Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sämsta mamman

  Tis 19 nov 2019 09:54 Läst 0 gånger Totalt 47 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Mamman) - Visa alla inlägg
  Anonym (Mamma­n)
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 09:54

  Jag känner mig som världens sämsta mamma just nu och vet inte hur jag ska få känslan att försvinna.

  Jag har varit föräldraledig i 3år och började jobba igen för två månader sen.

  Under mammaledigheten har jag hållt iordning hemmet och hittat på saker med barnen. Varit ute nästan varje dag, lekt tillsammans och haft det bra.

  Nu när jag har börjat jobba så är min ork nere på noll.

  Jag slutar jobbet, handlar, lagar mat, lägger barnen. Fine, så är det att jobba, MEN jag har tänkt att jag ändå kan vara den där aktiva roliga mamman på helgerna.. Det går inte. Då måste jag dammsuga, tvätta osv som jag inte hunnit i veckan. Och så är jag så trött.. Fruktansvärt trött.

  Första månaden tänkte jag att det var för att jag nyss kommit tillbaka till jobbet och det tar tid att få in allt nytt osv, men jag är helt inne i rutinerna på jobbet men är ändå helt slut.

  Känns som jag mister tiden med mina barn. Att jag är en dålig mamma.

 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 10:21 #6
  smulpaj01 skrev 2019-11-19 10:08:08 följande:

  Jag brukade städa och fixa allt som måste göras i hemmet under veckorna efter barnet somnat. På så vis har jag hela helgen ledig att hitta på roliga saker med mitt barn. Tvätta gjorde jag söndag eftermiddag/kväll när det ändå var dags att trappa ner och ta det lugnt inför en ny vecka.

  Nu har du varit ledig i hela tre år och jag var bara det i ett år, så det kanske tar längre tid för dig att orka med på kvällarna?


  Ska prova detta! Tack för tipset. Ja det är ju orken som har blivit helt förstörd, jag förstår inte vad det är som gör det, tycker jag borde kommit in i det nu efter två månader men kanske tar längre tid.
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 10:24 #7
  LFF skrev 2019-11-19 10:08:53 följande:

  Vart är barnens andre förälder? Är du ensamstående? Du är absolut inte en dålig mamma. Det tar tid att komma in i nya rutiner. Om du har en partner så ligger det på denne att vara med och se till att hushållet flyter på. Allt ligger inte bara på dig!


  Jag är ensamstående. Pappan till barnen lämnade mig för en annan kvinna när jag var höggravid med yngsta barnet.
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 11:31 #15
  LFF skrev 2019-11-19 10:45:19 följande:

  Jag beklagar. Men då är det lite lättare att ge råd :)

  När lägger sig det äldre barnet? Då kan man ha tid för småfix så slipper det bli så mycket att göra på helgen.

  Har du egen tvättmaskin eller är det gemensam tvättstuga? Om det är en gemensam tvättstuga kan det vara läge att se över möjligheten att installera tvättmaskin. Då kan man tvätta lite i taget istället för att behöva ta allt på en gång. 

  Involvera det lite äldre barnet i att hjälpa till att plocka undan och dammsuga. Nej, det kanske inte blir perfekt men det blir något gemensamt och de flesta barn brukar tycka att det är kul att få hjälpa till. Har tvillinggrabbar på 6 år som älskar att hjälpa till att dammsuga och torka fläckar (gjort sen de var 2,5 år). De gillar även att hjälpa till att stoppa in tvätten (jag har sorterat och ställt in rätt temperatur på tvättmaskinen) och sen flytta över den till torktumlaren när den är klar. När de ska städa sina rum (ett sovrum och ett lekrum) så har vi ett timglas som håller 15 minuter sand och sen har vi tävling om det går att hinna klart på den tiden. Det äldre barnet kan även få börja hjälpa till att förbereda maten.

  Se över vilka "måsten" du har och vad som kan prioriteras ner. När barnen är med pappan (?) så kan du lägga mer tid på tex storstädning så du slipper göra lika noga när barnen är hemma. Eller du kanske har någon annan som kan ta barnen nån dag ibland så får du lite andrum att göra dessa "måsten" hemma utan att behöva tänka på barnen samtidigt.


  Tack för tipsen :) barnen är inte alls hos pappan. Båda barnen lägger sig runt halv åtta. Är bara lite mer än 1 år imellan barnen.

  Jag tänker att jag ska göra saker när dom lagt sig. Städa eller bara få vara ensam lite och kolla på något pogram på tv eller så. Men har blivit så himla himla trött. Många gånger somnar jag med barnen. Det är den här tröttheten jag inte vet var jag ska göra av :/
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 11:33 #16
  Rödtjärnens Anna skrev 2019-11-19 10:57:08 följande:

  Jag är övertygad om att du inte är en dålig mamma. Du tänker ju på dina barns bästa och vill vara en närvarande mamma. Det är så man ska tänka som förälder!

