• Elin P
    Mon 25 Nov 2019 10:47
    1677 visningar
    36 svar
    36
    1677

    Kan man se hur mycket respektive förälder har tagit ut VAB?!

    Jag och min man tar oftast varannan dag rätt så strikt. Då blir det rättvist. Säg åt din fru att du vill ha det så. Ni kan väl också ha en almanacka hemma där ni markerar vem som tar vad. Det gör vi. Man kan ju också bestämma t.ex. på söndagar hur man gör till kommande veckan om barnet blir sjukt. Vem som tar vilken dag. Då blir det inga diskussioner. Och om du under en period tagit mer så kan väl hon ta mer nu ett tag. Både jag och mannen tycker det är skittrist att gå hemma med sjuka barn.

  • Elin P
    Mon 25 Nov 2019 12:14
    #12
    Benderino skrev 2019-11-25 11:49:25 följande:
    A jo eller hur, nog är jag så logiskt tänkande att jag har lagt upp det här förslaget förut, det går bara inte. Hon har konstant vägrat, bråkat och skrikit när jag get förslaget att vi kan dela på det här ansvaret i snart 5 års tid, jag har i stort sett gett upp, men jag vill lägga upp på bordet hur mycket vi förlorar på att inte dela på det här rättvist.
    Men vad har hon för argument till att vägra då? Jag fattar inte. Sök hjälp på familjerådgivningen tycker jag om ni inte kan prata om det.
  • Elin P
    Mon 25 Nov 2019 14:03
    #20
    Benderino skrev 2019-11-25 13:27:13 följande:

    Tack för alla svar, jag lyckades nu via försäkringskassan på datorn (såg inte på telefon) att det går att se hur mycket respektive vabbat.

    Så om jag räknar ut allting i procent så har jag vabbat strax över 80% och min respektive strax under 20%. Under snart 5 års tid.

    Åter igen, tusen tack för alla era svar! Ha en fortsatt bra dag!


    Dåligt av henne att inte ta sitt ansvar. Hoppas du kan ställa krav att ni delar lika i fortsättningen. Det blir ju såklart ett problem för henne med (inte bara du som har problem) om du kanske inte vill fortsätta relationen till slut. Det kan ju bli så illa om man går och retar sig på att det är ojämställt.
Svar på tråden Kan man se hur mycket respektive förälder har tagit ut VAB?!