Inlägg från: lövet2 |Visa alla inlägg
  • lövet2

    Pappor som överger barn och skyller på barnen- vad göra?

    Stocker skrev 2019-11-27 22:45:20 följande:
    Tack för alla svar! Tyvärr är ju inte medling något man vid lag kan tvinga på någon, vilket också är märkligt eftersom barnen mår dåligt.
    Det som är det sjuka i det hela är ju att jag vill att han tar hand om barnen och är en pappa för dem då jag tror barn behöver sina föräldrar och han har ju aldrig slagit dem eller nått sånt, han bara struntar i dem.

    Finns det inget sätt att bara att tvinga honom till ansvar och faktiskt ta det som man får när barn föds, det är så himla roligt att göra dem men att ta hand om det mindre?
    Är det inte märkligt?
    Barn behöver föräldrar som älskar dem och prioriterar dem. Barn behöver inte en förälder som struntar i dem.

    Om han faktiskt slagit dem, hade de kanske tagit mindre skada. Psykisk misshandel sätter spår för resten av livet. Det bästa för barnen är antagligen att inte ha med pappan att göra alls, och att få gå i någon sorts terapi i stället.

    Om du tänker tillbaka, så har han nog aldrig varit någon direkt bra pappa. Faderskärlek försvinner inte bara, utan den har kanske aldrig riktigt funnits där. Kanske han har älskat barnen på sitt sätt - så länge de har varit lydiga och duktiga? Han har älskat en del saker de gjort, men inte älskat dem för vad de är?
Svar på tråden Pappor som överger barn och skyller på barnen- vad göra?