  Skapa tillfällen där ni umgås tillsammans. Ta helgen och ät frukost på ett sätt ni gillar (tända ljus, godare frukost än vardagarna, duka fint mm). Gör något som ni alla gillar på dagen och så har du eftermiddagen att fixa lite i hemmet (kanske barnen kan hjälpa) och så ha lördagskvällsmys (med popcorn, godis, frukt eller vad du tycker är lämpligt). Jag tror att det är sånt som ger härliga minnen.

  Jag veckohandla själv på torsdagar, tvättar onsdagar och städar på tisdagar. (Är inte ensamstående men har en man som jobbar skift så tar hand om det mesta i hemmet). Helgerna umgås familjen.


  Jag gillar det med att sätta upp dagar för det man ska göra. Känns nog mindre jobbigt än att tänka att man ska göra allt alla dagar och känna sig kass när man inte hinner! Tack! :)
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 11:35 #17
  Bjoer skrev 2019-11-19 10:49:56 följande:

  Jag tror du har för höga förväntningar helt enkelt. Du kan inte förvänta dig att du ska orka lika mycket som när du var mammaledig. Det går helt enkelt inte.


  Ja det är kanske sant. Får ändra om lite med vad som ska hinnas och vad som ska göras så man orkar mer.
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 12:05 #24
  Duckan skrev 2019-11-19 11:55:47 följande:

  Hur kan hela helgen gå åt till tvätt och städ? Låter orimligt i mina öron.


  Skrev inte att hela helgen går åt till det, men det är en del av det. Det största problemet är att jag har blivit fruktansvärt trött att även små saker känns stora och jobbiga.
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 19 nov 2019 12:07 #25
  AndreaBD skrev 2019-11-19 11:47:35 följande:

  Jag tycker du ska börja med att gå till en läkare, låta de ta lite blodprover och kolla att allt är bra hälsomässigt. Det kan ju vara så att du har brist på någon vitamin eller liknande, eller något annat. 

  Är det inget fysiskt, så skulle jag också fundera på om det är en depression som du har. Det kan nämligen också yttra sig så. Gör det, gå till läkare! 


  Kanske ska göra det. Har hela tiden tänkt på att tröttheten är för att jag börjat jobba och nya rutiner och intryck kanske gör mig tröttare än vanligt. Men känner inte av att det är nytt på jobbet längre men tröttheten hänger kvar ändå.
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 22 nov 2019 12:16 #43
  Anonym (Inget märkligt) skrev 2019-11-20 20:08:12 följande:

  Bor du i Sthlm så kan jag komma över med min unge till dig en helgdag så du kan dra iväg och göra något skoj. Vi skolar in oss innan. Seriöst erbjudande.


  Förlåt för sent svar. Blev rörd av detta, väldigt fint av dig!! :) men jag bor i Skåne tyvärr :(
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 22 nov 2019 12:24 #44

  Förlåt för sent svar. Har läst alla svar och tack för alla tips. Jag jobbar 80 procent.. Såg att några hade undrat. Jag har inte barnvakt så ofta då min mamma bor ganska långt bort men dom gånger hon hälsar på brukar hon stanna någon dag. Jag har tagit åt mig av alla städtips så det går mindre tid till det. Försöker också göra "vardagliga" saker till något speciellt med barnen. Vi har sångstund när dom badar, tänder lite ljus vid middagen, läser böcker vid läggdags osv. Små saker som ändå gör att jag känner att jag umgås med barnen.

  Tröttheten känns lite bättre tror jag, eller har jag vant mig. Men är fortfarande väldigt trött. Jag ska boka tid till vårdcentralen och kolla upp det.

 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 22 nov 2019 12:29 #45
  LFF skrev 2019-11-19 13:02:02 följande:

  Förlåt för en närgången fråga, men varför har han övergett sina barn? 

  Om du är helt slut så skulle jag, som föreslagits nedan, gå till läkaren och be dem ta prover både på sköldkörteln men även kolla andra saker som B och D vitaminer som kan göra att man blir väldigt trött och "matt". 

  Har du någon annan som kan avlasta med barnen så du får lite tid över för dig själv? 


  Jag har faktiskt inget svar på varför han har lämnat barnen. När han flyttade ifrån oss så flyttade han hem till sin nya. Dom bor ungefär en timme iväg. Han sa att han ville ha barnen varannan helg. Men varje gång han skulle ha dom hade han någon ursäkt varför han inte kunde ha dom. Tillslut slutade jag fråga om han skulle ha dom och han har inte sagt mer att han vill träffa dom. Han skriver ibland och frågar hur dom mår och om jag kan skicka kort.
 • Anonym (Mamma­n) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 22 nov 2019 18:31 #47
  Anonym (nä) skrev 2019-11-22 13:14:39 följande:

  men betalar han underhåll då


  Ja det gör han
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll