• Anonym (om kvinnan får välja)

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Läste en tråd på Flashback där någon kille diskuterade hur många killar som var ofrivilligt sexlösa i vårt samhälle och vad det berodde på? Han menade att så var det inte alls förr och att även de killar som var i relationer ofta också var ganska sexlösa och otillfredsställda.

    Som kvinna fick det mig att fundera på hur utveckligen har gått?

    Vissa menar att mäns bristande testosteronbrist (om det nu finns någon sådan) och jämställdheten haft en mer feminiserande påverkan på män och gjort dem mindre sexiga, manliga, initiativtagande de till sex?

    Andra menar att kvinnors självförsörjning och valfrihet är anledningarna?

    Men i så fall betyder det kanske också att kvinnor förr i tiden i väldigt stor utsträckning haft sex mot sin egen vilja (våldtäkt) och faktiskt inte har så stora behov av sex alls om de får välja själv och med vem de vill?

    Anledningarna till att män i alla tider  då kunnat ha ett regelbundet och för dem tillfredsställande sexliv med kvinnor är för att det tagit sig rätten att ha sex med dem? Detta är ju en skrämmande insikt?! Kan det vara så?

    Vad tror ni?

    Är det kanske först nu vi verkligen ser hur kvinnans sexualitet är funtad i sin egen fria form?

  • Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?
  • blueblue
    Anonym (Janna) skrev 2019-12-04 19:05:36 följande:

    Då låter det som om ni har ett mycket bra förhållande. Med mitt ex så kanske det inte var fullt så bra så att jag stod ut med sex så pass sällan. Även om det var underbart sex när vi väl hade det. Problemet för mig var bara att jag var som en utsvulten hund, allt i mitt liv började handla om sex och jag såg bara sex var jag än tittade. Och då är jag ändå ganska sexfixerad från början :) Jag kunde bearbeta min man en hel kväll, med kramar, kyssar, ligga och gosa i soffan framför en film i två timmar. Och sen fick jag kalla handen! Gång på gång på gång. Han sa att han var trött. Att han hellre ville mysa bara. Att vi skulle upp tidigt. Att han höll på att bli sjuk. Kände sig stressad. Till slut drog han sig bara undan till sitt tv-spelning vi slutade sova i samma säng. För att jag var för på antar jag. Ofta så teasade han mig kändes det som, hade stånd och allting. Men sex tackade han nej till. När jag då äntligen fick signalen att ikväll! Ikväll händer det! Så var jag så taggad att jag nästan gick i baklås. Fan vad jobbigt det var, jag vill aldrig leva så igen. Och då har jag inte ens tagit upp hur oattraktiv man känner sig när man blir ständigt ratad.


    Att bli ratad och känna sig oattraktiv är inget någon ska behöva känna i en relation. Man lever ju med någon för att man vill vara ned den personen, eller hur? Tråkigt att läsa sånt här tycker jag och jag vill absolut säga att män kan likväl ha en mindre sexuell lust. Skillnaden är väl kanske att det inte talas om lika öppet i samhället tyvärr
  • KlantSmurfen
    New Dawn skrev 2019-12-04 17:59:54 följande: #424
    KlantSmurfen skrev 2019-12-04 16:16:59 följande:

    Om teorin är skapad av en radikalfeminist utifrån radikalfeministiska teorier så är det radikalfeminism och det blir inte mindre radikalfeminism bara för att det finns feminister som inte håller med.

    "...varför allt detta fokus?"

    Jag har redan förklarat händelseförloppet i diskussionen så varför är det det enda du kan fokusera på?


    Varför klamrar du dig fast vid detta?

    Så det spelar ingen roll om nya teorier och kunskap kommer, och att folk tycker olika. Du vill hellre klamra dig runt någon gammal radikalfeminist.

    Även om man tror att kvinnor inte kan komma av vaginal penetrering är inte lösningen att försämra för mannen som du vill få det till. Nu är det ju så att många kvinnor faktiskt behöver klitorisstimulans för att komma, så för dessa individer är det deras verklighet att inte kunna komma av penetrerande sex. Menar du att dessa kvinnor försämrar för männen om de känner att de fungerar så att de inte kommer av penetratande sex?

