• Anonym (!)
    Thu 21 Nov 2019 18:59
    2498 visningar
    168 svar
    168
    2498

    En köttätare och en vegetarian

    Ni andra par varav en är köttätare och en vegetarian, hur löser ni det? Hittills har vi lagat både och, men ingen av oss tycker egentligen att det är kul. Vi kanske är lata...

    I vanliga rätter som är lätta att byta ut, tex pasta och köttfärssås, mot vegetarisk färs hade det kunnat vara lätt men sambon tycker inte att det är lika gott. Samma sak med tacos, men senaste gångerna har det slutat med att jag bara ätit grönsaker och sås.

    Hur kan man göra oss båda nöjda? Är det bara att stå ut och laga dubbelt?

  • Svar på tråden En köttätare och en vegetarian
  • Anonym (!) Trådstartaren
    Thu 21 Nov 2019 20:14
    #20
    neverpreggo skrev 2019-11-21 20:00:59 följande:

    Tacos är så enkelt, häll lite hälsans frysta färs i en stekpanna och klart på momangen så måste du inte äta bara tillbehör :)


    Tack för era svar och tips! Sambon tycker att jag är kräsen men jag äter det mesta förutom just kött. Jag kan äta fisk ibland, men tycker inte att det är så jättegott. Angående rätter som tex tacos så har jag försökt flera gånger att få honom att gå med på vegofärs, men han har smakat några gånger och tycker inte att det är samma sak. Är väl just det att det är lite omständigt att steka dubbelt varje gång man ska äta, men antagligen är det vårt enda alternativ när han gör motstånd.
  • Anonym (!) Trådstartaren
    Fri 22 Nov 2019 19:18
    #32
    Anonym (tja) skrev 2019-11-22 18:01:55 följande:

    Till att böja med så ta bort alla "köttsubstitut" i form av soja-korvar, quorn-köttfärs och annat skit. Därefter lagar ni riktig (fullvärdig) vegetarisk mat.

    Sedan kan den som äter kött tillaga kött och äta vid sidan av (kycklingfilé, bacon, eller vad hen nu vill ha) om hen inte är nöjd.


    Någon som kan ge lite tips på vad man kan laga då? Oftast tycker jag det blir att man lagar något med bönor, men det är han inte förtjust i heller. Det var lite därför jag försökte lura honom med fejkkött, men inget duger ju åt människan. Känns fånigt om vi skulle gå isär på grund av det, men det tar energi att diskutera om med honom.
Svar på tråden En köttätare och en vegetarian