Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-16 18:07:52 följande:

    Absolut om jag tjänade pengar så hade jag haft det. Som jag skrev så jobbar jag för lite och har därav väldigt låg inkomst, men du missade den detaljen antar jag. Söker alla jobb jag kan.


    Var skrev du det?

    Hursomhelst så kan du ju söka försörjningsstöd om du har för lite inkomst. Då har du garanterat råd med mat hela månaden.
  • Drottningen1970
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-16 20:15:33 följande:

    "Enda gången jag GÖR något är när jag jobbar, vilket tyvärr är rätt sällan."

    Nej försörjningsstöd funkar inte. Fick avslag med motiveringen att jag kan låna eftersom jag kommer få lön iaf denna månad, nästa vet jag inget om än. Förra månaden fick jag 2800kr i lön. Jag har ingen att låna av och kan ej ta lån. Att överklaga tar för lång tid och när jag själv arbetade med försöjningsstöd på soc vann ingen av våra klienter någonsin en överklagan. Så jag vet av erfarenhet att det är omöjligt.


    Ett avslag med motivering att du skulle låna istället kommer du utan tvekan att vinna en överklagan på. Nin erfarenhet är att överklagan går igenom i ungefär 50% av fallen så att det skulle vara omöjligt håller jag verkligen inte med om. Att lämna in en lapp där det står att du överklagar kan knappast vara så jobbigt att du inte orkar. Förvaltnkngsrätten tolkar rätten till bistånd mycket generösare än kommunerna.
  • Drottningen1970
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-17 11:46:36 följande:

    Då har vi olika erfarenhet av detta med överklagan. I den kommun jag arbetade i gick överklagan aldrig väl för våra klienter. Enbart en formalitet som klienten har rätt till.

    Hur lång tid anser du att en överklagan tar?

    En gång för många år sedan sökte jag försöjningsstöd. Vi skötte all kontakt via mailkonversation. Fick till slut avslag (kommer ej ihåg exakt anledning, nåt intyg som behövdes) men överklagade och bifogade det saknade intyget via mail samma kväll och han omvärderade beslutet så jag fick en utbetalning efter ett par dagar. Denna gång gick det med andra ord inte vidare till förvaltningsrätten utan socsekreteraren insåg att jag hade rätt.


    Att göra en överklagan tar några minuter. Att vänta på att den ska tas upp i domstolen tar däremot många månader så det löser ju inte akutläget.

    Men jag har aldrig hört talas om en ansökan som avslås formellt med motiveringen att den sökande ska låna. En sådan motivering skulle aldrig acceoteras av förvaltningsrätten.
Svar på tråden Sitter bara i soffan...