    Varför tror du att orgasmglappet finns?
    Jag har hakat upp mig på att du klamrat dig fast på mitt gnällande på radikalfeminism.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-12-04 19:05:13 följande:

    Ämnet i denna tråd är passé då new Dawn har svaret som alla män bör känna till: Det är förväntan på sex som dödar lusten!

    Jag orkar inte diskutera detta med dig längre då du tycks vet allt och där med veta bästa.

    Jag önskar dig all lycka framöver och ha det bra ????


    Nej du har fel, men det är en väldigt dum grej att missa och jag skriver ofta om det, eftersom det gör så stor skillnad i mitt liv. Jag tycker man bör utesluta den saken om man kan. Dumt om en sådan sak gör att lusten och sexlivet hämmas och man riskerar glida i från varandra.

    Jag tror förresten inte att förväntan på sex i sig, dödar lusten, men när man har fått problem med sexlivet kan just det skapa låsningar. Tex när en är missnöjd med sexlivet( tex frekvens), och den andre vet eller förstår det, finns det risk att det uppstår murar runt sex där den som har svårare att få lust lätt blockeras om den känner att den bör(önskas) bli kåt, samtidigt som den med mer lust drar sig undan och i och med det missar båda tillfällen då lusten kan väckas. Det kan bli så illa att all närhet känns komplicerad. Den med svag lust har ofta svårt att starta själv och tenderar att tappa tron på sin sexualitet, vilket gör det ännu svårare. Så är spiralen i gång och kan komma att infektera hela relationen om det fortgår.

    Människor som tycker att det är viktigt med spänning och variation skriver det . Andra kanske kommer med förslag att på att krydda sexlivet med nya upptåg, leksaker. Ytterligare andra kommer med förslag om BDSM, öppna reaktioner, otrohet mm Ofta går allt detta detta fortare, för det är tydligare. En del gör det enkelt och beskriver det kort och gott som att problemen är helt och hållet könsbaserade (män är si, kvinnor så, kvinnor har mindre behov, punkt) Jag talar om känslor, föreställningar och normer som ligger bakom som styr, och det kräver ofta längre förklaringar(Tex det jag skriver om krav handlar ju inte om ett regelrätt krav, så jag måste förklara i omgångar)och många känner det hotfullt, men just det kan ju bero på att det rör upp något som är jobbigt.

    Jag har pratat med kvinnor utan lust och de har varit helt låsta vid allt jag föreslår och frågar, och en del återkommer till att sex bara ger något när sex är nytt och spännande. (Nu menar jag inte att din kvinna ser det så). Med det vill jag säga att det kan vara helt omöjligt ibland. På olika sätt dessutom.

    Du kanske inte alls är hjälpt av mina refektioner och frågor men någon annan kanske blir det. Någon som läser kanske blir hjälpt, och tänker om kring sex. Detta är ett öppet forum där alla kan läsa. Jag är van att få skit och får mer skit än uppskattning, men en del blir hjälpta och den vetskapen gör att jag nu svarar på även detta.

    Du får väl strunta i detta svar och se det som att det ev kan vara till hjälp andra läsare med liknade problem.

    Jag önskar dig lycka till!
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-12-04 18:55:41 följande:

    Visst är det frustrerande att ha en högre drift men det betyder inte att jag förväntar mig att vi ska knulla varje gång vi kramas eller pussas.

    Missnöjd? Jag ser det inte så, vi har riktigt bra sex när vi väl har det och där emellan så får man lösa det själv om man inte får signalen tillbaka.

    Otrogen är inte ett alternativ för mig.

    Hon är inte bara min partner utan även min bästa vän!

    Jag skulle aldrig kunna göra något sådant mot henne.

    Om våran relation enbart handlade om sex så hade det vart annorlunda men den är så mycket mer!

    Jag avgudar henne och hennes sätt att vara!

    Varje gång jag vaknar bredvid henne så ser jag den vackraste människa som gått på denna jord.

