• Thu 9 Jan 2020 13:18
    3784 visningar
    174 svar
    174
    3784

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    Anonym (K) skrev 2020-01-09 12:11:38 följande:
    Jag tänker mig ett gäng män och kvinnor sittandes runt middagsbordet i goda vänners lag och ämnet sex dyker upp. Vilket ju sker ibland inget konstigt.

    Efter lite alkohol blir ju folk mer talföra och kvinnorna pratar tex om en snygg kille de sett och hur sugna de är på att få omkull honom. Vissa kvinnor kan även fritt prata om sexleksaker de är sugna på att testa.I en sådan situation blir kvinnorna ofta påhejade och sedda som duktiga för att de vågar uttrycka sin sexualitet och bejaka den.

    Om vid samma bord männen fliker in med att jag såg en het tjej som de också skulle vilja få omkull eller om killarna fliker in med att berätta om sina sexleksaker de skulle gilla. 

    Då blir oftast stämningen en annan. Det är som att männen inte har rätt att uttrycka sig på samma sätt som kvinnorna får. Undertonen är mer, vadå, du är kille du ska väl inte varken ha sexleksaker eller få yttra dig om att tjejer är snygga. Tänk på att du inte får kränka folk. osv. 

    Det tas inte på samma öppna sätt. Känslan blir att män inte får bejaka att de är sexuella varelser på lika villkor.

    --

    Det handlar inte om någon rätt att få objektifiera kvinnor eller tala kränkande om dem. Lite tröttsamt faktiskt att man hela tiden ska dra alla inlägg genom våldtäkts och kränknings filtret så fort sex o män kommer upp.

    Varför inte ta saker seriöst innan allt ska dömas ut.
    Tycker att både män och kvinnor ska ha rätt att få uttrycka samma sak om man sitter ett gäng vänner vid middagsbordet. Om kvinnorna diskuterar heta män så har männen rätt att göra det också gällandes kvinnor. Vi ska väl ha jämställdhet eller hur. 

    Tråkigt att du inte känner att du har rätt att uttrycka samma lika. 

    Sen här i tråden så spelar det inte så stor roll hur fint du säger något. Kommer alltid vara folk som filtrerar det genom sina glasögon som säger dem att du menar det allra värsta. De verkar helt oförmögna att ta saker seriöst utan utgår från att du vill det värsta direkt. 

    Typ, Jag vill lära mig prata med kvinnor - svar: Jaha du vill ha rätten att kränka kvinnor. 
    eller
    Jag vill ha mer sex - svar: Jaha du vill alltså ha rätten att våldta kvinnor.

    Ja du fattar. Man tolkar in det värsta direkt fast det inte alls står något om det. På det sättet är du redan dömd i förväg fast du inte alls behöver mena något illa. 

    Kör hårt och våga prata sex även som man! :)
  • Sun 1 Mar 2020 15:08
    -2
    Anonym (Lite salt) skrev 2020-02-13 07:13:39 följande:

    Jag skulle inte skratta åt varken killen eller tjejen utan tycka att båda var ganska osmakliga. Men jag skulle absolut tycka att killens kommentar var mer obehaglig.

    Anledningen till detta är så klart att nästan alla våldtäkter begås av män, och att jag vet att män har den fysiska styrkan att brotta ner och faktiskt "få omkull" kvinnor om de vill. Bakom hans uttalande ligger alltså ett potentiellt hot.

    Jag kan skämta om att avskeda folk, det är inte så roligt kanske, men få tar illa upp. Skulle chefen däremot börja skämta om avskedningar blir det genast dålig stämning,även om chefen aldrig haft för avsikt att säga upp någon, eftersom alla trots allt vet att hen har makten att avskeda. Ser du skillnaden?


    Problemet här är att sexualitet och att få tycka något är upphetsande är alla människors rättighet och båda könen har samma rättighet att bejaka sin sexualitet och sina känslor.

    En chef har som arbete att utföra en tjänst vilket blir en helt annan sak.

    Om män ska straffas och behöva undertrycka sina naturliga biologiska känslor mer än vad kvinnor behöver i syfte att ta ansvar för vad andra män gjort för orätt. Då är det något fel.

    Båda könen har precis lika rätt att bejaka vad de känner. De har ingen skyldighet att behöva ta ansvar för vad andra människor gör.

    Tar vi kvinnor ansvar o beter oss annorlunda för att rättssystemet oftare ger oss vårdnaden i föräldratvister?

    För att vi får bättre betyg i skolan?

    För att kvinnor får lindrigare straff för samma brott?

    Osv.

    Ska männen se våra uttalanden inom ovan områden som hot?

    Tycker inte vi ska behöva. För vi kan inte ta ansvar för vad andra gör. Lika lite ska männen behöva om det nu ska vara någon jämställdhet här i världen.
  • Sun 1 Mar 2020 15:15
    -2
    Anonym (goodlife) skrev 2020-02-13 07:22:57 följande:

    Men många andra skulle tycka att det var en kul kommentar från tjejen. Vad cool hon är som tar för sig, bejakar sin sexualitet.

    Om en man säger liknande så tänker många direkt på övergrepp. Han vill såklart tvinga sig på henne och sexet skulle inte vara ömsesidigt. Hon skulle vara ett offer. Där skulle det inte handla om sex där båda vill, har kul och tycker det är spännande och härligt. Den vedervärdige mannen har slagit till igen.


    Det som händer i samhället är att man alltför ofta felaktigt låter män få ta ansvar för någon slags kollektiv skuld. Män har ansvar för hela gruppen män.

    Men om du försöker något liknande emot kvinnor så får man inte generalisera och dra alla över samma kam.

    Det här är inkonsekvent och ojämställt om något.

    Har kvinnor rätten att få bli behandlade som individer så har männen det likaså och det på lika villkor.
Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?