• Dr Börje
    Tue 19 Nov 2019 08:23
    3792 visningar
    174 svar
    -1 +1
    174
    3792

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    När jag läste TS så tänkte jag direkt: Oj - det här kommer att spåra ur direkt.

    Att försöka föra en seriös och sansad diskussion om ett ämne som kan uppfattas som känsligt funkar inte på ett nätforum med anonyma debattörer. Det har ju den här tråden visat med all önskvärd tydlighet. Så fort ett ämne handlar om något som kan uppfattas som påträngande eller känsligt (politik, invandring, feminism, eller som här; skillnaderna i hur sexualitet uppfattas mellan könen) så är det omöjligt för flertalet att ta sig an en diskussion utan att förblindas av sina egna personliga upplevelser. Att man diskuterar utifrån egna upplevelser är i sig naturligt och säkert också en förutsättning för en debatt men problemet som uppstår är att de flesta förblindas av den.

    Det händer aldrig att jag ser någon som faktiskt aktivt försöker förstå en annans ståndpunkt (låt vara väldigt avvikande från ens egen) utan avsikt att hitta luckorna, svagheterna och bristerna för att sen använda dessa som bevis för sin egen ståndpunkt. Man debatterar helt och hållet utifrån sin egen förklaringsmodell. Har någon någonsin sett någon debattör här komma till insikt och erkänna att "du....jag inser nu att jag har varit lite fel ute här och ber om ursäkt. Du har faktiskt en hel del poänger i det du säger.". Nej knappast.

    Ledsen att jag går OT här men hela den här tråden är så typisk för internet forum med anonyma debattörer. 

    Till TS vill jag säga att jag förstår vad du upplever och ser även jag snedvridenheten som du vill poängtera. Mer än så tänker jag inte gå här för, som sagt, det leder ingenting till.

    Vill du ha en seriös debatt om något, och utan att folk skall triggas av sin reptilhjärna och börja angripa dig utan någon som helst vilja till att ha ett balanserat samtal, så skall du ta upp frågor om neutrala saker. 

    Exempel som funkar:
    - Optimal utformning av en toalettstol

    Exempel som inte funkar:
    - Är dagens toalettstolar utformade utifrån manliga eller kvinnliga preferenser?

Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?