    Så stoppa kuken i någon annan bara för att få spruta lite?? Nej tack.


    Jag ska inte svara mer på dina inlägg, men läs dina egna svar.
    blueblue skrev 2019-11-25 10:08:05 följande:

    Problematiken med avhållsamhet med att man klarar sig utan sex och ovillighet till att ha sex är något man inte ska blanda ihop.

    Är en relation dålig så blir det nog mindre sexuellaktivitet från båda parter.

    Att leva i en relation och inte ha något behov av sex medans den andra har det är i min mening inte snällt mot sin partner.

    Jag som man anser att sex behöver inte vara så komplicerat hela tiden. Jag har själv haft sex många många många gånger med min partner fast jag inte vart sugen på det.

    Har man inget behov så får man faktiskt ta å ställa upp på den som har det.

    Vill man däremot inte pga en dålig relation så måste kvinna som man berätta vad som är problemet för annars kan ena parten leva i en lögn.

    På sikt kan det leda till långvariga skador som påverkar personen negativt.


    blueblue skrev 2019-11-25 12:09:09 följande:

    Men återigen så handlar det inte om ovilja utan ett icke behov.

    Man hör många som säger att ?jag har inget behov? och då funderar man ju hur de tänker att deras partner ska tolka detta?

    Kanske ska prova samma sak när det kommer till städning eller bäddning av sängar, jag sover lika bra i en obäddad säng så varför ska jag bädda?

    Vore intressant å se hur reaktionen blir.


    Anyone can hate. It costs to love.
  • blueblue
    New Dawn skrev 2019-12-06 10:55:05 följande:

    Jag ska inte svara mer på dina inlägg, men läs dina egna svar.


    Snälla läs vad jag skriver och gör inte en egen tolkning av det som skrivs.

    Tråden handlar om avhållsamhet inte ovilja.

    Det du nämner gång på gång på gång på gång är en situation där ren ovilja till sexuellt umgänge tas upp pga olika anledningar.

    Avhållsamhet är personligt och inget som baseras på en dålig relation.

    Enkelt förklarat: vissa måste bajsa 3ggr/dag och vissa 1ggr/vecka. Men bara för att man normalt sätt har bajsat 3ggr/dag så betyder det inte att man alltid kommer att göra det och det behöver inte vara något fel när man plötsligt börjar bajsa 1ggr/veck.
  • Anonym (om kvinnan får välja)
    New Dawn skrev 2019-12-06 10:44:58 följande:
    Nej du har fel, men det är en väldigt dum grej att missa och jag skriver ofta om det, eftersom det gör så stor skillnad i mitt liv. Jag tycker man bör utesluta den saken om man kan. Dumt om en sådan sak gör att lusten och sexlivet hämmas och man riskerar glida i från varandra.

    Jag tror förresten inte att förväntan på sex i sig, dödar lusten, men när man har fått problem med sexlivet kan just det skapa låsningar. Tex när en är missnöjd med sexlivet( tex frekvens), och den andre vet eller förstår det, finns det risk att det uppstår murar runt sex där den som har svårare att få lust lätt blockeras om den känner att den bör(önskas) bli kåt, samtidigt som den med mer lust drar sig undan och i och med det missar båda tillfällen då lusten kan väckas. Det kan bli så illa att all närhet känns komplicerad. Den med svag lust har ofta svårt att starta själv och tenderar att tappa tron på sin sexualitet, vilket gör det ännu svårare. Så är spiralen i gång och kan komma att infektera hela relationen om det fortgår.

    Människor som tycker att det är viktigt med spänning och variation skriver det . Andra kanske kommer med förslag att på att krydda sexlivet med nya upptåg, leksaker. Ytterligare andra kommer med förslag om BDSM, öppna reaktioner, otrohet mm Ofta går allt detta detta fortare, för det är tydligare. En del gör det enkelt och beskriver det kort och gott som att problemen är helt och hållet könsbaserade (män är si, kvinnor så, kvinnor har mindre behov, punkt) Jag talar om känslor, föreställningar och normer som ligger bakom som styr, och det kräver ofta längre förklaringar(Tex det jag skriver om krav handlar ju inte om ett regelrätt krav, så jag måste förklara i omgångar)och många känner det hotfullt, men just det kan ju bero på att det rör upp något som är jobbigt.

