Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

  Tis 19 nov 2019 07:01 Läst 0 gånger Totalt 174 svar
  Visar endast inlägg av Smecker - Visa alla inlägg
 • Tis 19 nov 2019 07:01 #90
  Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:18:52 följande:

  Men låt säga att en man sköter sig och beter sig schysst. I den situationen tror jag fortfarande att mannens sexualitet ses som mer ful än kvinnornas.


  Jag har aldrig varit med om att en man, som uppför sig schysst och respektfullt, får sin sexualitet ifrågasatt eller sedd som ful.

  Förutom möjligtvis av andra män då, som tycker att han är en fjolla som inte beter sig gränslöst.
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tis 19 nov 2019 16:26 #128
  Anonym (K) skrev 2019-11-19 07:46:09 följande:

  Jag har hört kvinnor uttrycka sig som att vad ska han med en sån till. Det är bara män som inte får till det o liknande saker. Kommer inte ihåg exakta formuleringar men uttryck som ter sig som att de inte är riktiga män eller ses som sämre män i kvinnornas ögon.

  Har förresten varit i en sexbutik som kille. Personalen blir lite rädda, tysta och vet inte vad de ska göra. Vid samma butik har man hört att tjejerna fått en väldigt bra service med både tips och hjälp att välja produkt.


  På vilket sätt har hans sexualitet blivit ifrågasatt eller sedd som ful för att han betedde sig schysst och respektfullt?

  Vilken tråkig upplevelse du hade i en sexbutik, men vad har det med det jag svarade på att göra?
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tis 19 nov 2019 18:19 #132 +2
  Anonym (K) skrev 2019-11-19 17:24:22 följande:

  Bara män som inte får till det som har sexleksaker.


  Inte riktiga män.


  Både är ett uttryck för att nedvärdera mannen på grund av hans sexualitet att vilja ha en leksak.


  På vilket sätt blir mannen nedvärderad, ifrågasatt eller sedd som ful för att han beter sig schysst och respektfullt?
  Anonym (K) skrev 2019-11-19 17:24:22 följande:
  Ytterligare ett exempel på vilken skillnad det är på synen på män och kvinnor. Jag var inte lika värd att hjälpa eller stötta. Men kvinnor i butiken går bra.
  Återigen, väldigt tråkig upplevelse, förmodligen i par med när min manlige vän skulle köpa smink. Vilket inte rättfärdigar något av bemötandena, men jag undrar fortfarande på vilket sätt det har med mitt svar #128 att göra?
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tor 9 jan 19:03 #146
  Anonym (K) skrev 2020-01-08 18:32:46 följande:
  Om du menar i butiken?

  Om personalen beter sig olika mot män och kvinnor så speglar det den allmänna åsikten på om män o kvinnor hör hemma i butiken. Som man som då går in och ska köpa något och får känslan att han inte bör vara där spär ju på teorin om att män o sexleksaker inte hör ihop.
  Nu svarar du på något som inte alls stod där, det är en hänvisning till ditt inlägg #47. Jag undrar fortfarande på vilket sätt hans sexualitet har blivit ifrågasatt eller sedd som ful för att han betedde sig schysst och respektfullt? På vilket sätt blir mannen nedvärderad, ifrågasatt eller sedd som ful för att han beter sig schysst och respektfullt?

  Som sagt, det är tråkigt att du fick det bemötandet, men det har inget med det jag svarade på i inlägg #90 eller #128 att göra. Jag delar för övrigt inte alls din sexleksaksbutiksupplevelse, de gånger jag besökt en sådan har jag fått väldigt bra service och bemötande.
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Lör 11 jan 08:29 #149
  Anonym (K) skrev 2020-01-10 23:32:04 följande:

  Tja,

  Förstår faktiskt inte din fråga. Vem är han i din fråga o vad gjorde han som var respektfullt o schysst. Det har gått flera månader sen sist här så jag har faktiskt inte koll.

  Du får gärna utveckla så jag förstår så kan jag svara på frågan.

  Thanks.


  Du har alltså inte koll på vad du själv skrivit tidigare? Ditt inlägg #47 till exempel, som var grunden till det hela?
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Lör 11 jan 08:31 #150 +2
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tor 16 jan 18:48 #155
  Anonym (K) skrev 2020-01-15 18:11:02 följande:

  Tja,

  nej tyvärr, inte när det gått flera månader sen jag var här sist och inlägget skrevs ännu tidigare. Ok, så inlägg 47 är det du funderar över. Hur ska jag förklara vad som menas. Gör ett försök och jag gissar du är villig att läsa in vad jag menar och inte aktivt märka ord bara för att. :)


  Andemeningen med det inlägget är att förklara för personen jag svarar, att det jag menar med att mäns sexualitet ses annorlunda på, inte är kopplat till att män de facto gör fel saker såsom gömmer porr, beter sig oschysst osv. Utan att även om män beter sig på ett schysst sätt gentemot sin omgivning så ser samhället annorlunda på männen sexualitet ändå.

  Det är alltså inte en specifik individ som avses utan i allmänna ordalag så ses männens sexualitet på annorlunda även om män beter sig schysst. Många vill få det till att anledningen till den annorlunda synen skulle vara just att män beter sig illa. Det jag menar är att den annorlunda synen finns kvar trots att män beter sig bra.

  God fortsättning på året!


  Jag förutsätter att folk skriver det de menar, och menar det de skriver. Något annat är helt orimligt.

  I konceptet "bete sig schysst" så ingår att inte (oombett) trycka upp sin sexualitet i andras ansikten. På vilket sätt skulle en man som beter sig schysst få sin sexualitet särbehandlad, menar du?
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tor 30 jan 12:55 #159 -1 +2
  Anonym (K) skrev 2020-01-30 11:12:13 följande:
  Det handlar om om du t.ex. är ute i en grupp blandat män och kvinnor och ute och går. Ni alla känner varandra. Ni kanske är arbetskompisar. 

  En bit bort går en snygg kille och en av tjejerna uttrycker sig: "Det var en snygg kille honom skulle man vilja få omkull." Gruppen skrattar och tycker det bara är en kul kommentar.

  Senare går en snygg tjej en bit bort förbi och en av killarna uttrycker sig: "Det var en snygg tjej henne skulle man vilja få omkull". Varpå gruppen får en konstig stämning och kanske nån av tjejerna försöker tala om att han objektifierar eller beter sig fel. 

  Detta visar tydligt på hur tjejer får bejaka sina känslor medans män får inte. De får inte erkänna sina känslor emot ett annat kön på lika villkor som tjejerna får.

  Det är det här jag menar.
  Är det här ett exempel taget från verkligheten, eller har du konstruerat det för att passa din världsbild?

  För jag har verkligen noll erfarenhet av den situationen, min erfarenhet är att det är lika för alla, antingen är det okej för både män och kvinnor att komma med samma kommentar, eller så är det inte okej för någon.

  Om det är så att du upplevt den situationen i verkligheten, så borde du kanske fundera på att byta umgänge. Jag skulle absolut inte acceptera dubbla standarder.
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tor 6 feb 07:03 #163
  Anonym (K) skrev 2020-02-05 21:54:28 följande:

  Bra att ni har så jämställda människor i er omgivning.

  Jag upplever att man gör skillnad på vad som är ok att känna och tycka beroende på om personen är en kvinna eller man. Nu behöver inte det alltid se ut exakt som i exemplet ovan eller handla om grova saker. Utan allt från smått till större så görs det skillnad på om personen är man eller kvinna när det kommer till vad som är ok sexuellt. 

  En annan grej. Har t.ex. vittnat om när det kommer till sexuella övergrepp. Sånt tas väldigt seriöst när det är en kvinna som står offer, vilket ju som sig bör. Men när en man berättade i fikarummet om konstiga sätt kvinnor har betett sig i duschen mot honom när han var yngre. Då var det helt plötsligt komiskt, kvinnorna skrattade lika mycket som någon annan. Det togs inte lika allvarligt på. 

  Kunde känna att det inte ens togs som ett problem. :/


  Var exemplet taget från verkligheten, eller var det konstruerat för att passa din världsbild?

  Allt man upplever behöver inte vara sant. Den största delen av tolkningarna man gör sitter i ens huvud. Läs på om confirmation bias.

  Du menar att mannen berättade om konstiga sätt som kvinnor betett sig på i duschen, som fått honom att må dåligt och som han var ledsen över, och kvinnor skrattade åt honom? Eller var hans avsikt att berätta roliga/dråpliga saker som hänt honom, som alla sedan skrattade åt?
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tor 13 feb 06:37 #167
  Anonym (Det är inte konstigt) skrev 2020-02-12 23:30:43 följande:

  Det här är en trolltråd.


  Ja, helt klart.
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll