• Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 11:05
    3775 visningar
    174 svar
    +1
    174
    3775

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    Konservativ skrev 2019-11-18 10:56:53 följande:
    Om jag ska gissa så handlar det om feminismens seger i samhället där män anses som lägre stående varelser. Som konsekvens är mäns sexualitet också sämre än kvinnors.

    Å andra sidan behöver man faktiskt inte bry sig om vad andra tycker. Vill du bejaka din mans sexualitet så gör det. Skit i vad dina skvallrande vänninor säger.
    På individ nivå javisst. Då behöver man inte bry sig. 

    Men det är ett viktigt ämne att ta upp och jobba på bredare front med. Synd bara att så få kan ta det seriöst. Å ena sidan så vill man att män ska göra något åt problemen. Men när en tråd dyker upp som vill diskutera problemen så smutskastas den. Lite dubbla budskap. 

    Det borde ju vara de som ville att män ska ta tag i problemen som är de första att också hylla att diskussionen kommer upp på bordet.
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 11:19
    #64
    +1
    Wench85 skrev 2019-11-18 11:11:41 följande:

    Du har en massa citat ur något utan källa, men jag antar utifrån hur det är formulerat att det är exempelvis sexologer och debattörer som är specialiserade på sexualitet, genus, könsroller etc.

    En sak du kan göra om du vill bidra i arbetet är att engagera dig i exempelvis RFSU, stötta arbetet med information i skolor och liknande.


    Ja det är mestadels sexologer. 

    Ja de tipsen är bra. Tyvärr så tappar man lite sugen och hoppet på mänskligheten när man ser hur elaka vissa är i tråden. 

    Tänkte mig att det skulle kunna bli en seriös och bra diskussion om ämnet. Men vissa ser sin chans att oprovocerat kasta skit på män istället. Det kan jag inte tolka på annat sätt än att man egentligen inte är intresserad av någon jämställdhet i ämnet. För vore man det så skulle man inte bete sig som man gör.

    Fullt medveten det är ett forum anonymt. Men jag har en större tro på människor än så. Vuxna människor borde kunna lyfta sig över sina känslor, läsa vad som står och på ett respektfullt sätt också skriva. 

    Tyvärr så tappar jag sugen att förbättra något när dels man är helt ovillig att erkänna problemen och dels får man bara påhopp för att försöka diskutera ett viktigt problem. Är det för att man är rädd att män får en del av offerkakan här eller vad är problemet? Vi är väl vuxna och inte dagis.

    Blir bara ledsen när man ser sin chans att kapa min tråd till att kasta ut hur fel det är på män. Det är varken konstruktivt eller förbättrar samhället. 
    :(


     

  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 11:29
    #67
    Fjäril kär skrev 2019-11-18 11:21:23 följande:
    Anonym (K) skrev 2019-11-18 10:49:45 följande:

    Det är inte jag som säger att det inte är lika accepterat att köpa sexleksaker som kille. Utan dagens ledande sexologer är inne på samma spår. De uttrycker det vid flertalet tillfällen att mäns sexualitet ses som fulare och äcklig som argument till varför det inte är lika socialt accepterat för män att äga sexleksaker.


    Kanske för att en del män har behov av att trycka upp sina inköp i ansiktet på kvinnor med att lägga upp klipp på nätet, vilja skicka bilder till random kvinnor etc. De beter sig gränslöst helt enkelt. Då blir det en form av förakt när prat om dildos dyker upp då vi kvinnor har svårt att värja oss från skiten på nätet.

    Köp 3000 lösfittor om du vill men ge fan i att fläka ut det på nätet. Det är sånt som ger schyssta män dåligt rykte.
    Visst kan det vara en del i pusslet men långt ifrån hela sanningen. 

    Innan internet kom så var det ännu mer tabulagt för män att äga sexleksaker och då gick det inte att fläka ut det. En dildo i var tjejs byrålåda men en vagina hos killen har setts som fulare. Det har blivit bättre och idag äger fler män sexleksaker än förr. 

    Så sanningen är inte så enkel. Om det bara hade med att män fläker ut sin köp på nätet så hade sexologerna uttryckt sig annorlunda. Men de talar faktiskt om normerna i samhället, de vill utmana våra könsnormer när det kommer till sexualitet. De vill förändra synen på mannen och sex osv. 

    Med all respekt så låter ditt inlägg mer som att du också vill trycka till männen lite extra genom att kasta lite skit på dem än att göra ett inlägg som bidrar på ett seriöst sätt.
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 11:38
    #69
    Anonym (...) skrev 2019-11-18 11:24:25 följande:
    Vilka är dagens ledande sexologer och exakt vad säger de?