    Jag har pratat med kvinnor utan lust och de har varit helt låsta vid allt jag föreslår och frågar, och en del återkommer till att sex bara ger något när sex är nytt och spännande. (Nu menar jag inte att din kvinna ser det så). Med det vill jag säga att det kan vara helt omöjligt ibland. På olika sätt dessutom.

    Du kanske inte alls är hjälpt av mina refektioner och frågor men någon annan kanske blir det. Någon som läser kanske blir hjälpt, och tänker om kring sex. Detta är ett öppet forum där alla kan läsa. Jag är van att få skit och får mer skit än uppskattning, men en del blir hjälpta och den vetskapen gör att jag nu svarar på även detta.

    Du får väl strunta i detta svar och se det som att det ev kan vara till hjälp andra läsare med liknade problem.

    Jag önskar dig lycka till!
    Du har rätt i mycket av det du skriver och har bra insikt i kvinnors komplicerade sexualitet, som jag tror är till stor hjälp för många.

    Varför kvinnor eller män "väljer" att avstå sex (frivilligt) handlar nog oftast om en problembild från början, om de inte bara är fullkomligt nöjda med sitt liv i ensamhet och kanske inte alls har något behov av varje sig närhet eller sex. Men om vi förutsätter att frågeställningen utgår ifrån att avstå sex trots att man gärna hade velat, men inte får det att fungera av en eller annan orsak, är det ju inte frivilligt egentligen.

    Jag har varit i relationer då jag längtat efter sex och romantik men inte med min partner av olika anledningar, för att det blivit för komplicerat. Det kan ha berott på brist i kommunikationen, olika sätt att fungera sexuellt, sviktande attraktion, skuld kring att inte vilja lika ofta t ex, vilket är en vanligt förekommande utlösare till minskat intresse. Jag har både  varit den som velat mest och känt mig osedd och otillfredsställd, och den som dragit mig undan och undvikit all form av närhet, Detta av rädsla för att det skulle misstas för en sexuell invit, när jag bara velat kramas.

    Det uppstår en enorm skuld hos den med minst lust för att man inte blir sugen på sex trots att det går månader och inte tänder på sin partner längre och föredrar att onanera. Man kanske inte vågar möta dessa känslor inom sig själv för att man fortfarande älskar och inte vill såra och inte har svaren inom sig hur man ska kunna lösa det när lusten har dött.

    Jag har träffat en del män som avstått sex för att de inte klarat av att vara i relationer med kvinnor och tycker det blir för komplicerat, då kvinnor ofta känt sig lurade för att de inte kan erbjuda mer. Jag har också själv avstått sex av sådana skäl och för att jag inte tyckt att det varit värt konsekvenserna efteråt.

    Sex är långt ifrån så enkelt som många män och media vill framställa det. Det är också enorma risker inblandade för kvinnor med våld, graviditetet och utsatthet, något män helt slipper och inte kan föreställa sig. Jag har levt utan sex i långa perioder för att jag inte orkat med allt runtomkring. Jag värderar inte heller sex högt om jag inte är i en kärleksrelation. Skulle därför klara mig utan sex helt som singel, trots att jag är väldigt sexuell och tänker mycket på sex och att drömma om det. Skulle mycket hellre ha intellektuell närhet och en god manlig vän där man helt slapp att ta ställning till sex.
  • New  Dawn
    blueblue skrev 2019-12-06 12:14:32 följande:

    Snälla läs vad jag skriver och gör inte en egen tolkning av det som skrivs.

    Tråden handlar om avhållsamhet inte ovilja.

    Det du nämner gång på gång på gång på gång är en situation där ren ovilja till sexuellt umgänge tas upp pga olika anledningar.

    Avhållsamhet är personligt och inget som baseras på en dålig relation.

