• Anonym (Ledse­n)
    Thu 21 Nov 2019 00:16
    792 visningar
    58 svar
    58
    792

    10 år senare - inget hus, inga barn

    När jag träffade min sambo för 10 år sedan så var jag tydlig direkt med att mina största drömmar i livet var barn och hus. Han ville detsamma sa han och på de premisserna gick jag in i förhållandet.

    Problemet är att 10 år nu har gått och vi har inte kommit någonstans. Att det dröjde lite initialt var såklart inte konstigt, givetvis bör man lära känna varandra först för att se så att det känns rätt. Men åren har gått och hela tiden kommer min sambo med nya ursäkter. Ena stunden är ekonomin problemet för att skaffa barn, när båda sedan har fått välbetalda jobb så flyttas fokus till något annat. Gällande hus så ville han inte köpa ett initialt då inga på marknaden hade rätt läge/pris/tomt. När ett bra hus sedan dyker upp som fyller alla de kriterierna, ja då hittar han någon annan ursäkt.

    Nu har vi hamnat i en återvändszon där hans konstanta ursäkt är att vi bråkar så mycket och därför vill han inte skaffa barn eller köpa hus. Problemet är att vi bråkar för att jag, i 10 års tid, har gått och väntat och väntat på att få uppfylla mina drömmar. Drömmar som jag trodde att vi delade tillsammans, eftersom det var vad han sa...

    Jag har många gånger frågat honom om han känner sig osäker på om det är mig han vill vara med och att det är därför han inte vill att förhållandet ska avancera. Detta nekar han till. Har också frågat om han helt enkelt inte vill ha barn, eller hus, men det hävdar han att han vill.

    Jag känner mig konstant nedstämd, ledsen och påmind om att den biologiska klockan tickar. Jag har nyligen passerat 30 år och sambon närmar sig 40. Ständigt kommer nya besked om husköp och graviditet från våra vänner och det strör ytterligare salt i såren.

    Vad ska jag göra egentligen? Jag älskar ju min sambo men är samtidigt medveten om att jag bara lever en gång, och det här är inte livet jag vill leva...

  • Svar på tråden 10 år senare - inget hus, inga barn
  • Anonym (E)
    Thu 21 Nov 2019 00:24
    #1
    +1

    Okej, så nu vet du att han inte vill ha hus och barn. Vad du ska göra får du basera på den faktan. Vill du stanna med din sambo och aldrig skaffa barn och hus, eller vill du lämna din sambo och skaffa barn och hus? Det är valen du har.

  • Thu 21 Nov 2019 00:32
    #2
    +3

    Du skriver det själv "...det här är inte livet jag vill leva...". Du kan inte ändra på eller bestämma över honom. Men du kan välja att gå vidare om du inte är nöjd med er relation och vad han kan erbjuda. Ni verkar vilja helt olika saker.


  • Anonym (Samma­)
    Thu 21 Nov 2019 00:41
    #3

    Har inget råd att ge, men sitter i lite liknande sits. Har förlikat mig med att det inte blir några barn, biologiskt är det väl fortfarande möjligt, men för mig som vuxit upp med äldre föräldrar känns det inte riktigt rätt att sätta barn till världen när han närmar sig 50 (vilket snart är fallet). Såhär i efterhand önskar jag att jag hade hoppat av i tid.

  • Thu 21 Nov 2019 00:50
    #4
    +1

    Han har uppenbarligen ljugit för sig själv (och dig) i tio år nu. I bästa fall känner han inte sig själv i värsta fall utövar han makt över dig. Men det spelar ingen roll, det enda som spelar roll är hans beteende. Han håller dig gisslan med hjälp av hopp, och du låter det ske.

    Du är 30, fortfarande ung och gott om tid att förverkliga dina drömmar.

    Du älskar drömmen om hur ert liv hade kunnat vara om han var den personen som du trodde att han var.

  • Anonym (.)
    Thu 21 Nov 2019 00:53
    #5
    +2

    Om jag var du så hade jag ställt ultimatum men det bästa är att separera för även om han tack vare din press skulle gå med på barn och hus helt plötsligt så hade det nog inte känts helt rätt för dig ändå. Det hade tagit slut förr eller senare mellan er men det hade svidit mycket mer eftersom att ni är bundna av barn och huslån osv. Så nej, hitta någon som delar dina drömmar och som du är kompatibel med.

  • Anonym (Hind)
    Thu 21 Nov 2019 07:48
    #7
    +1
    Anonym (Samma) skrev 2019-11-21 00:41:40 följande:

    Har inget råd att ge, men sitter i lite liknande sits. Har förlikat mig med att det inte blir några barn, biologiskt är det väl fortfarande möjligt, men för mig som vuxit upp med äldre föräldrar känns det inte riktigt rätt att sätta barn till världen när han närmar sig 50 (vilket snart är fallet). Såhär i efterhand önskar jag att jag hade hoppat av i tid.


    Klart du kan skaffa barn. 50 år när du var liten är inte 50 år idag. Förr var man sliten vid 50, mrn idag är många 50-åringar pigga och friska och mår bra.

    Min man är 50 år och vi har små barn. Maken är ytterst aktiv, springer milen på 37min och älskar att busa och leka med ungarna.

    Du kommer ångra dig om tio år.
  • Thu 21 Nov 2019 08:54
    #8
    +1

    Ställ ultimatum. Sätt en tidsgräns att du ger jag dig 3/6/12 månader till och sen vill jag ha tydliga besked.
    Det är din tid, din fertilitet och ditt liv. 
    Kanske inte är helt dumt att gå i familjerådgivning och prata om detta? Kanske finns det saker han är rädd för som han behöver få ur sig.

  • Anonym (Qwert­y)
    Thu 21 Nov 2019 09:16
    #9
    +1

    Men varför har du stannat i det där i 10 år?? Uppenbarligen delar ni ju inte samma livsdröm. Dumpa och skaffa någon som delar din vision istället.

  • Thu 21 Nov 2019 09:45
    #10
    +1

    Ok. Så dina drömmar och behov i relationen har skjutits upp i 10 års tid och när du då blir ledsen av detta så använder han det mot dig för att skjuta upp det ytterligare?

    Det är tydligt att han inte villl ha hus och barn. Punkt. Han är ingen veligt tonåring utan en mogen man på snart 40 som rimligtvis vet vad han vill ha ut av livet.

    Det du måste göra nu är att göra det klart för honom att detta är vad du behöver och om inte han vill så behöver ni bryta upp. För då vill ni olika saker i livet.

  • Anonym (Alice­)
    Thu 21 Nov 2019 09:58
    #11
    +2

    Antingen är det ju så att han har ljugit för dig (eller för sig själv) och faktiskt inte vill ha hus och barn. Kanske kunde han tänka sig det i början av er relation, men nu vill han inte längre och då vet han att du kommer lämna honom om han säger som det är.

    Eller så är han en velpelle som aldrig kommer komma till skott och att föreslå att ni börjar kolla efter hus eller börja försöka med barn blir för läskigt och om allt inte är 100% "rätt" kommer att bli fel. Och så velar han vidare i några år till.

    Bestäm dig för hur länge du är villig att vänta (om du ens vill vänta längre, jag skulle nog inte det) och om ni ändå inte kommer någon vart är det bättre att du går vidare så snart som möjligt för att kunna hitta någon som vill samma sak som du. Visa att det är viktigt att du kan följa dina drömmar och att du inte kan skjuta på dem hur länge som helst.

Svar på tråden 10 år senare - inget hus, inga barn