• Anonym (Palin­a)
    Sat 16 Nov 2019 20:12
    1048 visningar
    57 svar
    57
    1048

    Pappan väljer bort sina barn

    Jag och min sambo har gemensamma barn som båda är under 3 år gamla.

    Han är pga jobb inte hemma mer än 2-3 dagar i veckan. Han tackar även ja till mer jobb om han får förfrågan.

    Han vill absolut inte byta jobb inte ens i samma bransch med andra arbetstider.När jag frågar om det inte känns jobbigt för honom när han inte träffar barnen på flera dagar i rad vecka efter vecka påpekar han att han är van att jobba så här och att han tjänar bra och det är så han vill jobba! .

    Vi bor inte under samma tak för tillfället då vi bråkar mycket om det här. När han är ledig från jobbet säger han till mig att när han väl är ledig ?måste? han ta hand om barnen

    Vill man inte träffa sina barn så mkt som möjligt och till och med i hans fall lära känna sina barn?

    Han lämnar gärna bort ansvaret med barnen till sina föräldrar. Jag ser att barnen inte har någon stark anknytning med sin pappa.

    Han säger att han ska ha barnen varannan vecka om vi går isär. Jag säger att han får det men att han då måste byta jobb. Det har han inget svar på .

    Han skulle ALDRIG klara av att ta hand om barnen varannan vecka. Han klarar inte ens en dag. Så fort han ska ha dom ensam ,även när vi bodde ihop slutade det med att hans föräldrar va här och hjälpte honom. Han ringer mig och frågar vad han ska göra om dom skriker,han kommer hem med barnen rätt som det är för att han inte orkar mer fast han vara haft dom en kort stund.

    Hur skulle ni försökt lösa det med vårdnaden med en oansvarig pappa som man inte kan lita på till hundra procent ?

  • Svar på tråden Pappan väljer bort sina barn
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:30
    #4

    Handlingar är väl att han inte klarar av att ta hand om sina barn.

    Det är det jag ska framföra till socialen också,att jag inte känner mig trygg när han tar hand om barnen,att man inte kan lita på honom som förälder.Får se vad dom säger...

  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:32
    #5
    Anonym (S) skrev 2019-11-16 20:28:54 följande:

    Jag svarade nog inte riktigt på din fråga. Men du tror inte att det löser sig av sig själv gällande boendet (vårdnaden är en annan sak)? Endera ändrar han sig och får det att funka eller så bestämmer han sig för att han bara vill ha barnen varannan helg?


    Han klarar inte av barnen själv några timmar ens. Han provade över natt en gång men kan kom och lämnade barnen till mig mitt i natten.
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:38
    #8

    Nej,han kommer nog känna att han inte fixar det. Men barnen ska inte ingå i något försök heller. Då kommer han väl vilja ha varannan helg. Men jag känner mig inte säker i det heller eftersom han inte har bevisat att han klarar av det någongång.

  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:39
    #10
    Anonym (S) skrev 2019-11-16 20:32:57 följande:

    Är ni i en vårdnadstvist?


    Jag funderar på att söka egenvårdsprodukter eftersom han ändå inte är intresserad. Han kan ha dom Max varannan helg pga jobbet men jag litar inte på att han klarar av det.
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:46
    #12
    Anonym (Palina) skrev 2019-11-16 20:39:11 följande:

    Jag funderar på att söka egenvårdsprodukter eftersom han ändå inte är intresserad. Han kan ha dom Max varannan helg pga jobbet men jag litar inte på att han klarar av det.


    *egen vårdnad
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:51
    #16
    Anonym (Palina) skrev 2019-11-16 20:46:29 följande:

    *egen vårdnad


    Han har ju inte skapat någon anknytning till barnen. Dom tyr sig till hans föräldrar om dom visats med barnen samtidigt. Han har ju heller inget intresse av att skapa en bättre anknytning med dom heller. Stöd får han ju av dom. Om man nu kan kalla det stöd. Föräldrarna tar hand om barnen medans han slänger sig på soffan.
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 20:57
    #18
    Konservativ skrev 2019-11-16 20:47:16 följande:

    Går ni isär är det knappast du som bestämmer om det ska bli varnnan vecka. Om det blir varannan vecka så är det upptill honom hur han löser det, med sina föräldrar eller hur han vill ha det.

    Jag förmodar att du tänkt dig få pengar från hans lön när ni gått isär? Eller avstår du då med motiveringen att han inte borde jobba så mycket. Nähä, då passar det med pengar antar jag. Pengar till familjen är viktiga och det är hans sätt att bidra till familjen. Om du inte tycker det så kan du ju försörja barnen själv.


    Ska jag kräva pengar av honom när vi gått isär eller vad menar du??

    I dags läget är jag föräldraledig eftersom pappan vägrar vara det. Jag tjänar mycket mindre på att vara föräldraledig men vem ska vara det annars då?

    Redan där är jag schysst. Han får jobba och tjäna sin lön bara för att han inte vill vara föräldraledig. Medans jag nästan går back för att jag inte kan börja arbeta.
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 21:01
    #19
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-16 20:51:46 följande:

    Gör verkligen inte detta. Det kan sluta med att han får vårdnaden om det visar sig att du på något sätt försöker försvåra kontakten med honom. Akta dig noga med vad du säger. Har du inga konkreta bevis så bör du inte säga negativa saker om honom i familjerätten för allt du säger kan vändas emot dig.