    Enkelt förklarat: vissa måste bajsa 3ggr/dag och vissa 1ggr/vecka. Men bara för att man normalt sätt har bajsat 3ggr/dag så betyder det inte att man alltid kommer att göra det och det behöver inte vara något fel när man plötsligt börjar bajsa 1ggr/veck.


    Va?

    Handlar tråden om "avhållsamhet"? Hur tänker du nu?

    Jag förstår inte. Att bajsa är ett fysisk behov. Om sex vore så enkelt skulle allt lösas genom onani. Behövde man bara lätta på trycket vore det väl ingen sak i världen.

    Om en man har behov av att bajsa, var tredje dag, bygger det sällan på att han "avhåller sig" från att bajsa varje dag. (visst kan man bli förstoppad av att undertrycka bajsnödighet med det är ju inte grunden)

    Du kan inte påverka bajsnödighet genom samvaro. Ingen annan person kan påverka en människa att bli bajsnödig oftare. Det kan man däremot göra med sex. Vissa blir kåta av att se på porr, och blir tända av massor av olika intryck, tankar, händelser, beröring, närhet osv. Men få människor har den mentala, och sociala, kopplingen till bajsnödighet.

    Att inte vilja ha sex är ren ovilja? Är det även det som styr män som inte får erektion? Tror du att man kan ha sex hur ofta som helst bara man vill? Eller hur lite som helst bara man vill. Varför vill man inte då, tror du? Varför vill man inte ge, eller ta emot?

    Båda jag och män jag levt med har flera gånger velat ha sex, men det ändå inte funkat. Är det då viljan som är för svag? Jag klagade på min ex att han aldrig ville ha sex på kvällen, men efter det fick han ännu svårare att få till det på kvällarna. Viljan fanns från honom, och egentligen hos mig också, men jag fick en känsla att han bara ställde upp och då fick båda det svårare att tända.

    Du skriver att avhållsamhet är personlig och inte påverkas av relationen.

    Jag har verkligen jättesvårt att förstå hur du tänker. Inte konstigt att du inte förstår mig, för våran syn på sex är tydligen enorm.

    Jag tycker att sexlivet har jättemycket med relationen att göra och och förstår inte alls tanken runt "avhållsamhet". Ge gärna några exempel hur du tänker att sex och lust fungerar.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-06 13:10:58 följande:

    Du har rätt i mycket av det du skriver och har bra insikt i kvinnors komplicerade sexualitet, som jag tror är till stor hjälp för många.

    Varför kvinnor eller män "väljer" att avstå sex (frivilligt) handlar nog oftast om en problembild från början, om de inte bara är fullkomligt nöjda med sitt liv i ensamhet och kanske inte alls har något behov av varje sig närhet eller sex. Men om vi förutsätter att frågeställningen utgår ifrån att avstå sex trots att man gärna hade velat, men inte får det att fungera av en eller annan orsak, är det ju inte frivilligt egentligen.

    Jag har varit i relationer då jag längtat efter sex och romantik men inte med min partner av olika anledningar, för att det blivit för komplicerat. Det kan ha berott på brist i kommunikationen, olika sätt att fungera sexuellt, sviktande attraktion, skuld kring att inte vilja lika ofta t ex, vilket är en vanligt förekommande utlösare till minskat intresse. Jag har både  varit den som velat mest och känt mig osedd och otillfredsställd, och den som dragit mig undan och undvikit all form av närhet, Detta av rädsla för att det skulle misstas för en sexuell invit, när jag bara velat kramas.

    Det uppstår en enorm skuld hos den med minst lust för att man inte blir sugen på sex trots att det går månader och inte tänder på sin partner längre och föredrar att onanera. Man kanske inte vågar möta dessa känslor inom sig själv för att man fortfarande älskar och inte vill såra och inte har svaren inom sig hur man ska kunna lösa det när lusten har dött.

