• cosinus

    Någon som kan berätta lite om diskbråck.

    För mig började det en dag när jag steg ur bilen. Gick in på en affär och tänkte -träningsvärk i ryggen, nu, märkligt, har inte tränat på en vecka- tänkte inte mer på det utan handlade och flyttade bilen till en annan affär och där var det värre. Flyttade bilen ett antal ggr och höll inte på att ta mig hem. Sjukt ont i ryggen.

    Efter någon dag gjorde inte ryggen så ont men ena benet började domna bort och rumpa/ljumskar.

    Gick till läkaren som skickade mig till sjukgymnast som rekommenderade röntgen och så blev jag efter kanske 2 månader magnetröntgad.

    När jag sprang kändes det som eld i ena foten. Men i övrigt inte så ont. Mer att jag var svag och en känsla av att vara snubblig. Ont om jag behövde sitta still eller jobba frammåtböjd.

    Nu 7-8 år senare har jag normalt sett inte ont alls. Ff lite svagare i benet. Normalt inga domningar. Jag kan inte jobba frammåtböjd, det är fruktansvärt efter bara en kort stund. Jag kan inte sitta still länge. Har problem köra bil längre än 20-30 mil för att nervsmärtorna i benet blir för hemska. Springer jag långt kan jag bli otroligt öm över ryggraden men det är bara vid turer upp eller över 2 mil. Spelar jag innebandy är ryggen ond dagen efter. Domningar i ben/rumpa/ljumskar kommer tillbaka någon dag efter långa bilturer och innebandy men försvinner igen.

    Jag måste träna, måste följa sjukgymnastens rehabövningar och stretcha. Klarar inte av att vara sjuk mer än några dagar för då rasar ryggen. Men sköter jag mig kan jag göra allt. Även sånt som typ innebandy som inte är någon hälsokur för ryggen men går över efter någon dag.

    Just ja, måste Ff lägga i friläge i korsningar. Klarar inte av att hålla nere kopplingen mer än typ 5 sekunder innan det blir för tungt.

Svar på tråden Någon som kan berätta lite om diskbråck.