• Mia86a

    Blödde 3 liter under förlossning

    Jag har blött över 2 liter vid mina två första förlossningar. Är ju mycket mindre än det du blött men det klassas ju trots allt som en större mängd. Första berodde på att en del av moderkakan blev kvar och andra berodde på att hinnrester blev kvar. Jag får stora barn och då är tydligen risken större.

    Inför tredje förlossningen klassades jag som en riskgrupp då sannolikheten för stor blodförlust var stor igen med tanke på historiken. Men det gick hur bra som helst, förlorade bara 5-6 dl totalt.

  • Mia86a
    Eveelina89 skrev 2019-11-12 23:36:41 följande:

    Ja men det är nog samma som det var för mig. Det var fruktansvärt och vinklade sängen så jag skulle få blod till huvudet, folk överallt, ja fruktansvärt. 

    Fick du säga till själv om "risk grupp" eller gjorde dem det? Jag hade även havandeskapsförgiftning så mådde redan dåligt av det, så kanske blir satt i riskgrupp vid en nummer 2 oavsett?

    Tack så mycket för ditt svar! Vad skönt att det gick bra för dig! <3


    Ja, precis! Mig la de också i princip uppochner och kopplade på dropp osv.

    Jag klassades automatiskt som en riskgraviditet av läkaren hos mvc så fick komma på samtal hos förlossningen inför bf för att göra upp en plan. Där sades det bland annat att blod och dropp (för att minska blödning och som hjälper livmodern att dra ihop sig) skulle finnas på mitt rum vid ankomst och att jag skulle förberedas med två infarter i armarna direkt för att slippa stressen som uppstått kring mig tidigare.

    Håller tummarna att allt går bra för dig!
Svar på tråden Blödde 3 liter under förlossning