Inlägg från: Selmans |Visa alla inlägg
  • Selmans

    Hur få barn givmilda

    Jag är nybliven mamma till en tjej och hoppas på att i framtiden få ett eller fler syskon till henne. Just nu är det inte mycket uppfostran, när hon är så liten. Men jag tänker förekomma och be om lite tips från er erfarna föräldrar där ute. Framförallt gällande ?mitt och ditt?.

    Jag minns från min egen uppväxt att vi tre syskon var väldigt noga med vilka leksaker som hörde till vem. Man fick inte låna utan att fråga och barnen som ?ägde? leksaken hade alltid förtur. Detta ledde till en rätt trist attityd hemma där vi alltid vaktade våra leksaker, datorspel och rum och blev hysteriska när ett syskon gjorde övertramp. Dessutom var det ganska orättvist. Jag som var yngst i skaran hade både minst antal leksaker inte heller några som de äldre var särskilt avundsjuka på, men själv var jag alltid sugen på storasysters spännande rum.

    Hur kan jag undvika detta med mina egna barn? Hur får man barn att vilja dela med sig och se leksakerna som gemensamma, även om det bara är en av dem som ?fått? leksaken en gång i tiden?

    Ska jag låta barnen alltid få presenter ihop? Så inget tillhör någon specifikt? Eller är det bra att barn får känna ägande och ansvar?

Svar på tråden Hur få barn givmilda