• Mon 18 Nov 2019 09:18
    3778 visningar
    174 svar
    -2
    174
    3778

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    Kanske för att män i alla tider använt sex som maktmedel och maktmissbruk.

    Och idag förstörs det av ynkande och dömande incels vilket i sig är en form av maktmedel.

    Mäns sexualitet har alltid varit gränslös så det är därför det blir lite bitter smak när såna här frågor dyker upp. Män har i alla år fått härja fritt och nu vill de flesta att mäns sexualitet blir mer rumsren. Då först kan man få en mer rättvis fördelning.

  • Mon 18 Nov 2019 09:48
    #42
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 09:25:13 följande:

    Tack fjäril kör för ett seriöst respektfullt inlägg. :) All cred till dig. 

    Jag håller med dig. Mäns sexuella historia sätter mäns sexualitet verkligen i en position med dålig start i samhället om man säger så. 

    Därför tycker jag som du också är inne på att ämnet är ännu desto viktigare att diskutera och göra det seriöst. 

    Jag är lite inne på det här med att om män aldrig får höra att deras sexualitet förtjänar respekt hur ska de då lära sig att respektera andras. Vi får inte trycka ner dem i samma fack som förövare hela bunten hur ska de annars tro något annat. Men helt klart historien är en del av pusslet. 

    Frågan är hur gör vi nu. Vad kan envar göra i vardagen för att förbättra situationen?


    Till att börja med kan varje man ta eget ansvar för att själv göra sin sexualitet rumsren. Snegla på kvinnorna och lära sig av hur de får sexuell respekt. Tänka över sin porrkonsumtion. Inte acceptera mansgrisigt beteende i fikarummet på jobbet. Uppfostra sina barn i respekt och hyfs. Sluta incelgnälla. Sluta skicka dickpicks. Sluta skylla sina tillkortakommanden på kvinnor. Etc etc etc..

    Den man som behandlar sin kvinnliga omgivning schysst och respektfullt och står för det är också den man som vinner respekt i sin sexualitet.
  • Mon 18 Nov 2019 10:40
    #55
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:18:52 följande:

    Jag håller med dig. 

    Men låt säga att en man sköter sig och beter sig schysst. I den situationen tror jag fortfarande att mannens sexualitet ses som mer ful än kvinnornas. Jag tror att det är något mer underliggande här som vi inte har talat om. Jag tror inte allt handlar om vad männen gör fel. 

    Tror det är något mer som styr som gör att vi fortsatt ändå kommer tycka att männens sexualitet inte är rumsren. 

    Jag vet t.ex. de goaste män som ändå blir utskrattade och dömda när de vill ha en sexleksak t.ex. Det ses inte som ok för mannen. 


    Det handlar till syvende och sist om inställningen till varför man köper en sexleksak eller inställning till varför man beter sig på ett visst sätt.

    En schysst man med rätt inställning har inget behov av att flasha sina intima inköp och göra sig hörd utan gör sånt utan att du ens reflekterar över det. Det är att ha en sund inställning till sin sexualitet.

    Det är väldigt få män som blir ifrågasatt över ett dildoköp. Oftast handlar gnället om vitsen med att ens tala om det.
  • Mon 18 Nov 2019 11:21
    #65
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:48:27 följande:

    Men vad är det då sexologer menar med att kvinnors sexualitet fortfarande ses som fin och vacker medans mäns som fulare och äcklig när diskussionen om sexleksaker kommer upp?


    Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:49:45 följande:

    Det är inte jag som säger att det inte är lika accepterat att köpa sexleksaker som kille. Utan dagens ledande sexologer är inne på samma spår. De uttrycker det vid flertalet tillfällen att mäns sexualitet ses som fulare och äcklig som argument till varför det inte är lika socialt accepterat för män att äga sexleksaker.


    Kanske för att en del män har behov av att trycka upp sina inköp i ansiktet på kvinnor med att lägga upp klipp på nätet, vilja skicka bilder till random kvinnor etc. De beter sig gränslöst helt enkelt. Då blir det en form av förakt när prat om dildos dyker upp då vi kvinnor har svårt att värja oss från skiten på nätet.