    Jag har träffat en del män som avstått sex för att de inte klarat av att vara i relationer med kvinnor och tycker det blir för komplicerat, då kvinnor ofta känt sig lurade för att de inte kan erbjuda mer. Jag har också själv avstått sex av sådana skäl och för att jag inte tyckt att det varit värt konsekvenserna efteråt.

    Sex är långt ifrån så enkelt som många män och media vill framställa det. Det är också enorma risker inblandade för kvinnor med våld, graviditetet och utsatthet, något män helt slipper och inte kan föreställa sig. Jag har levt utan sex i långa perioder för att jag inte orkat med allt runtomkring. Jag värderar inte heller sex högt om jag inte är i en kärleksrelation. Skulle därför klara mig utan sex helt som singel, trots att jag är väldigt sexuell och tänker mycket på sex och att drömma om det. Skulle mycket hellre ha intellektuell närhet och en god manlig vän där man helt slapp att ta ställning till sex.


    Tack snälla!

    Det du beskriver är nog vanligt förekommande. Det uppstår lätt skuldkänslor och olika typer av prestationsångest från båda parter. Den som har en partner som inte vill kan tappa självförtroendet. ("Hjälp jag är dålig som inte får min partner att vilja ha sex" . "Hjälp jag är dålig som inte blir kåt" )

    Ja, sex, och lust påverkas av väldigt många faktorer och det är känsligt. I samband med sexuella problem skapas lätt olika rädslor, att inte duga, att riskera förlora sin partner. Det påverkar självkänsla och den sexuella identiteten, som vi behöver för välbefinnande.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (om kvinnan får välja)
    New Dawn skrev 2019-12-06 13:48:03 följande:
    Tack snälla!

    Det du beskriver är nog vanligt förekommande. Det uppstår lätt skuldkänslor och olika typer av prestationsångest från båda parter. Den som har en partner som inte vill kan tappa självförtroendet. ("Hjälp jag är dålig som inte får min partner att vilja ha sex" . "Hjälp jag är dålig som inte blir kåt" )

    Ja, sex, och lust påverkas av väldigt många faktorer och det är känsligt. I samband med sexuella problem skapas lätt olika rädslor, att inte duga, att riskera förlora sin partner. Det påverkar självkänsla och den sexuella identiteten, som vi behöver för välbefinnande.
    :)

    Exakt! Det som gör det extra splittrat är ju att man kan älska någon högt och vilja ha den människan i sitt liv. Det tar ju tid att bygga upp kärlek och en sån bestående vänskap, så om sexet inte fungerar vill man kanske ändå behålla alla de delarna och offrar hellre sexet, trots att man är plågsamt medveten om bristen.
    Tror många lever så och kanske t om kommer till ro med känslan i en stillsam överenskommelse för att man värderar kärleken så högt. Man kanske först ifrågasätter detta om man råkar bli förälskad i någon annan där sexualiteten plötsligt vaknar och man måste välja?
  • Anonym (Yo-Yo)
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-06 13:56:04 följande:

    :)

    Exakt! Det som gör det extra splittrat är ju att man kan älska någon högt och vilja ha den människan i sitt liv. Det tar ju tid att bygga upp kärlek och en sån bestående vänskap, så om sexet inte fungerar vill man kanske ändå behålla alla de delarna och offrar hellre sexet, trots att man är plågsamt medveten om bristen.

    Tror många lever så och kanske t om kommer till ro med känslan i en stillsam överenskommelse för att man värderar kärleken så högt. Man kanske först ifrågasätter detta om man råkar bli förälskad i någon annan där sexualiteten plötsligt vaknar och man måste välja?


    Men varför blir det så här då?

    Jag tror ändå att jag talar för en stor andel av oss män när jag säger att det är ni kvinnor som skapar ett hjärnspöke som inte finns och krånglar till det mer än vad det faktiskt är.

    Har relationen nått en peak som sedan börjar dö av?

    Eller har det med olika faser i livet att göra?

    Eller är det bara så enkelt att vi män kan slappna av utan att behöva väga in en hel veckans dialoger?

    För övrigt tror jag att problemet ofta bottnar i att man har sex för sällan, mer sex skapar ett helt annat sug för det.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?