Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

  Mån 18 nov 2019 08:27 Läst 0 gånger Totalt 174 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (What?) - Visa alla inlägg
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:27 #1

  Vad menar du TS? Jag har aldrig hört varken man eller kvinna tala öppet om att de har köpt en sexleksak? Var träffar du dessa människor som är så gränslösa?

 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 08:42 #7
  Anonym (goodlife) skrev 2019-11-18 08:35:39 följande:
  Ok är det. Det är förväntat till och med. Men många kvinnor tycker att mäns sexualitet är ful. Den ska fördömas. De tycker att män är slav under sina lustar. Är du ensam med en man så riskerar du att bli våldtagen. Män är farliga och äckliga svin.

  Fast det är ju rent statistiskt farligt för en kvinna att vara ensam med en man, hur kan du ifrågasätta det? Sen fattar jag att långt ifrån alla män begår sexuella övergrepp, problemet är att en kvinna omöjligt kan veta vilken man som gör detta. För övrigt så är det bara att läsa valfri tråd i Sex och samlevnad för att förstå att de män som hänger där tänker med kuken. Så fort en kvinna skriver något om sex överöses hon med PM-förfrågningar. Det ger män överlag dåligt rykte, att inte kunna diskutera sex och samlevnad utan att komma med massa inviter.
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 09:16 #30
  Anonym (K) skrev 2019-11-18 09:04:37 följande:

  Tråkigt att så många tar sin chans att kasta skit på män i denna tråd. 

  Den handlar inte om våldtäkter, dickpicks osv. Dessa saker är såklart förkastliga beteenden som vi alla får hjälpas åt med att få ordning på. 

  Jag förväntar mig en seriös diskussion kring att få rätsida på samhällets syn på att mäns sexualitet är något oönskat, fult och inte något som får ta samma plats som kvinnors sexualitet. Talar nu inte om hur det var i historien. Utan idag nu när det är helt ok för kvinnor att bli bejakad i sin sexualitet.


  Fast det är ju därför mäns sexualitet är ifrågasatt. Det är ju du som inte ser sambandet mellan mäns övergrepp på kvinnor (och andra män) och samhällets syn på er sexualitet. Varför ser du dessa fakta som en oseriös diskussion?
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 09:38 #41 +1
  Anonym (K) skrev 2019-11-18 09:20:21 följande:

  Nej jag ser det inte alls som en oseriös diskussion om man seriöst och respektfullt tar upp det och vill diskutera det som en pusselbit i problemet. 

  Men när man uttrycker sig provocerat som att mitt mål med tråden är att normalisera våldtäkter, är det det du vill.. och diverse andra sätt att medvetet provocera eller hoppa på, anklaga. Då bäddar inte det beteendet för någon vettig fortsättning på diskussionen. Resulterar bara i pajkastning istället vilket är något jag vill undvika.

  Kan man bete sig på ett respektfullt sätt och diskutera problemet på ett vettigt sätt med ömsesidig respekt två vuxna emellan så diskuterar jag gärna ämnet vidare. :)


  Ok.

  Kan du förstå att man som kvinna är rätt less på att bli objektifierad och sexualiserad i väldigt många sammanhang som inte alls har med sex att göra?

  -Att bli bedömd för sitt utseende istället för sin prestation på jobbet och i skolan.

  -Att bli utstirrad av män på bussen, på stan, på jobbet.

  -Att vara rädd och tar omvägar förbi mörka/ensliga platser när man går hem på kvällen.

  -Att ombett få sexuella inviter och dickpics skickade till sig på sociala medier.

  -Att bli sedd som avvikande när man inte accepterar avklädande blickar samt ?lilla gumman-beteende? och säger ifrån när man blir avbruten på jobbmöten, lektioner och konferenser.

  Väldigt många män kan fan inte bete sig och använder sin sexualitet som maktmedel, är det så konstigt att den är ifrågasatt?

  Dessutom det som Fjäril kär skriver, att kvinnor som lever i heterosexuella relationer inte får orgasm lika ofta som de som lever med en kvinna. Det betyder ju att heterosexuellt sex utgår från mannens njutning och att sex utan penetration inte ses som sex.