    De utklippta citaten du lade in tidigare var ju en blandning av olika saker och säger inte så mycket tagna ur sitt sammanhang. Tex en vd för ett företag som säljer sexleksaker- klart att han vill sälja mer. Det var en feministisk föreläsning som det är oklart vad den egentligen handlade om, om det ens går att använda citaten i denna diskussion.

    Det var också något som lutar åt det du skriver. Men! Det hänger också ihop med bilden av hur manlig sexualitet ska vara för att vara rätt enligt våra förutfattade idéer om manlighet - aggressiv och erövrande.

    Så om vi vill att män ska få utforska sin egen kropp mer, med tex en lösfitta, så måste vi också acceptera att män också vill ha en mysig stund för sig själva och sin kropp och att de inte alls är biologiskt förutbestämda att hela tiden vilja ligga med kvinnor.

    För grejen är att män ju redan köper en massa sexhjälpmedel men det kanske inte främst är just av den sorten som de endast använder till onani.

    Skulle behöva lite statistik på detta för att veta säkert men jämför vi data på sexleksaks-inköp så misstänker jag att män köper överlägset mest totalt. Hittar du data länka gärna då det hade varit intressant.

    Sen är ju frågan hur porr räknas här? För det är ju också ett onanihjälpmedel om vi ska vara petiga och hör kan vi nog vara eniga om att män använder och köper porr som onanihjälpmedel i stor utsträckning.

    Alltså är det redan en väldigt accepterad företeelse generellt att män köper sex-saker. Däremot är det mindre accepterad att män och kvinnor går utanför normen för vad som ses som normal sexualitet för män respektive kvinnor. Så det är de normerna vi behöver luckra upp om vi vill att samhället ska bli mer tillåtande för både män och kvinnor.
    Tack för ett välskrivet bra inlägg. :)

    Utan att mena något illa. Får jag fråga vad jag gjorde för fel med att starta tråden som gjorde att du var så anti mot mig från början. Hur kunde jag startat tråden annorlunda, jag gjorde mitt bästa och förväntar mig att alla andra gör likaså? Med handen på hjärtat så kan jag inte vara ensam om att se hur folk utnyttjar tråden till att spy galla på män eller?

    Ok, tillbaka till vad du skriver. 

    Ja jag vet, orkade inte hålla på och länka till varje ställe. Men det är sexologer och insatta i området som skrivit bra grejer och på riktigt vettiga saker. Jag tror mer på dem än någon här som bara skriker att det är mitt hittepå. 

    Det du skriver om att vi ska acceptera att män inte är sexmaskiner som vill ligga med alla hela tiden. Där tror jag du har en bra poäng och är säkert i mångt och mycke det sexologerna också menar med att mäns sex ses som fult. 

    Hmm, hittar jag statistik så delar jag med mig . Sure thing. :D

    Det där med porr menar Suzanne sexolog att det också blivit så accepterat att alltid skylla på porren. Det maskerar andra orsaker och utan att veta så säger man porrens fel för det har blivit PK. 

    Att se porr som ett hjälpmedel är en synvinkel på det hela som vi inte bör förkasta. Jag tror även vi måste bli mer öppna i samhället med att acceptera sexualitet som går utanför vad några har definierat som OK vanlij sex. Det här är ok att göra och det här inte. 

    Med det menar jag att när någon utövar en form av sexualitet en själv inte förstår. T.ex. porr så får vi inte döma det första vi gör. 

    Schyssta puckar. :)
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 11:45
    #71
    Anonym (Linda) skrev 2019-11-18 11:36:03 följande:

    Jag har inga problem med att en man bejakar sin sexualitet. Problemet är när han beter sig gränslöst och tar det för en rättighet.


    Håller med om vad du skriver.

    När jag skriver bejaka sin sexualitet så menar jag inte att bete sig brottsligt eller gränslöst. Men inom ramen för schysst beteende så kan ju även sexualiteten både bejakas och hämmas ändå.

    Men för att dra en parallell till det här med gränslöst beteende. 

    Jag har råkat ut för kvinnor som betett sig gränslöst mot mig. Man har t.ex. påtvingat sig en kyss på krogen fast jag inte ville, man har tagit på mig fast jag inte ville osv. 

    På den tiden förstod jag inte att kvinnorna inte fick göra så. Jag trodde det var ok för en kvinna men inte för en man. Varför. Jo under hela uppväxten så blev man matad med budskapet att kvinnor var offer, män var förövare, männen ska inte göra si och de ska inte få göra så. Det var aldrig någon som sa att jag som kille också hade samma rättigheter. Inte en enda. Allt var vinklat åt kvinnor som offer.

