Inlägg från: Anonym (varför?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (varför?)

    Kan barn utredas mot förälders vilja?

    Anonym (H) skrev 2019-11-14 13:19:26 följande:
    En diagnos är ingen garanti att barnet får hjälp och det kan stjälpa i vuxenlivet, tex kan man inte få vissa yrken.
    En diagnos gör att man får förståelse för problemet och kan sätta in ev resurs i skola, på dagis osv. Dessutom behöver det inte alls ligga en i fatet. Adhd kan växa bort vilket det gör i en tredjedel av fallet enligt forskning. Förutom det så kommer en omedicinerad adhd göra att barnet inte klarar skolan på ett vettigt sätt. Och barnet kommer ohjälpligt halka efter pga koncentrationssvårigheter. 

    Varför vill du stjälpa barnet istället för att hjälpa?
  • Anonym (varför?)
    Alexi skrev 2019-11-14 14:49:42 följande:
    En parallell:

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/11/ti.../
    Ingen liten parallell heller. Citerar ur din länk:

    – Barn som har det svårt ska få stöd och hjälp. Det kan inte vara så att barn nekas insatser på grund att föräldrarna säger nej, säger jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen.
  • Anonym (varför?)
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-14 15:39:05 följande:
    Älskar verkligen detta argumentet, om barnen har såpass stora problem att skolan blir lidande utan extra hjälp och stöd insatser, vilka jobb överhuvudtaget tror du att barnet kommer att få utan godkända betyg?
    Det är dessutom relativt få yrken som diskriminerar på det här sättet, oftast finns det en anledning till den begränsningen. Så hur stor är chansen att barnet skulle klara av det jobbet även med mörkad diagnos?
    Tja, vända hamburgare som karriärsval är väl ungefär vad en person, som inte får hjälp med skolan, kommer klara av. Min son hade aldrig i livet kommit så långt om han inte fåt medicinsk hjälp i mellanstadiet. Han blev en omvänd hand och klarade skolan strålande efter det. Annars tror jag att han hamnat på nån skyddad verkstad som vuxen pga att han aldrig i livet hade klarat av ens grundskolan. 

    Förjävligt att folk hindrar barnen att få hjälp. Borde vara kriminaliserat.
  • Anonym (varför?)
    Anonym (Tänk) skrev 2019-11-15 11:33:58 följande:
    Vår son får anfall, kanske epilepsi, men då hans stora dröm är att bli pilot hos SAS så tar vi inte honom till sjukhus för undersökning. En epilepsidiagnos skulle hindra honom att bli pilot.
    Ouch…
Svar på tråden Kan barn utredas mot förälders vilja?