• viseversa

    Någon som kan berätta lite om diskbråck.

    Började med molande domnande värk långt ner i ryggen. Hade just fött barn och tänkte det var något som kunde ha med fogarna att göra. Kändes som om jag var stel och svullen långt ner i ryggen mer än att det gjorde ont.

    Sen satt jag i sängen och ammade min då 3 veckors och då sprack disken totalt. Kände hur det knastrade till i ryggen och sen kom ichias from hell som strålade ner i vänster ben. Kändes som glödande järnspett i ena benet. Från rumpan hela vägen ner till tårna. Det brann som eld och jag hade känselbortfall i underlivet bäcken och benet.

    Kunde inte sova på hela natten dagar låg bara och grät av smärtan. Själva diskbråcket var inte så smärtsamt det var ichiasen som tog död på mig. Har nog aldrig upplevt något så smärtsamt innan. Att föda barn är en smekning i jämförelse med denna smärta.

    Åkte in akut mitt i natten med bebis och allt. Visade sig vara ett STORT dickbråck som påverkade muskelaturen i bäckenbotten så jag blev akut opererad redan dagen efter annars fanns det risk för bestånde men och nervskador som kunnat innebär att jag kunde fått använda blöja resten av livet.

    Att jag fick operation var otroligt skönt för jag hade INTE kunnat leva med den smärtan och samtidigt ta hand om 5 barn varav en var nyfödd. Så jag är glad att mitt diskbråck var så allvarligt att jag blev opererad så snabbt. För ofta vill dom ju att det ska "läka" av sig själv och kan säga att det hade jag itne klarat.

    Efter op var ichiasen borta på en gång. Tog ca 1 vecka innan jag kunde röra mig utan att det spände och drog och idag 3 år senare är jag helt fri från smärta.

    Har dock fått en nervskada i benet som gör att jag saknar känsel i nästan hela vaden på det benet sant 2 av tårna. Dom är alltid avdomnade och ibland pirrar det som om dom sover. Men gör inte ont. Kanske kommer det läka och bli bättre men risken är att jag kommer få leva med det resten av livet. . 

  • viseversa

    Tester jag fick göra magnetröntgen som visade ett stort diskbråck i ländryggen som tryckte på nerverna till bäcken och benen. 

  • viseversa
    Drottningen1970 skrev 2019-11-20 19:44:10 följande:
    Obeskrivlig smärta som strålade från skinkan ned genom benet ända ut i tårna. Smög sig på och blev värre och värre. Ingen smärta i själva ryggen. Stort diskbråck som lokaliserades via magnetkamera. Fick vänta ett par månader på operation och åt stora mängder morfin, fast det hjälpte minimalt för smärtan. Hade inte kunnat leva med den smärtan. Utan OP hade jag nog hängt mig. Vaknade efter op helt smärtfri efter flera månader i skärseld där jag bara sovit några minuter i taget. Gjort samma resa två gånger och nu verkar det vara på gång en tredje gång.
    Omg att du fick vänta i flera månader. Ofattbart!! Jag hade nog också hängt mig om jag tvingats leva med det. Smärtan är så jävla vidrig. Går inte att komma på något värre.
  • viseversa
    Drottningen1970 skrev 2019-11-20 21:18:51 följande:
    Det var några månader i nån slags smärt/morfindimma...
    Låter fruktansvärt.
  • viseversa
    Acha skrev 2019-11-20 22:54:25 följande:

    Ingen bot men om man tåler Voltaren så tar det smärtan bäst från ischiasen.


    Haha voltaren hjälper INTE mot riktig ischias. Inte ens morfin hjälper. Jösses
Svar på tråden Någon som kan berätta lite om diskbråck.