    Det är lite det här jag menar med normer. I det här fallet så var normen i min värld så gott som att jag som kille skulle tåla beteendet. Är inte det också ett problem att ta tag i?
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 11:48
    #72
    Fjäril kär skrev 2019-11-18 11:44:11 följande:
    Nu vet inte jag hur gammal du är men när jag var yngre var sexleksaker för män starkt förknippat med en värld som inte talades så mycket om. Att en vanlig Svensson köpte en dildo till sig själv som man var otänkbart och högst tabu.

    Lösvaginor är ett relativt nytt påfund som blivit mer accepterat vartefter vi har ruckat på våra könsnormer och sexuella läggningar blivit mer accepterat.
    Exakt. Det var lite därför jag menar att internet och att fläka ut det inte är hela sanningen. För hysch hysch om manliga sexleksaker är inte något nytt utan det fanns redan då i större utsträckning än nu. 

    Så det måste även bero på något annat. Varför var det så hysch hysch på den tiden?
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 15:23
    #81
    Wench85 skrev 2019-11-18 14:15:30 följande:
    Jag tror att en anledning att din trådstart möttes med skepsis var att den var så rörig. Du skriver att "det håller på att vända" och att män "ses som snuskhumrar" att människor som visualiserar sexleksaksköpare känner olika saker om de föreställer sig män eller kvinnor, att "vi" ser ner på män, att män "inte får prata sex" osv. Hela din trådstart baseras på dina känslor och argumentation som du inte underbygger och det är därmed svårt att diskutera seriöst. Det blir nästan halmgubbeargument när du utgår från att alla tror och tycker som du. Diskussionen blir snarare kring om det du tror och känner stämmer, snarare än att du hoppades att alla skulle köpa din världsbild och diskutera utifrån den.
    Hej,

    nej ingen behöver köpa min världsbild. 
    Oavsett om man tycker TS är rörig eller ej så ger det inte en person rätten att utöva påhopp och försöka trasha tråden för det. Eller? 

    Vad har hänt med vanligt sunt beteende och istället fråga vad som menas med eller förklara schysst vad man tycker? Men det man istället gör är att se sin chans att ge igen på män. Ytterligare trycka ned dem. Hur ska jag tolka det? Som att frågan om mäns rätt i samhället inte ens är värd att diskutera??
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Mon 18 Nov 2019 15:26
    #82
    Wench85 skrev 2019-11-18 14:15:30 följande:
    Jag tror att en anledning att din trådstart möttes med skepsis var att den var så rörig. Du skriver att "det håller på att vända" och att män "ses som snuskhumrar" att människor som visualiserar sexleksaksköpare känner olika saker om de föreställer sig män eller kvinnor, att "vi" ser ner på män, att män "inte får prata sex" osv. Hela din trådstart baseras på dina känslor och argumentation som du inte underbygger och det är därmed svårt att diskutera seriöst. Det blir nästan halmgubbeargument när du utgår från att alla tror och tycker som du. Diskussionen blir snarare kring om det du tror och känner stämmer, snarare än att du hoppades att alla skulle köpa din världsbild och diskutera utifrån den.
    Med andra ord. Jag tror inte en sekund på att TS är så rörig så att det motiverar ett sånt beteende emot mig. 

    Om man är en vuxen normalt fullt sansad person så kan man med lite vilja förstå vad jag är ute efter och vad man vill åstadkomma speciellt efter att jag förklarat att jag vill ha en seriös diskussion om det. Även om alla ordval inte är perfekta enligt någon läsare.
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Tue 19 Nov 2019 07:31
    #91
    Wench85 skrev 2019-11-18 15:31:36 följande:
    Nej en behöver inte trasha tråden för det?
    Du skrev förut och undrade varför folk inte svarade som du trodde, jag försökte ge en förklaring till varför du inte får den diskussion du hoppades.
    Jag menade inte som jag vill att dem ska svara. Jag struntar i om de har en avvikande åsikt, menar bara att de i så fall kan svara schysst och respektfullt tillbaka och inte med diverse påhopp och försök till att trycka ner.
  • Anonym (K) Trådstartaren
    Tue 19 Nov 2019 07:46
    #92
    Smecker skrev 2019-11-19 07:01:55 följande:
    Jag har aldrig varit med om att en man, som uppför sig schysst och respektfullt, får sin sexualitet ifrågasatt eller sedd som ful.

    Förutom möjligtvis av andra män då, som tycker att han är en fjolla som inte beter sig gränslöst.
    Jag har hört kvinnor uttrycka sig som att vad ska han med en sån till. Det är bara män som inte får till det o liknande saker. Kommer inte ihåg exakta formuleringar men uttryck som ter sig som att de inte är riktiga män eller ses som sämre män i kvinnornas ögon.

    Har förresten varit i en sexbutik som kille. Personalen blir lite rädda, tysta och vet inte vad de ska göra. Vid samma butik har man hört att tjejerna fått en väldigt bra service med både tips och hjälp att välja produkt.
Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?