    Men jag är ju orolig för barnens bästa / hälsa

    Han klarar inte av mer än några timmar på grund av hans adhd

    Bevis och bevis.. hans egna syster har berättat för mig att hon ser att barnen tyr sig till hans föräldrar framför honom. Jag har sms bevis där pappan själv skriver att barnen gallskrek med honom men lugnade sig så fort hans föräldrar kom hem..
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 21:13
    #20
    Anonym (Palina) skrev 2019-11-16 21:01:16 följande:

    Men jag är ju orolig för barnens bästa / hälsa

    Han klarar inte av mer än några timmar på grund av hans adhd

    Bevis och bevis.. hans egna syster har berättat för mig att hon ser att barnen tyr sig till hans föräldrar framför honom. Jag har sms bevis där pappan själv skriver att barnen gallskrek med honom men lugnade sig så fort hans föräldrar kom hem..

    Plus att han mamma sagt till mig att han aldrig kommer reda ut det att ha barnen själv.


  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 21:19
    #23
    Konservativ skrev 2019-11-16 21:13:48 följande:

    Behöver inte alls vara max 1500. Det är en rekommendation. Och om mamman vill sabotera för pappan (vilket hon verkar vilja göra) så kan hon det.

    Ni behöver inte tro mig, titta på försäkringskassans kalkylator "Beräkna underhållsbidrag" och sätt ena förälderns lön högt och boendeförälderns lön lågt så kan det bli mycket högre underhållsbidrag. Lägg gärna till någon dyr hobby för barnet som ridning eller hockey.


    Sabotera? När man tänker på sina barns bästa?

    Pengar har inget värde framför mina barn.!
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 21:52
    #30
    Anonym (S) skrev 2019-11-16 21:24:37 följande:

    Men om han är så osäker med barnen att ha lämnar dem till dig efter kort umgänge - tror du då inte att han skulle gå med på umgänge i ditt hem eller ihop med sina föräldrar? Det kanske han också tycker är bra tills han nlir tryggare och får in bättre rutiner?


    Ja så kan det bli. Men anser att han inte kommer blir tryggare i sitt föräldraskap om han inte träffar barnen oftare än några timmar 2-3 dagar i veckan.

    Det är det jag vill att han ska förstå. Att bildar man familj får man vara beredd att offra vissa saker i livet om det nu inte fungerar. Tyvärr är han en stor egoist som bara ser sig själv.
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 23:03
    #34
    Anonym (S) skrev 2019-11-16 22:29:50 följande:

    Hur skulle du vilja ha upplägget då? Om barnen är under 3 låter det väl inte helt konstigt med umgänge tex 3 timmar 3 ggr i veckan? Särskillt inte om han inte har så nära relation med barnen nu. Vore inte det ett ganska bra upplägg om du ör osäker på att han klarar längre stunder med barnen själv?


    Jo absolut, menar att jag inte förstår att han kan välja jobb framför barnen. Hade jag varit borta hemifrån mycket och min partner säger att han ser att det inte finns någon relation mellan mig och barnen hade jag tänkt om. På så vis hade han kunnat träffat barnen korta stunder varje dag och om vi bodde tillsammans hade hade han även då träffar barnen varje dag så dom hade känt tillit för honom . Barnen är små,yngsta är under året så varje gång dom ses blir det som att börja om på ny kula igen för barnet .
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sat 16 Nov 2019 23:10
    #35
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-16 22:47:59 följande:

    Fast nu har jag rådfrågat en jurist för inte så längesen om ett liknande fall. Då sa de just att söker hon ensam vårdnad så kan det leda till att han får vårdnaden eftersom de kan tolka det som att hon vill försvåra kontakten med pappan. Ska man söka ensam vårdnad ska man ha en bra anledning tex att man ska flytta långt bort eller att pappan inte samarbetar. Det kan tex handla om kommunikationssvårigheter mellan föräldrarna som de kan besluta att den ena får ensam vårdnad. Men det är olika från fall till fall och de utgår alltid från vad de tycker är för barnens bästa.


    Vill inte försvåra för pappan. Tvärtom. Därför jag tjatat så länge på hans tänkande med hans arbetstider osv. Så att det ska fungera för barnen i långa loppet. Att det ska få en bra anknytning. Du valde han jobb framför familj och det kommer resultera i en fortsatt dålig anknytning samt osäkerheten han har som förälder . Och det är det jag oroar mig över. Om jag inte kan ta upp det på socialen är systemet helt tokigt. Jag kan säga framför dom som det är att jag bara vill att det ska fungera det är det jag alltid kämpat för,men han väljer en annan väg som gör det svårare för han själv att lära sig att ta hand om barnen. Men jag förstår att barnen skriker när dom är med honom . Dom träffar honom såpass sällan .
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sun 17 Nov 2019 20:07
    #54
    Tow2Mater skrev 2019-11-17 17:34:08 följande:

    Och det visade sig inte efter första barnet?


    En tid efter första barnet nytta han jobb men han trivdes inte med det så han bytte tillbaka.
  • Anonym (Palin­a) Trådstartaren
    Sun 17 Nov 2019 20:10
    #55
    Anonym (Palina) skrev 2019-11-17 20:07:17 följande:

    En tid efter första barnet bytta han jobb men han trivdes inte med det så han bytte tillbaka.


Svar på tråden Pappan väljer bort sina barn