Inlägg från: Rudbeckius |Visa alla inlägg
  • Rudbeckius

    Är jag adopterad?

    Du är sannolikt inte adopterad från England. Adoptioner därifrån till Sverige är få om ens några. Du kan söka efter statistik på detta.

    Barn ärver inte sitt språk utan det är inlärt och uppstår i den språkmiljö och familj man lever i när man är liten och språkligt formbar. Vet du var du har varit och vilka du vistats med under din barndom?

    Det är vanligt för barn och ungdomar att dagdrömma om att man är speciell på ett eller annat sätt. Njut av dina tankar och låt fantasin spela. Kolla superhjälte-filmer. De handlar ofta om tonåringar med ovanliga egenskaper och ovanlig bakgrund, ofta hemlig och med superkrafter.

    Varmt lycka till och tack för kul tråd.

  • Rudbeckius
    AndreaBD skrev 2019-11-22 16:43:36 följande:

    Det här är ingen ungdom, annars hade jag uttryckt mig försiktigare. Som han nämner själv och även skriver i sin profil så är han 54 år. 


    Oj, då blir det ännu intressantare. Gissade på identitetsproblem i tonåren.
  • Rudbeckius
    AndreaBD skrev 2019-11-23 10:01:03 följande:

    Om det hade varit en tonåring hade det ju inte varit konstigt. Hur en person över 50 kan tro dels det där med språket och inte har lyckats kolla upp lite själv, fråga släktingar och myndigheter, det är märkligt. Och man brukar ju veta också att folk inte adopterar bort barn ifrån ett "rikt" land till ett annat. Iofs så adopterades barn från Tyskland till USA, men Tyskland var ju lite mera påverkat av andra världskriget, kanske fortfarande på 60-talet. 


    Med tanke på följdsvaren är möjligen frågeställningen en provokation till debatt. Intressant vad syftet ska vara. Men idén om att en bebis med t ex danska föräldrar automatiskt börjar prata danska oavsett omgivning är märkligt vanlig, man får väl skylla på tanklöshet bara.
  • Rudbeckius
    andrew smith skrev 2019-11-23 13:37:01 följande:

    om det nu kan betyda något, så har jag 9, som första siffra i de fyra sista siffrorna.

    men de första siffrorna är ju födelseår, månad och födelsedag, men i de fyra sista siffrorna så börjar det med 9.....så vem vet....


    Men du måste ju kika på ditt födelsebevis eller på ditt pass? Där står ju var du är född?

    Om dina två första siffror i födelsesiffrorna innehåller 9 och du är född före 1967 så kan sen stockholmare t ex ha 09xx medan någon som immigrerat har 9xxx.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Personnummer_i_Sverige
Svar på tråden Är jag adopterad?