• Anonym (Sökande singel)

    Har jag konstiga eller orimliga krav?

    Min bästa vän tycker att jag har konstiga och orimliga krav på framtida partner. Personligen så tycker jag varken att de är konstiga eller orimliga. Jag vet ju vad som krävs för att ett förhållande ska fungera långsiktigt och utifrån mina behov och önskemål om ett framgångsrikt förhållande och lyckligt liv har jag satt kraven.

    ? 40+ (Jag är 32 men väldigt mogen för min ålder)

    ? Har barn sedan tidigare (jag älskar barn men kan inte få egna barn. Vill inte överta någon annans men finnas där som vuxen och kunna komplettera en etablerad familj)

    ? Ha god relation till sitt ex

    ? Självständig, ha egna intressen, vänskapskrets

    ? Jägare (de gillar att vara utomhus, har gott djuröga, faller inom ramen för självständighet och egna intressen, är inte rädda för dåligt väder eller lite smuts under naglarna)

    ? Matglad (jag älskar att laga mat och vill dela den passionen med någon)

    ? Gillar att röra på sig (söndag morgon, 06:00 och vi packar väskan för en 4 h vandring med hundarna i skog och mark för att sedan kunna lata oss i sängen för en eftermiddagslur om vi inte har några yngre barn hemma)

    ? Djurvän, som inte vill leva utan hund, katt och häst. (Jag bor på landet där allt sådant är möjligt och en självklar del av mitt liv)

    ? Trivs med tydlighet och strukturer i livet framför Hakuna Matata.

    ? Älska skogen. Landet. Naturen. Absolut ingen miljöpartist. Han är center eller KD.

    ? Stöttande och tror på mig i alla lägen och han förväntar sig det samma.

    Vad är konstigt eller orimligt?

  • Svar på tråden Har jag konstiga eller orimliga krav?
  • Anonym (frågor)

    Du får så klart önska vad du vill men vad gör du om du möter någon som tex uppfyller allt utom 2 saker? Är det inte acceptabelt då? Är det kanske det din vän menar, att du låter så absolut?

    Det jag möjligen tänker är svårt är att hitta någon som faktiskt är jägare men det är klart att i norra delarna av landet kanske det finns fler än söderöver. Om du möter någon som älskar naturen osv, uppfyller precis allt men inte är just jägare, vad gör du då? Kan det räcka att denne vill gå ut med hundarna i skogen en tidig morgon som du skriver, utan att den är jägare? 

    Har du någon rangordning på vilka av dessa som verkligen är måsten och vilka som du kanske ev kan kompromissa bort om de första är uppfyllda?

  • Drottningen1970

    Att gå upp sex varje söndag för att hajka i naturen fyra timmar är ett fullständigt orimligt krav. Väldigt få människor är villiga till ett sådant åtagande.

  • Ms H

    Om anledningen till att han ska vara jägare bara är det du räknar upp, och inte att han faktiskt jagar, så låter det som ett udda krav. Allt det du räknar upp där kan man ju uppfylla utan att vara just jägare. Gällande hund/katt/häst antar jag att du menar att det inte är ett krav att vara utan för honom, eller?

  • Anonym (Hum)

    Det låter som du beskriver en norrlänning men sedan kom ju kd/c-kravet in och då blev det rätt svårt.

  • Anonym (S)

    Kraven är väl rimliga om du har flera såna personer i din närhet så möjligheten finns att bli kär i nån sån. Och att de gillar dig då förstås.

    Tycker det låter onödigt specifikt att personen ska vara jägare.

  • Anonym (My)

    Ju högre krav man har desto större är sannolikheten att man förblir singel. Men hellre singel än i ett dåligt förhållande. Dock vet jag inte om din lista med kriterier egentligen säger så mycket om huruvida förhållandet blir bra eller ej. Jag skulle tro att du kan hitta någon som bara uppfyller knappt halva listan men som du ändå klickar så bra med att det känns självklart att ni ska leva ihop.

  • CarinaL26

    Om de är orimliga får du avgöra själv. Hittar du en partner som uppfyller dem är de inte orimliga. Hittar du ingen har du nog svaret själv.

  • Anonym (Sökande singel)
    Drottningen1970 skrev 2019-11-23 13:23:41 följande:

    Att gå upp sex varje söndag för att hajka i naturen fyra timmar är ett fullständigt orimligt krav. Väldigt få människor är villiga till ett sådant åtagande.


    Det var ju enbart exempel. Men någon som vill ligga i sängen en hel söndag och inte ser motion och frisk luft som en prioritet går helt bort. Somliga går konsekvent till kyrkan varje söndag. Jag väljer naturen och jag vill ha en partner som ser den tjusningen med mig. Men naturligtvis behöver det inte vara i ottan!
  • Neqbeth

    Om "struktur och rutin" i det här fallet betyder att han ska gå med på att gå upp 6 på söndagsmorgonen för en 4 timmars vandring med hundar och grejer så ja, skulle säga att risken är överhängande att du förblir singel. 

  • FtS70

    Jag förstår att din vän är oroad. Kravlistor av det här slaget lämpar sig bättre när man skall köpa en bil. Första önskemålet måste väl vara att den presumtiva partnern skall vara intresserad av dig, annars faller ju allt? Vad har givit dig erfarenheten och kunskapen vad ett långsiktigt förhållande kräver som har gjort att du känner dig berättigad att upprätta en liknande lista? Bli inte en av dem som blir kräsnare och kräsnare samtidigt som du blir allt ensammare. Livet väntar på dig, det kanske har överraskningar att bjuda på?

Svar på tråden Har jag konstiga eller orimliga krav?