Inlägg från: Fröken lillasyster |Visa alla inlägg
  • Fröken lillasyster

    Endeometrit/inflammation i livmodern?

    Hej,
    som rubriken lyder undrar jag om någon har egna erfarenheter eller information om kronisk endeometrit dvs spår av kronisk inflammation i livmodern.

    Börjar tappa hoppet innan vår egentliga äggdonationsresa ens hunnit börja. Varför kan jag inte bara få ha lite flyt nuGråter

  • Svar på tråden Endeometrit/inflammation i livmodern?
  • Fröken lillasyster
    Anonym (Anonym) skrev 2019-11-20 13:56:39 följande:

    Jag har haft livmoderinflammation. Symtomen var milda, ingen feber men gula flytningar.


    Tack för ditt svar. Hur upptäcktes det och vad fick du för behandling? Jag har aldrig haft några besvär eller symptom utan det upptäcktes då biopsier togs under en diagnostisk hysteroskopi.
  • Fröken lillasyster
    Anonym (Anonym) skrev 2019-11-20 21:54:47 följande:

    Vad menar ni med att den är kronisk? Livmoderinflammation läker ju med en antibiotikakur..


    Ja, i normalfallet verkar den göra det. När man får en "akut" inflammation tex efter förlossning eller ingrepp men jag har aldrig haft några symptom utan för min del upptäcktes det efter analys av biopsier som togs under en hysteroskopi och av någon anledning kallas den för kronisk men vet inte riktigt vad man går efter för kriterier för att det ska kallas just "kronisk"...
  • Fröken lillasyster
    Jooosen skrev 2019-11-20 21:58:23 följande:
    Det står endovervical slemhinna med kronisk cervicit i mina anteckningar. Ingen har riktigt kunnat förklara vad det är känns det som ..
    Om jag förstått det rätt kallas det cervicit när inflammationen är lokaliserad till livmoderhalsen!
    Läs på ordentligt och våga ifrågasätta läkarna! Har du tagit prover för "tysta" infektioner tex ureaplasma, mykoplasma mfl?

    Mitt råd till dig, med den erfarenheten jag själv har efter ett antal ivf (innan vi tog steget mot ÄD) som inte fungerat hela vägen är att kolla upp detta ordentligt! Man ser väldigt annorlunda på detta här i Sverige jämfört med på kliniker utomlands. Vet inte om det beror på att man har mer kunskap på specialistkliniker och att forskningen kommit längre i andra länder men här i Sverige anses det inte ha någon betydelse för implantationen medan man utomlands anser att för att ett embryo ska kunna fastna och växa måste alla förutsättningar vara bra och det är det inte om det finns en inflammation. 

    Hade jag fått göra om min ivf-resa med den erfarenhet och kunskap jag själv har nu hade jag själv bekostat en hysteroskopi för att se hur livmodern ser ut inuti och för att vara säker på att förutsättningarna är de rätta.

    Här står lite om endometrit;
    www.healthline.com/health/endometritis

    och cervicit;
    www.healthline.com/health/cervicitis
  • Fröken lillasyster
    Jooosen skrev 2019-11-23 10:46:36 följande:

    Tack!! Men fy nu blev jag helt deppig. Har tre i frysen och ska sätta in ett på onsdag. Är det typ helt lönlöst då? Får kolla upp hysteroskopi om detta fet misslyckas. Har innan gjort ett ET och ett FET.. hur många ivf har du gjort? Har du haft fina embryon men att det ändå inte fäst?


    Klart du inte ska ge upp nu! Tänk tredje gången gillt nu, det är ju inte många som lyckas på första eller andra försöket!

    Jag har gjort tre omgångar ivf:er i två olika förhållanden och därtill ett antal FET och ett eget finansierat försök. Har testat positivt flera gånger men det har slutat med tidiga MF...
  • Fröken lillasyster
    Hedblomster skrev 2019-11-26 20:53:01 följande:

    Hej! Jag har tyvärr inget att bidra med men vill gärna följa tråden. Om jag inte blir gravid på det embryo jag ruvar på nu vill läkaren göra en hysteroskopi för att "utesluta kronisk endometrit" så jag är intresserad av vad det innebär... Hoppas du får några bra svar här i tråden!


    Hej!
    Hoppas det gått bra för dig med din ruvning och att du fått ett plus nu så jag skriver detta i onödanCool

    Mitt råd till dig om du blir erbjuden en hysteroskopi är att göra den! Med facit i hand önskar jag verkligen att någon upplyst mig tidigare om att det kunde vara idé att kolla upp miljön i livmodern för att utesluta att det finns faktorer där som gör att det inte lyckas!
Svar på tråden Endeometrit/inflammation i livmodern?