Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Adoptera när ena parten studerar?

  Tor 28 nov 2019 09:43 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Visar endast inlägg av Desire223 - Visa alla inlägg
  Tor 28 nov 2019 09:43

  Hej!

  Jag och mannen har försökt bli gravida i 2 år nu, jag har fått veta att min ena äggledare är blockerad, att jag har mycket endometrios och dessutom är mina cykler allt från 30-150 dagar långa. Mannen har få simmare. Vi vill hellre adoptera än göra ivf och känner att det nog var meningen att vi skulle adoptera helt enkelt. Det känns helt rätt för oss. Frågan är dock - kan man bli godkänd för adoption om jag studerar på högskola (till lärare) och inte har något sgi? Jag har bara jobbat lite frilansande i perioder och i övrigt studerat och har därför ingen sgi. Mannen har fast jobb. Ekonomin är inget problem alls för oss och kommer inte bli det heller. Frågan är om utredaren anser det?

 • Tor 28 nov 2019 13:12 #2

  [quote=80065468][quote-nick]Ful Anka skrev 2019-11-28 12:43:42 följande:[/quote-nick]Ja, alltså, nu är det ju överhuvudtaget väldigt svårt att adoptera. Har du inte läst äldre trådar i ämnet? Jag vet några som fick välja vilket handikapp de kunde acceptera annars blev det ingen adoption. De flesta länder tillåter inte adoption längre.

  [/

  jag har läst på väldigt mycket om vad som är aktuellt just nu och jo, många länder tillåter adoption och vi har åtminstone 5-6 länder som bör acceptera oss. Att barnen ofta har särskilda behov är ju inte förvånande, men det kan innebära många olika saker och många av de sakerna är vi öppna för. Det finns även ett fåtal länder i vilka det finns barn utan särskilda behov redo för internationell adoption. Det har till och med nyligen tillkommit nya länder som vill samarbeta med Sverige som adoptionsland. Det jag sökte nu var svar på frågan hur utredaren ställer sig till att jag studerar, och tänkte mig svar från människor som faktiskt adopterat eller ansökt. Jag har hittat gammal info om det och då har det varit helt okej att kvinnan studerar.

 • Tor 28 nov 2019 14:05 #4

  [quote=80065543][quote-nick]BuoBä skrev 2019-11-28 13:17:16 följande:[/quote-nick]Hur långt har du kvar på studierna? Utredningen tar tid och så ska ni stå i kö hos adoptionsorganisationerna, så om du inte började studera alldeles nyss hinner du troligen komma ut i arbetslivet innan ni hinner få ert barn.[/

  Absolut tar det tid, men denna utbildning startade jag nu i höst och den pågår i 5 år. Upp till 3 år verkar vara väntetid till besked om barn, från att ansökan skickas.

 • Tor 28 nov 2019 16:03 #6

  [quote=80065668][quote-nick]BuoBä skrev 2019-11-28 14:33:54 följande:[/quote-nick]OK. Det bästa är att du ringer till kommunen (den enhet som sköter utredningen) och frågar om det är något de direkt ger avslag för. Utifrån vad de säger får du väl överväga om det tex skulle vara aktuellt att ta studieuppehåll ett år och jobba upp en SGI.[/

  Ja jag bara tänkte att det vore mycket smidigare att höra andras erfarenheter. Det skiljer ju från land till land, det verkar inte vara i Sverige det tar stopp efter vad jag förstått. Det visar sig ju när vi startar processen, och det tar så pass lång tid att jag ändå hinner ordna det om det skulle vara så. Tänkte bara använda familjelivs forum till det det är till för, haha. Får se om det kommer något faktiskt svar :)

 • Sön 1 dec 2019 16:32 #8

  [quote=80069347][quote-nick]Hedblomster skrev 2019-11-30 11:13:26 följande:[/quote-nick]Tipsar om att gå in här www.bfa.se/kunskapsportalen/media/ och scrolla ner till "för blivande adoptivföräldrar" och klicka på länken till en facebookgrupp som heter "nyfiken på adoption" :) Det är en privat grupp så du behöver nog länken för att hitta den och dina Facebookvänner ser inte att du går med. Det är inte jättemycket aktivitet i gruppen just nu men om du ställer frågan där finns många adoptivföräldrar som svarar och är väldigt trevliga och hjälpsamma :)

  Och det är förresten klart att det fortfarande går att adoptera även om det ÄR en lång och krånglig process. Det är bara att titta på statistiken för hur många barn som adopterades till Sverige 2018 och hittills 2019. Lycka till!

  [/

  Tack så jättemycket för det tipset! :) Ja det är en himla lång och komplicerad process, vi räknar med att det kommer ta åtminstone tre år innan vi ens får besked om barn. Men det är det såklart värt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll