Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

  Mån 18 nov 2019 08:21 Läst 0 gånger Totalt 174 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (K) - Visa alla inlägg
  Anonym (K)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:21 -5 +6

  Kvinnor har länge fått gömma sin sexualitet eller blivit hämmade i den. Men det håller på och vända eller redan har vänt. Idag så kan jag uppleva att kvinnor hyllas som vågar prata sex, det finns mer sexleksaker än någonsin åt kvinnor, det görs talk-shows, reklam riktas åt kvinnor, kvinnor uppmuntras att vara öppna gällandes sex osv. 

  Finns säkert någon här och där som fortfarande inte vill det men i det stora hela ser det ju ljust ut. Det är bra. 

  Jag vill gärna se saker från båda könens synvinkel. I denna frammarsch som är jättebra för kvinnornas del så kan jag även uppleva att mäns inte har samma frihet. Förstå mig rätt här, män har ofta uttryckt sin sexualitet, ibland påtvingat andra den. Men det är inte samma sak som att det varit accepterat hos andra.

  Män pratar gärna sex, ja. Men de blir lika ofta bedömda för det. De ses som snuskhummrar, deras sexualitet ses inte som lika fin, man känner inte på allvar inombords att män också ska få njuta lika mycket osv. Tänk er bara känslorna när man tänker sig kvinnan som kommer ut med en nyköpt dildo och mannen som kommer efter med en nyköpt vagina. Varför ser vi oftare ner på honom för det? Har inte han samma rätt att få njuta på samma villkor som kvinnan? 

  Så även om män uttrycker sex mer än kvinnor så betyder det inte att de ändå får göra det på samma villkor. Lyssnar vi med samma seriösitet om en man berättar vad han gillar inom sex? Vill vi på allvar att män också ska få uttrycka sin sexualitet fullt ut? 

  Kan uppleva att män idag på grund av att viss historia istället blir hämmade i sin sexualitet. De får inte prata sex eller de får men det får inte ta för mycket plats. De måste vara försiktiga med att tala om vad de tycker om osv. 

  Vad känner ni? Är det ok för en man att uttrycka sin sexualitet? Med handen på hjärtat och innerst inne? 

  Om inte vad kan vi göra för att få rätsida på detta?

 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:34 #2
  Anonym (What?) skrev 2019-11-18 08:27:35 följande:

  Vad menar du TS? Jag har aldrig hört varken man eller kvinna tala öppet om att de har köpt en sexleksak? Var träffar du dessa människor som är så gränslösa?


  Jag skrev aldrig det. Jag skrev att när vi tänker oss en man med vaginaleksak och en kvinna med sin dildo så ser vi framför oss kvinnan som mycket mer ok. 

  I samhället idag så är det mycket mer ok för kvinnor att prata sex eller att hjälpa kvinnor med sin sexualitet i form av artiklar, leksaker o annat. Men det motsatta för män är fortfarande lite tabubelagt. Mannens sexualitet ses lite mer ofin.

  Sen pratas det ju en del sex i slutna sammanhang vid t.ex. middagar bland kompisar osv. När då tjejer berättar om va de gillar så ses det finare än om en kille berättar vad han gillar. Innerst inne så ses mannen sexualitet i sammanhanget inte lika ok. 

  Men jag tänker mig mer på ett samhällsplan hur vi ska göra för att män också ska känna att deras sexualitet är lika ok.
 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:41 #6

  Några källor:

  Susann Larsdotter sexolog på RFSU skriver bland annat:
   Vi ser på kvinnors sexualitet som lite finare och snällare, medan männens sexualitet anses farligare och ?fulare?. Det är ideal som vi måste problematisera, säger hon.


  Vi ser absolut att det är en skillnad. Det är fortfarande inte lika accepterat för män att köpa en lösvagina som det är för en kvinna att äga en vibrator, säger Michael Ahlén, vd för Vuxen.se.


  Föreläsare och feminist skriver:
  Det finns i princip två huvudlinjer för hur manlig sexualitet diskuteras  och tillåts ta sig uttryck, där ?ha kontrollen? samt ?omättligt sexbehov? ligger som en våt filt över allt, och ofta korsas dessa två linjer.  Linje ett: Som något att skratta åt. Där männen ofta utmålas som smått patetiska slavar för sin sexualitet. Exempel på detta är så gott som alla komedier hollywood någonsin skapat, från American Pie och Supersugen till Get him to the greek och Den där Mary..  Linje två: Som äcklig, något som gärna ska få oss att rysa av lättare obehag eller känna avsmak. Detta innefattar ofta porträtteringar av mannen som den sexuella förövaren på olika vis men kan också korsas med det ?humoristiska? och bli något som skall föreställa äckligt men kul.

 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:47 #8

  Det handlar inte om att skicka dickpics. Lika lite som att hjälpa kvinnor med sin sexualitet handlar om att de ska börja skicka bilder på sina kön. 

  Det handlar om varför vi ser männens sexualitet som fulare. 

 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:52 #11

  Om vi fortsätter att upprätthålla dessa ideal så kommer vi ju aldrig få någon rätsida på problemet. 

  Har inte båda könen rätt till en sexualitet utan att bli dömd för den? 
  (Talar nu inte om påtvingad sexualitet såsom dickpicks.)

  Varför ser vi ner på mannen som går o köper sig en sexleksak? 

  Eller mannen som berättar om vad han tycker om inom sex? 

  Hur får vi rätsida på det?

 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:56 #12 +1
  Anonym (...) skrev 2019-11-18 08:52:33 följande:
  Att problematisera ideal innebär inte att män inte får uttrycka sig. Att problematisera innebär att granska de normer och förutfattade meningar vi har. Idealet är att kvinnor inte är sexuella och män är sexuella. Det leder till alla de missuppfattningarna som nämns i ditt inlägg.

  Om idealen ska bli mer nyanserade så behöver vi förstå att mäns sexualitet också kan vara obefintlig eller gullig och kärleksfull och att kvinnors sexualitet också kan vara omättligt och att den finns och har ett eget driv. Tänk om kvinnor fick göra det som de alltid kom av i sängen precis som män får idag. Tänk så ofta kvinnor skulle vara drivande i sexakten.
  Om du läser TS igen så ser du att jag skrev att män visst uttrycker sig. Inte det jag menar. Det jag menar är att när väl en man uttrycker sig inom sex så ses det som fulare och han blir oftare bedömd för det. 

  En man som säger att han gillar en naken tjej - Fy vilken snuskhummer, objektifierar också tjejer.

  En kvinna som säger att hon gillar en naken man - Vad fint. Vad bra att du vet vad du gillar. Go girl. 

  (Nu är det ju fiktiva exempel men liknelsen visar på vad som menas, hoppas jag du förstår).

  Dessa två reaktioner är ett symptom på något. Det skapar också ett skevt förhållningssätt till mäns och kvinnors sexualitet. Där det ena är ok men det andra är inte lika ok. 
 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 09:04 #15 +2

  Tråkigt att så många tar sin chans att kasta skit på män i denna tråd. 
  Den handlar inte om våldtäkter, dickpicks osv. Dessa saker är såklart förkastliga beteenden som vi alla får hjälpas åt med att få ordning på. 

  Jag förväntar mig en seriös diskussion kring att få rätsida på samhällets syn på att mäns sexualitet är något oönskat, fult och inte något som får ta samma plats som kvinnors sexualitet. Talar nu inte om hur det var i historien. Utan idag nu när det är helt ok för kvinnor att bli bejakad i sin sexualitet.

 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 09:07 #17 +1
  "Vi får lära oss från barnsben att kvinnors sexualitet är hemlighetsfull, något vackert som skall bevaras och hållas skymd. Pojkar får å andra sidan lära sig att deras sexualitet inte går att tygla, att den är äcklig men helt enkelt inget som nån kan göra nått åt. De får lära sig att deras kvinnliga klasskompisar skall anpassa sig, klä sig rätt och ?akta sig? för dem, för att deras sexualitet är farlig och aggressiv och flickornas oskyldig och värd att skydda."
 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 09:10 #21 +2
  Anonym (Nej tack) skrev 2019-11-18 09:06:29 följande:
  Du har ju svaren i inläggen. Det är pga våldtäkter och annat som män gör.

  Vi kanske ska börja se våldtäkt som något fint, är det det du vill få ut av tråden?
  Vill understryka att jag skrev seriös diskussion. 

  Ditt sätt att provocerat skriva att jag vill få ut normalisering av våldtäkter betraktar jag inte som ett seriöst försök till en vettig diskussion. Utan ett sätt att ta chansen att få ut aggressioner mot män. 

  Problemet med att vi ser olika på mäns och kvinnors sexualitet är ett reellt problem och inget jag hittat på. 

  Om du seriöst vill diskutera våldtäkterna som en orsak till problemet så tror jag du kan formulera dig på ett mer schysst sätt än att försöka smutskasta min tråd och provocera.
 • Anonym (K) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 09:11 #22
  Anonym (Nej tack) skrev 2019-11-18 09:09:05 följande:
  Tack för att du försöker normalisera våldtäkter. Det är som ett hån mot oss kvinnor som blivit våldtagna på riktigt! Antar att du bara skapade tråden för att provocera.
  Inlägget är ett citat hämtat från en föreläsare.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll