Inlägg från: Anonym (Clara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Clara)

    En köttätare och en vegetarian

    Vi äter samma, dvs vi lagar en vegetarisk rätt och vill min man ha något slags kött till det lägger han bara till det till sitt. Vi äter dessutom aldrig quorn/köttsubstitut, utan bara riktig, vanlig mat som vi båda tycker om. Har fungerat fint nu i flera år.

  • Anonym (Clara)
    Anonym (Vegisen) skrev 2019-11-21 19:40:11 följande:
    Tror också att det kan vara smart att inte äta köttsubstitut. De är ju oftast inget vidare goda så det blir för köttätaren som att få äckligt/dåligt kött.
    Anonym (Falafel-Fia) skrev 2019-11-21 19:53:08 följande:

    Jag är likadan. Vegetariska produkter som "smakar som kött" smakar inte alls som kött i min mun. Däremot äter jag gärna linser och bönor. Och kikärtor är ju fantastiskt goda!

    Ja, jag klarar inte av köttsubstitut. Hela konceptet är så knäppt för mig. Det finns ju en anledning till varför jag inte vill äta kött, varför skulle jag då vilja äta (ofta) dåligt fejkkött? Vill jag ha något som är som kött skulle jag ju äta kött?


  • Anonym (Clara)
    Anonym (!) skrev 2019-11-21 20:14:52 följande:
    Tack för era svar och tips! Sambon tycker att jag är kräsen men jag äter det mesta förutom just kött. Jag kan äta fisk ibland, men tycker inte att det är så jättegott. Angående rätter som tex tacos så har jag försökt flera gånger att få honom att gå med på vegofärs, men han har smakat några gånger och tycker inte att det är samma sak. Är väl just det att det är lite omständigt att steka dubbelt varje gång man ska äta, men antagligen är det vårt enda alternativ när han gör motstånd.
    Vi brukar tillaga svarta bönor istället för vegetarisk färs och min man (som äter kött) har sagt att han föredrar det över "vanlig" färs och han kan äta det även om jag inte ska ha. Kanske kan vara ett alternativ? Då blir det dessutom lite annorlunda så att man inte jämför på samma sätt som med vegfärs vs köttfärs.
  • Anonym (Clara)
    Kverulant67 skrev 2019-11-23 02:28:54 följande:

    Jag har suttit och läst 25-30 svar nu i den här tråden och blir förvånad att alla är ungefär detsamma. Köttätaren får alltid stå tillbaka och aldrig tvärtom....

    Är kött farligt att äta? Nej tvärtom så är det väldigt nyttigt i normala proportioner.


    Det kan ju vara för att det inte finns något vegetariskt som INTE ingår i en allätares diet? Vill personen som inte är vegetarian lägga till kött kan hen ju såklart göra det till sin portion. Ser inte det som att hen måste ?stå tillbaka?.

    Enda anledningen till att jag inte lagar kött är att jag inte kan. Jag har varit vegetarian under hela mitt vuxna liv och jag tror att jag stekte lite kyckling nån gång som tonåring, men sen dess har jag inte gjort det. Tror inte att kött tillagat av mig skulle bli speciellt bra. Så det blir bättre för alla att bara överlämna det till någon som vet vad dom gör.
  • Anonym (Clara)
    Anonym (Bll) skrev 2019-11-23 13:16:37 följande:

    Detta stämmer inte , det finns gott om vegetarisk mat som vissa inte tål. Behöver inte vara allergi i medicinsk mening , bara att man får jätteont i magen...

    Allt från fejkkött till böngrytor mm.

    Det har såklart inte att göra med att personen äter kött , däremot många vegetarianer / veganer tänker som du , att köttätare kan äta allt/vad som helst och kollar inte att detta stämmer , och det är alltid många som får magproblem när vegetarisk/vegansk mat serveras.

    Det beror givetvis inte på att man ej får kött utan vad de använder istället av kött.


    Nej du, vegetarianer och veganer har inte magiska kroppar som på något speciellt vis tål bönor som allätare inte tål. Allätare KAN även dem äta bönor och bönor och linser brukar även ingå i en allsidig diet. Självklart finns det människor med allergier och intoleranser, men jag antog att folk här förstår att de är ett undantag?

    Sen vet du väl att vegetarianer/veganer äter mer än bara fejkkött och böngrytor? Jag själv äter väldigt sällan maträtter som baseras på väldigt mycket bönor. Om jag t.ex. får besök av en icke-vegetarian skulle jag kunna bjuda på grönsakspaj med fetaost, nån pastarätt eller kanske en soppa med ett gott bröd till. Alltså helt vanlig mat som alla i sällskapet kan äta.
  • Anonym (Clara)
    Anonym (man) skrev 2019-11-27 16:32:12 följande:

    Enkelt äta kött då och då, att kräva att den som äter kött ska sluta med det är ju inte mycket till kompromiss?


    Fast ingen tvingar den som vill äta kött att sluta äta kött. Hos oss lagar vi något som vi båda tycker om och vill äta (dvs något vegetariskt). Vill min man sen äta kött till sitt lagar han till det separat. Det är liksom inte krångligare än så.
  • Anonym (Clara)
    Kverulant67 skrev 2019-11-28 12:38:34 följande:
    Haha "som vi båda vill äta"??? Dvs det du vill äta, fin kompromiss där! Med andra ord är din man vegan också eftersom han aldrig vill äta kött då....
    Haha, neje, han äter kött varenda dag. Han är absolut ingen vegetarian.

    Skulle inte riktigt kalla det en kompromiss, för ingen av oss behöver kompromissa. Vi lagar en vegetarisk grund av något som vi båda vill äta och vill han sedan lägga till kött i sitt gör han det.
  • Anonym (Clara)
    Tow2Mater skrev 2019-11-28 15:06:06 följande:

    Av nyfikenhet, hur lagar ni chili-con-carne? eller är det inte på er lista av rätter ni tycker om?


    Vi lagar varken chili con eller sin carne. Aldrig riktigt en rätt som lockat oss.
  • Anonym (Clara)
    Kverulant67 skrev 2019-11-28 20:29:23 följande:

    Så det blir aldrig grytor mm hemma hos er då? Bara vegetariska rätter där han får stoppa ner kött som då inte lär smaka något alls som det annars gör om det får koka med....


    Kommer inte ens ihåg senast vi gjorde en gryta.

    Och han är väl en vuxen man? Vill han göra en köttgryta eller köttfärssås eller vad som helst är ju han fri att göra det? Är det så provocerande att vi råkar vara nöjda och glada och äter god mat?
  • Anonym (Clara)
    Kverulant67 skrev 2019-11-29 00:44:27 följande:

    Trist bara att vara så begränsad i maten som ni verkar vara.....

    Aldrig wok, aldrig pastarätter eller grytor som gör sej så bra med diverse kött!

    Trodde annars att vegetariska grytor var en höjdare! Blev bjuden just på det av en vegetarisk kock för några år sedan och den var riktigt bra!


    Fast vi är ju oss inte begränsade? Vi äter det vi tycker om och vill äta. Är det verkligen så provocerande för dig?
Svar på tråden En köttätare och en vegetarian