Inlägg från: Anonym (så länge den kan kontrolleras) |Visa alla inlägg
  • Anonym (så länge den kan kontrolleras)

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    Anonym (What?) skrev 2019-11-18 08:27:35 följande:

    Vad menar du TS? Jag har aldrig hört varken man eller kvinna tala öppet om att de har köpt en sexleksak? Var träffar du dessa människor som är så gränslösa?


    Det pratas vitt och brett om sexleksaker för kvinnor i media, tidningar svt osv. Säljs nu även dildos på Apotek men inget för män. Det var heller inte ovanligt att kvinnor hade sina dildos framme för allmänheten att beskåda utan att någon höjde ett ögonbryn.

    Men om vi tar sexdockor så är det istället motsatt förhållande. Där skulle jag säga att fördomarna mot kvinnor skulle vara större. Det är liksom mer accepterat att mäns sexualitet tar sig såna ohejdbara och desperata proportioner att sexdockor och robotar är en självklar utveckling, likaså sexköp i alla tider. Att som kvinna köpa sex eller införskaffa en Realdollpojkvän/flickvän skulle ses som patetiskt och sjukligt nästan. Men på dildo/lösvaginafronten är det mindre tolererat att köpa en fleshlight än en ådrig dildo, men det har mer med utseendet på kvinnans kön att göra och som anses mer perverst och hemlighetsfullt på något sätt än mannens organ. Om en bög köpte en dildo skulle det gå opasserat.
  • Anonym (så länge den kan kontrolleras)
    Anonym (Ola) skrev 2019-11-19 11:00:40 följande:

    Jag håller med dig TS, och har tänkt på samma sak själv. Kvinnors sexualitet är den "fina", den ska bejakas och lyftas fram. Mäns sexualitet är den "fula", män ska begränsa sig, behärska sig och inte sexualisera och objektifiera.

    Jag kan tycka att det är bra att kvinnor uppmuntras att bejaka sin sexualitet. Det har ju inte varit lika tillåtet tidigare. I viss mån blir ju kvinnor fortfarande nedvärderade om de t ex har många sexpartners, kanske i första hand av andra kvinnor (!) men även av vissa män.

    Men det är ju synd att killar skall matas med budskapet att deras sexualitet är "ful" och problematisk.


    Mannens sexualitet anses ful för att den tar sig så många otroligt fula och okontrollerade uttryck och används i maktsyfte och alltid gjort.

    Du som förmodligen en schysst och intelligent man i din enligt dig själv lilla förfördelade situation måste lyfta blicken och studera historien, prata med kvinnor om sina erfarenheter av mäns sexualitet och sina rädslor.

    Läs kvinnolitteratur, forskning, brottsstatistik i incest, övergrepp, våld mot kvinnor, våldtäktsskildringar, trafficking o dyl. Kvinnor är väldigt rädda för mäns sexualitet och de allra flesta har råkat ut för olämpliga saker som gått över gränsen. där förtroendet rubbats. De måste alltid skydda sig och bedöma varje man ut ett säkerhetsperspektiv. Män är farliga för att de kan bli det, fort en situation urartar. Deras sexualitet ställer till så mycket fruktansvärd oreda och tragedier för barn och kvinnor och även en del män, och är något vi alla i samhället måste hantera på olika sätt.

    Vi lever i den första tid och en av de få delar av planeten där kvinnor för allra första gången är lite mindre rädda än historiskt, men ändå alltid rädda för att vi alltid måste tänka och skydda oss ifrån den.

    Män behöver inte mer utrymme med sin sexualitet. De behöver istället mer utrymme för att utveckla sina andra sinnen och bli mer känsloorienterade och börja se på kvinnor som sina jämlikar och som riktiga människor istället för bara kroppar och kön.
  • Anonym (så länge den kan kontrolleras)
    Anonym (123) skrev 2019-11-19 18:09:11 följande:
    För att den är det.

    Män styrs av sina lustar på ett sätt som kvinnor inte gör. Statistiken talar sanning. MAJORITETEN av alla sexbrott begås av män. Män kan inte behärska sig. Och då talar jag generellt så ingen behöver ta åt sig personligen.

    Men ni vet ju vilket kön är överrepresenterade i fängelser. Vilka som våldtar, vilka som begår andra typer av sexuella övergrepp, vilka som är pedofiler.

    Ni kan inte argumentera emot detta. För hur ni känner angående detta gör det inte mindre sant.

    Fakta är fakta.

    Plus - er sexualitet har setts som finare i flera tusen år, låt det vara vår tid nu.
    Det är som att män generellt har en blindspot här. Det är pinsamt att inte kunna se helheten och sätta sig in i den kvinnans roll historiskt, och försöka förstå hur olika det ser ut för kvinnor och män. Hur extremt maktlösa kvinnor är i jämförelse i de flesta kulturer och hur våldtäkt är en del av kvinnors strukturella vardag och har varit så länge de existerat. Detta måste medvetandegöras. Sexuell jämlikhet och frihet är ytterst sällsynt för en kvinna. Förmodligen har de flesta kvinnor i de äldre generationerna blivit våldtagna dagarna i ända för att kunna försörja sig. Finns det någon man som kan föreställa sig något liknande? Tror inte det!
  • Anonym (så länge den kan kontrolleras)
    Anonym (X) skrev 2019-11-19 22:27:43 följande:

    Handlar detta bara om sexleksaker?

    TS, kan du ge ett exempel på hur en man kan uttrycka sin sexualitet?


    Bra fråga! Har män bara en sexualitet frånkopplad från känslor? Behöver den ens fyllas med en kvinna? Skulle den inte kunna nöja sig med en sexdocka tex. Varför är det så viktigt att ha en kvinna???
Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?