• Mon 18 Nov 2019 13:25
    3801 visningar
    174 svar
    174
    3801

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    Anonym (What?) skrev 2019-11-18 09:38:45 följande:
    Dessutom det som Fjäril kär skriver, att kvinnor som lever i heterosexuella relationer inte får orgasm lika ofta som de som lever med en kvinna. Det betyder ju att heterosexuellt sex utgår från mannens njutning och att sex utan penetration inte ses som sex. 
    Nej, det betyder det inte. Det kan lika väl (troligen) bero på teknikskillnader när man utför sex på olika sätt. Min tjej kommer alltid vid oralsex. Hon kommer inte alltid vid penetrationssex. Det betyder inte att penetrationssexet vi har utgår från min njutning (ofta är det faktiskt hennes njutning det utgår ifrån) utan det betyder att det är olika lätt att komma vid olika typer av stimuli.

    Det är den här typen av slutsatser som gör att vissa feministiska budskap får riktigt mycket kritik. (Jag anser mig själv vara feminist och därför blir jag lite irriterad av kontraproduktiva argument.)
  • Mon 18 Nov 2019 13:47
    #77
    Anonym (What?) skrev 2019-11-18 13:31:18 följande:
    Så vad beror kvinnors lägre orgasmfrekvens i heterosexuella förhållanden på?

    Och varför får kvinnor i högre grad orgasm i homosexuella relationer?
    Jag tyckte jag skrev det? Det är olika lätt att komma vid olika typer av stimuli. Dessutom lär en kvinna ha mer erfarenhet av vad som är skönt för en kvinna än vad en man har. Man har ju förstahandsinformation, så att säga. Så det är lättare att ha bra teknik.
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:49:45 följande:
    Det är inte jag som säger att det inte är lika accepterat att köpa sexleksaker som kille. Utan dagens ledande sexologer är inne på samma spår. De uttrycker det vid flertalet tillfällen att mäns sexualitet ses som fulare och äcklig som argument till varför det inte är lika socialt accepterat för män att äga sexleksaker.
    Det är väl inte speciellt konstigt. Den allmänna uppfattningen är att en kvinna som köper sexredskap för onani gör sig fri från behovet av en man. En man som köper sexredskap för onani är för dåligt för att få ligga med en kvinna.

    Nu behöver det här inte alls vara sant, men det är det intryck som ges. Detta baseras dels på hur samhället ser på kvinnor och män och dels på våra biologiska förutsättningar för reproduktion (som till viss del påverkar hur samhället ser på kvinnor och män).
  • Tue 19 Nov 2019 10:09
    #99
    Anonym (What?) skrev 2019-11-18 14:04:09 följande:
    Du skrev ju samma sak som jag skrev från början, att heterosexuellt sex har fokus på penetrationen (dvs mannen njuter mer). Därav färre orgasmer. Lägg därtill en ansenlig kvantitet män som tycker sexet är över när de har fått orgasm = ytterligare färre orgasmer för kvinnor i heterosexuella relationer.

    Fattar inte vad som finns att ifrågasätta, det är bara att titta på vilken porrfilm som helst för att se vems njutning som anses viktigast.
    Nej, inte alls samma sak. Du skriver att heterosexuellt sex har fokus på mannens njutning. Det är fel baserat på den info. du har. Du kan inte dra slutsatser om var fokus ligger baserat på hur ofta man får orgasm. Det är en rent ideologisk slutsats utan verklighetsförankring. Jag känner tjejer som aldrig har fått orgasm vid normalt penetrationssex. Det spelar ingen roll hur mycket man fokuserar på hennes njutning, hon kommer ändå inte komma.

    Anledningen till att det är skillnad är att det är mycket lättare för en kvinna (generellt sätt) att komma vid oralsex än vid penetrationssex. För män är det tvärt om. Att den är mer penetrationssex för ett heterosexuellt par än för ett kvinnligt homosexuellt par är väl inte så konstigt, eller?

    Sen är det lite smalt att bedömma njutning på antal orgasmer. Jag skulle vilken dag som helst byta antal orgasmer med min tjej (hon kommer nog färre gånger än jag) om jag också fick byta intensiteten. Hennes är bra mycket starkare än mina. Dessutom njuter vi båda av sex, oavsett om vi kommer eller inte, och det gäller nog de flesta människor.
  • Tue 19 Nov 2019 11:34
    Anonym (K) skrev 2019-11-19 11:19:20 följande:
    Det är förvisso också sant. 

    Men då sexologer uttrycker sig att det är ett norm problem som behöver belysas så är det mer än ett individproblem. 

    Senast hörde även en sexolog nämna det i SVT när diskussion om varför män inte t.ex. köper sexleksaker i samma utsträckning. Då tog hon upp just samhällets syn på den manliga sexualiteten som det största problemet. 
    För att kunna ändra normen behöver vi förstår varför den existerar. Jag tror detta är en norm som är svår att får bort helt, även om den kan påverkas, eftersom den baseras på beteenden som har biologiska grunder.
  • Tue 19 Nov 2019 15:24
    Anonym (.....) skrev 2019-11-19 14:36:54 följande:
    Jag dömer inte ut någon som person för att den har en docka men jag skulle aldrig ha sex eller relation med någon sådan för jag tycker det är enormt avtändande. Har inget emot om mina vänner etc har sexdockor, det är ju deras privata grej liksom. 
    Fast avtändande är att döma någon. Även om det inte är med flit. 
  • Tue 19 Nov 2019 15:24
    Anonym (.....) skrev 2019-11-19 14:36:54 följande:
    Jag dömer inte ut någon som person för att den har en docka men jag skulle aldrig ha sex eller relation med någon sådan för jag tycker det är enormt avtändande. Har inget emot om mina vänner etc har sexdockor, det är ju deras privata grej liksom. 
    Fast avtändande är att döma någon. Även om det inte är med flit. 
Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?