• Jooosen

    Endeometrit/inflammation i livmodern?

    Står i min journal efter de upptäckt cellförändringar. Kronisk cervicit. Tror det är samma? Tog upp det på IVf kliniken imorse! Hon sa att jag inte ska oroa mig. Där o då kom ja inte på några följdfrågor så nöjde mig. Men nu såhär i efterhand så är jag orolig. Har två misslyckade återföringar bakom mig. Vet att det inte är så mkt men ändå oroar den där diagnosen mig.... har inget o komma med mer än att jag har det i min journal :/. Det är ganska vanligt att ha det sa hon... men vad fan innebär det är frågan....


    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Anonym (Anonym) skrev 2019-11-20 21:54:47 följande:

    Vad menar ni med att den är kronisk? Livmoderinflammation läker ju med en antibiotikakur..


    Det står endovervical slemhinna med kronisk cervicit i mina anteckningar. Ingen har riktigt kunnat förklara vad det är känns det som ..
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Fröken lillasyster skrev 2019-11-23 10:26:44 följande:

    Om jag förstått det rätt kallas det cervicit när inflammationen är lokaliserad till livmoderhalsen!

    Läs på ordentligt och våga ifrågasätta läkarna! Har du tagit prover för "tysta" infektioner tex ureaplasma, mykoplasma mfl?

    Mitt råd till dig, med den erfarenheten jag själv har efter ett antal ivf (innan vi tog steget mot ÄD) som inte fungerat hela vägen är att kolla upp detta ordentligt! Man ser väldigt annorlunda på detta här i Sverige jämfört med på kliniker utomlands. Vet inte om det beror på att man har mer kunskap på specialistkliniker och att forskningen kommit längre i andra länder men här i Sverige anses det inte ha någon betydelse för implantationen medan man utomlands anser att för att ett embryo ska kunna fastna och växa måste alla förutsättningar vara bra och det är det inte om det finns en inflammation. 

    Hade jag fått göra om min ivf-resa med den erfarenhet och kunskap jag själv har nu hade jag själv bekostat en hysteroskopi för att se hur livmodern ser ut inuti och för att vara säker på att förutsättningarna är de rätta.

    Här står lite om endometrit;

    www.healthline.com/health/endometritis

    och cervicit;

    www.healthline.com/health/cervicitis


    Tack!! Men fy nu blev jag helt deppig. Har tre i frysen och ska sätta in ett på onsdag. Är det typ helt lönlöst då? Får kolla upp hysteroskopi om detta fet misslyckas. Har innan gjort ett ET och ett FET.. hur många ivf har du gjort? Har du haft fina embryon men att det ändå inte fäst?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Enkoppthe skrev 2020-07-30 10:35:11 följande:

    Hej. Finns det någon här i tråden som lyckats bli gravida med inflammation i livmodern?


    Jag lyckades med ivf. I min journal står d att jag har kronisk cervicit. Vilket jag förstått är någon typ av kronisk inflammation i livmodern. Vet inte om det är detta som gjort det svårt att bli gravid. De hittade aldrig något knas på varken mig eller min partner. Läkare menar att inflammationen inte ska spela nån roll. Vet inte riktigt vad jag tror...
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    Enkoppthe skrev 2020-07-31 12:36:53 följande:

    Grattis till graviditeten! Vet läkaren vad som orsakade inflammationen om det är pga bakterier? Hur fick du reda på att du hade inflammation?


    Tack snälla! Jag fick reda på det genom att jag hade cellförändringar. Då stod det i min journal oxå. Så råkade typ se det på den vägen. Har så dåligt minne men tror det kanske gör ihop med cellförändringarna på

    Något sätt. Men ja vet inte!
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    Enkoppthe skrev 2020-07-31 14:38:11 följande:

    Då var det väl biopsi som togs då?


    Ja precis!
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
Svar på tråden Endeometrit/inflammation i livmodern?