• Wed 27 Nov 2019 18:57
    1981 visningar
    21 svar
    +1
    21
    1981

    Pappor som överger barn och skyller på barnen- vad göra?

    Lösningen heter Familjerätten. Kontakta dem om hjälp med medling osv vad de nu kan erbjuda, se till att ha era överenskommelser på papper, han kanske ska ha övervakade besök till o med. Om han inte sköter de tider som ni bestämt missar han ju den och då är det ju hans förlust. Han kan faktiskt bli av med umgängesrätten om du tar det till tingsrätten. Läs mer på t ex https://www.lawline.se/answers/upphava-umgangesratt-vid-ensam-vardnad

  • Wed 27 Nov 2019 19:00
    #2

    En sak till som är viktig! Barnen är nu så pass stora att de börjar få rätt att avsäga sig umgänget.

  • Thu 28 Nov 2019 06:55
    #15
    Stocker skrev 2019-11-27 22:45:20 följande:

    Tack för alla svar! Tyvärr är ju inte medling något man vid lag kan tvinga på någon, vilket också är märkligt eftersom barnen mår dåligt.
    Det som är det sjuka i det hela är ju att jag vill att han tar hand om barnen och är en pappa för dem då jag tror barn behöver sina föräldrar och han har ju aldrig slagit dem eller nått sånt, han bara struntar i dem.

    Finns det inget sätt att bara att tvinga honom till ansvar och faktiskt ta det som man får när barn föds, det är så himla roligt att göra dem men att ta hand om det mindre?
    Är det inte märkligt?


    Nej man kan inte tvinga till medling men om pappan tydligt visar att han inte är samarbetsvillig så ger han naturligtvis en negativ bild om ni ska diskutera umgängesrätten.

    Och du ska aldrig tvinga honom till ansvar, uppenbarligen vill han inte ha mer föräldraskap än han har nu och det enda tvång leder till är ännu mer motvilja, och kanske negativa känslor inför barnen.
Svar på tråden Pappor som överger barn och skyller på barnen- vad göra?