• Anonym (TuvaT­)
    Tue 26 Nov 2019 20:23
    2310 visningar
    41 svar
    -1
    41
    2310

    Förlät fruktansvärd otrohet - vad händer nu?

    För snart ett år var min man otrogen. Hade hade en kortvarig relation med en kollega. Sex och känslor var tydligen inblandade. Första gången dom gjorde nåt fysiskt var bara två veckor att vi gift oss. Under deras förhållande blev jag gravid, jätteglad så klart. Jag fick reda på otroheten då jag upptäckte att hon skrivit att hon fått tid för abort. Hon blev alltså gravid under deras affär.. (dom jobbar inte ihop längre)

    Jag har valt att förlåta min man och vi har precis fått barnet, vårt andra. Jag älskar honom, vet att hon ångrar sig och tycker det är hans livs största misstag och att han inte kommer göra det igen. Men hur går man vidare? Hur glömmer man och hittar tillbaka till förhållandet?

  • Svar på tråden Förlät fruktansvärd otrohet - vad händer nu?
  • Tue 26 Nov 2019 20:39
    #1
    +1

    Tror du inte att den andra kvinnan kommer att känna igen dig i denna tråden med?

  • Anonym (TuvaT­) Trådstartaren
    Tue 26 Nov 2019 20:57
    #2

    Vill inte diskutera otroheten. Vill bara ha tips på hur man kan lappa ihop

  • Tue 26 Nov 2019 21:05
    #3

    Det här är inte din första tråd om detta, eller hur?

    Tror att det kan vara väldigt svårt att komma förbi ett så stort svek men om ni ska ha en chans behöver ni nog hjälp av en tredje part, dvs ni går i parterapi för terapeuten hjälper er prata med varandra med hjälp av rätt frågor och övningar. Ni behöver era ut varför ni hamnade där ni hamnade, hur han ska återfå din tillit och hur ni faktiskt går vidare.

  • Anonym (Emma)
    Tue 26 Nov 2019 22:29
    #4

    Man jobbar på det har en öppen dialog om det. Söker professionell hjälp. Iom att det är han som gjort snedsteget så lär han helst vilja lägga locket på och gå vidare. Han har ju en annan bearbetningstid än vad du har. Han har ju vetat om allt hela tiden och sen insett sitt misstag. Men du har inte haft samma tid utan man förväntas att snabbt gå vidare om man väljer att förlåta. Du måste heller inte förlåta bara för att du vill stanna kvar hos honom. Förlåtelse kan komma senare på dina villkor när du är redo. Han behöver även bygga upp förtroendet igen och det tar tid och engagemang från hans sida.

    Finns en bok du kan läsa som heter kärlekskris. Den handlar om otrohet och varför man är otrogen m.m.

  • Anonym (Helen­a)
    Tue 26 Nov 2019 22:56
    #5

    Glömmer gör du aldrig. Har du fått reda på varför du inte dög? Varför han måste ha en vid sidan av?

  • Anonym (svin)
    Wed 27 Nov 2019 00:24
    #6
    -4

    De flesta män kommer vara otrogna, så är det bara. Vi är jägare av naturen. Klantigt av honom att utveckla känslor dock, det är då man blir påkommen. Förhoppningsvis sköter han det snyggare i framtiden. 

  • Anonym (Helen­a)
    Wed 27 Nov 2019 08:12
    #7
    Anonym (svin) skrev 2019-11-27 00:24:12 följande:

    De flesta män kommer vara otrogna, så är det bara. Vi är jägare av naturen. Klantigt av honom att utveckla känslor dock, det är då man blir påkommen. Förhoppningsvis sköter han det snyggare i framtiden. 


    Skitsnack
  • Anonym (A)
    Wed 27 Nov 2019 08:27
    #8

    Leta upp en bra familjeterapeut som kan hjälpa er. Utan professionell hjälp är nog chanserna rätt små att komma över ett sånt svek.

  • Wed 27 Nov 2019 08:43
    #9

    Googla Esther Perel. Hon har även en bok på svenska.

  • Anonym (Helen­a)
    Wed 27 Nov 2019 08:46
    #10

    Varför ska man "komma över" sånt?

    Borde man inte hellre vara med någon som älskar en o respekterar en? Inte nån som är med andra eller ens försöker vara med andra. Då finns inte kärleken där o det finns inget nån jäkla psykolog som kan säga nåt som hjälper

Svar på tråden Förlät fruktansvärd otrohet - vad händer nu?