• pyssel

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Tecum skrev 2019-11-24 18:34:29 följande:

    Frågan var ju varför kvinnor avstår sex IDAG, inte hur de hade det förr i tiden. Och frågan är intressant, de flesta människor ser ju sex som något positivt. Kvinnor har både sexuell frihet, preventivmedel och ekonomiskt oberoende. Då borde de rimligtvis ha MER sex än vad kvinnor hade förr då de kan styra sitt liv på ett helt annat sätt nu.

    Men frågan är också om tesen stämmer? Tja, läser man på FL tycks det stämma, påfallande många kvinnor tycks ointresserade av regelbundet sex. De klarar sig lika bra utan, vill inte ha sex med partnern, de "vänjer sig av" med sex när de blir singlar osv. Intrycket är att sex behövs för att fånga en man och för att få barn, sen kan det vara. Nu kaa man undra hur representativa dessa kvinnor är, jag vet inte. Ofta påstås det att kvinnor har lika stor sexlust som män och mer, Frågan är om det stämmer? Finns det ändå biologiska skillnader som spelar in här?


    Vi kanske har mer samtyckt sex - IDAG - eller vad tror du?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tecum skrev 2019-11-24 19:31:08 följande:

    Ja givetvis men det borde väl gynna kvinnors sexlust - eller vad tror du? De kan själva välja eller välja bort partner och slipper att ställa upp. De behöver ingen make för ekonomisk eller fysisk trygghet. De behöver inte riskera oönskade barn. De kan ha kk om de bara vill ha sex, utan att någon dömer dem.


    Jag tror att kvinnor har betydligt fler samtyckta samlag idag, och färre icke samtyckta. Så det beror helt enkelt på hur man räknar att "ha sex".
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?