    Köp 3000 lösfittor om du vill men ge fan i att fläka ut det på nätet. Det är sånt som ger schyssta män dåligt rykte.
  • Mon 18 Nov 2019 11:44
    #70
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 11:29:58 följande:

    Visst kan det vara en del i pusslet men långt ifrån hela sanningen. 

    Innan internet kom så var det ännu mer tabulagt för män att äga sexleksaker och då gick det inte att fläka ut det. En dildo i var tjejs byrålåda men en vagina hos killen har setts som fulare. Det har blivit bättre och idag äger fler män sexleksaker än förr. 

    Så sanningen är inte så enkel. Om det bara hade med att män fläker ut sin köp på nätet så hade sexologerna uttryckt sig annorlunda. Men de talar faktiskt om normerna i samhället, de vill utmana våra könsnormer när det kommer till sexualitet. De vill förändra synen på mannen och sex osv. 

    Med all respekt så låter ditt inlägg mer som att du också vill trycka till männen lite extra genom att kasta lite skit på dem än att göra ett inlägg som bidrar på ett seriöst sätt.


    Nu vet inte jag hur gammal du är men när jag var yngre var sexleksaker för män starkt förknippat med en värld som inte talades så mycket om. Att en vanlig Svensson köpte en dildo till sig själv som man var otänkbart och högst tabu.

    Lösvaginor är ett relativt nytt påfund som blivit mer accepterat vartefter vi har ruckat på våra könsnormer och sexuella läggningar blivit mer accepterat.
  • Mon 18 Nov 2019 12:35
    #73
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 11:48:50 följande:

    Exakt. Det var lite därför jag menar att internet och att fläka ut det inte är hela sanningen. För hysch hysch om manliga sexleksaker är inte något nytt utan det fanns redan då i större utsträckning än nu. 

    Så det måste även bero på något annat. Varför var det så hysch hysch på den tiden?


    Sexleksaker för män var på den tiden kopplat till gayvärlden. Läderbögar, fikusar, porrindustrin, porrklubbar och tvivelaktiga män med suspekt beteende. Det var fjolligt och omanligt. En respektabel man höll inte på med sånt.

    Att män onanerar var inga konstigheter men man skötte det med en porrtidning och inom hemmets fyra väggar. Att köpa en porrtidning på den tiden var också kluvet och viss skam.

    Man hade en annan syn på manlighet och deras sexualitet. Över huvud taget var sex något som bara angick en själv och ens partner. Inte för att det var hysch hysch om det utan för att det inte fanns samma behov av att fläka ut det till allmän beskådan som det är idag.
  • Tue 19 Nov 2019 11:03
    Anonym (K) skrev 2019-11-19 10:23:58 följande:

    Bra beskrivet. Det är det som är en av problemen jag är ute efter att diskutera och hur man kommer tillrätta med.


    Problemet är att hur vi än vrider och vänder på det så kommer det alltid finnas folk som känner sig åsidosatta, kränkta etc tack vare deras sexualitet. Vi kommer aldrig att få en jämnt fördelad rättvis syn på sexualiteten. Helt enkelt för att allas sexualitet är olika och utgår från olika behov och läggning.
  • Tue 19 Nov 2019 11:30
    Anonym (K) skrev 2019-11-19 11:19:20 följande:

    Det är förvisso också sant. 

    Men då sexologer uttrycker sig att det är ett norm problem som behöver belysas så är det mer än ett individproblem. 

    Senast hörde även en sexolog nämna det i SVT när diskussion om varför män inte t.ex. köper sexleksaker i samma utsträckning. Då tog hon upp just samhällets syn på den manliga sexualiteten som det största problemet. 


    Ja fast det är ju inte hela sanningen.

    Att komma åt den manliga sexualiteten och göra den mer rumsren kräver ju att vi även måste justera den kvinnliga samt även transpersoner och hela hbtq-rörelsen... Alla är beroende av varandra.

    Man kan inte okeja ett beteende hos en målgrupp för att sen banna den i nästa, det funkar inte så.

    Om nu exempelvis dildoköp ska bli neutralt och ickedömande måste vi först förstå varför man har behov av en dildo och också förstå att alla inte har samma behov samt att alla använder den olika. Ingens rättighet eller behov går före någon annans. Och det är just detta som i förlängningen skapar osäkerhet, dålig moral och kass människosyn. för att vi har svårt att ta bort våra egna offerkoftor i frågan.
Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?