• Anonym (N)
    Wed 20 Nov 2019 21:34
    5603 visningar
    34 svar
    34
    5603

    Någon som kan berätta lite om diskbråck.

    Jag fick ingen röntgen utan det gissade fram att det var diskbråck och ischias. Tog en vecka innan jag ens fick komma in till en läkare och då på jourcentralen, där fick jag smärtstillande för att ens kunna sova. Tidigare när jag ringde vc fick jag frågan om jag kissade eller bajsade på mig och när svaret blev nej så fick jag inte ens en undersökning. Alla som haft diskbråck och ischias vet hur obeskrivligt ont det gör och hur det till slut sätter sig mentalt. NU 8 månader senare väntar jag på att få en tid för Magnetröntgen eftersom att jag fortfarande har stora problem med ischiasnerven och ryggen har blivit sämre igen. Ledsamt när man inte får mer hjälp utan bara svar att jag ska ha tålamod.

  • Anonym (N)
    Wed 20 Nov 2019 23:51
    #12
    Acha skrev 2019-11-20 22:54:25 följande:

    Ingen bot men om man tåler Voltaren så tar det smärtan bäst från ischiasen.


    Har du någonsin haft äkta ischias? Det finns en skillnad på falsk och äkta. Det krävs starkare än Voltaren för att ta bort nervsmärta!
  • Anonym (N)
    Fri 22 Nov 2019 10:18
    #16
    Acha skrev 2019-11-21 22:49:57 följande:

    Haha ja jag har riktig ischias sedan ett år tillbaka fastställt i somras med röntgen. 2 kollapsade diskar som trycker på nerven. Smärtan gick från ryggen ända ner till tårna. Inte så illa så jag inte kunde känna om jag behövde gå på toa men nästan. Jag kunde inte stå eller sitta eller gå mer än 10 meter.

    Jag fick epilepsi medicin och morfin. Det hjälpte inte, det gjorde däremot 3-4 x 50 g voltarentabletter om dagen kombinerat med morfin att sova på.

    Jag tar fortfarande 50 g om dagen men har nästan inga besvär. Det är därför, av egen erfarenhet som jag vill tipsa om voltaren.. För morfin tar ingen nervsmärta och ofta är nerven inflammerad vilket voltaren hjälper mot.


    Borde du inte få något mot inflammationen då om du har haft det så i ett år? Varför ingen operation?

    Det kan ju inte vara meningen att man ska behöva ta smärtstillande så lång tid efter utan annan åtgärd.

    Skönt att du tror på Voltaren mot nervsmärta, jag tror att du är ganska ensam om den erfarenheten tyvärr!
  • Anonym (N)
    Fri 22 Nov 2019 20:23
    #18
    Acha skrev 2019-11-22 20:10:32 följande:

    Jo jag fick tabletter mot epilepsi som skulle bedöva nerven och  morfinpreparat avsett för cancerpatienter...och sjukgymnastik. Det hjälpte inte mig och jag var i kö för operation. Men så fick jag tips av en osteopat att sluta med allt och ta voltaren. Nu behöver jag förhoppningsvis inte operera. Jag har Inte ont och kan fortsätta träna och ge det lite mera tid att läka.

    jag trodde varken på osteopaten eller voltaren men hade så otroligt ont trots alla tabletter så jag var redo att prova allt. jag vet det låter enkelt men ville gärna dela med mig för jag fick livet tillbaka på bara någon vecka.

     


    Men menar du att diskbråcket inte har läkt på ett år? Enligt vad du skrivit tidigare om kollapsade diskar?

    Har de låtit dig vara sjukskriven så länge utan att göra åt det tidigare?
  • Anonym (N)
    Tue 6 Jul 2021 08:45
    #33
    Drottningen1970 skrev 2021-06-14 18:07:23 följande:

    Ja jag vet rätt ofta bättre än andra. Särskilt när det gäller min egen kropp. Vad du tycker och tror när du fabulerar berör mig mycket lite. Man of steel


    Drottningen1970: Du har ingen anledning att försvara dig att du grät för att få vård! Vi som varit med om att inte bli trodda på hur djävulskt ont det kan göra vet exakt att du behövde det för att få hjälp! Jag förstår dom som inte orkar och klarar att stå ut med smärtan! Det är inte ens värt att försöka få någon som inte själv varit där att förstå! !

    Hoppas att du fått ordning på ditt diskbråck nu!<3

    Själv blev jag nästan helt hjälpt utav operationen jag fick 1 år efter skadan när de äntligen röntgat och sett med egna ögon att nerven faktiskt låg i kläm, jag var inte bara "gnällig". Det som sedan hjälpte mycket att hantera resten av smärtan var styrketräning och akupunktur.
Svar på tråden Någon som kan berätta lite om diskbråck.