  Det är helt otroligt att vi inte kommit längre än såhär. Många män behöver steppa upp ORDENTLIGT innan vi kan se på er sexualitet som rumsren igen.
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 10:21 #48 -1 +2
  Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:14:42 följande:

  Såklart. Starta en tråd och diskutera dem problemen så kommer jag gärna dit och diskuterar det om tonen är seriös. 

  Men bara för att många far illa och du har en stor frustration är inte argument för att ge mig påhopp, smutskasta och försöka ha sönder min tråd för det. Jag vill seriöst diskutera problemet men för många vill kidnappa tråden till att skrika ut sin ilska som egentligen med handen på hjärtat inte tillhör diskussionen i sig.


  Fast det är inga påhopp, det är många kvinnors verklighet idag, 2019.

  Du ställde frågan Är det okej för män att uttrycka sin sexualitet?

  Mitt korta svar, utan påhopp då, är Nej oftast inte, eftersom många män ofta uttrycker sin sexualitet oombett och i icke sexuella situationer.
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 13:31 #76
  Bjoer skrev 2019-11-18 13:25:05 följande:

  Nej, det betyder det inte. Det kan lika väl (troligen) bero på teknikskillnader när man utför sex på olika sätt. Min tjej kommer alltid vid oralsex. Hon kommer inte alltid vid penetrationssex. Det betyder inte att penetrationssexet vi har utgår från min njutning (ofta är det faktiskt hennes njutning det utgår ifrån) utan det betyder att det är olika lätt att komma vid olika typer av stimuli.

  Det är den här typen av slutsatser som gör att vissa feministiska budskap får riktigt mycket kritik. (Jag anser mig själv vara feminist och därför blir jag lite irriterad av kontraproduktiva argument.)


  Så vad beror kvinnors lägre orgasmfrekvens i heterosexuella förhållanden på?

  Och varför får kvinnor i högre grad orgasm i homosexuella relationer?
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 14:04 #78
  Bjoer skrev 2019-11-18 13:47:14 följande:

  Jag tyckte jag skrev det? Det är olika lätt att komma vid olika typer av stimuli. Dessutom lär en kvinna ha mer erfarenhet av vad som är skönt för en kvinna än vad en man har. Man har ju förstahandsinformation, så att säga. Så det är lättare att ha bra teknik.Det är väl inte speciellt konstigt. Den allmänna uppfattningen är att en kvinna som köper sexredskap för onani gör sig fri från behovet av en man. En man som köper sexredskap för onani är för dåligt för att få ligga med en kvinna.

  Nu behöver det här inte alls vara sant, men det är det intryck som ges. Detta baseras dels på hur samhället ser på kvinnor och män och dels på våra biologiska förutsättningar för reproduktion (som till viss del påverkar hur samhället ser på kvinnor och män).


  Du skrev ju samma sak som jag skrev från början, att heterosexuellt sex har fokus på penetrationen (dvs mannen njuter mer). Därav färre orgasmer. Lägg därtill en ansenlig kvantitet män som tycker sexet är över när de har fått orgasm = ytterligare färre orgasmer för kvinnor i heterosexuella relationer.

  Fattar inte vad som finns att ifrågasätta, det är bara att titta på vilken porrfilm som helst för att se vems njutning som anses viktigast.
 • Anonym (What?­)
  Återställ
  Mån 18 nov 2019 15:44 #88
  Konservativ skrev 2019-11-18 15:30:25 följande:

  Vill kvinnor ha orgasm oftare så får de väl jobba för det. Ett förslag: alla moderna, självständiga, starka kvinnor kan PRATA om det med sin man. Låter märkligt, men det går faktiskt.

  Eller är kvinnor i själva verket svaga mähän?


  Om nu kvinnor inte klarar av att kommunicera är det ju konstigt att kvinnor i homosexuella förhållanden får orgasm i högre utsträckning?

  Vad beror det på?

  Tankeöverföring?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll