• Fri 29 Nov 2019 20:57
    7628 visningar
    258 svar
    +4
    258
    7628

    Islam

    MKD skrev 2019-11-29 20:28:20 följande:

    Du har nog kollat mycket på tv, propaganda och lögner om muslimer. Väst vill ju förstöra islam de har man sett de senaste 20-30 år genom deras demokrati.


    Islam är rätt duktigt på att förstöra sig själv och minoriteters liv. Varit FN soldat is flera muslimska länder samt även i Mali och Irak nyligen och sett den extrema destruktivtet och icke tolerans det för med sig.

    Finns väl ett handfull länder som ens fungerar drägligt och har de inte olja så är det kört med utveckling och framsteg.

    Om väst hade velat förstöra islam hade man kunnat förvandla hela Mellanöstern samt Nordafrika till en parkeringsplats på 30 minuter.
  • Fri 29 Nov 2019 23:05
    #8
    +3
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-29 21:12:03 följande:

    Du har noll koll! Drar alla över samma kam.

    Att du blandar in religion i ditt resonemang visar bara hur obildad du är.

    Ditt resonemang skulle isåfall även gälla alla de kristna länderna...till och med Sverige där samerna och andra minoriteter fortfarande diskrimineras och förtrycks.


    Nej för samer diskrimineras inte idag likt tidigare. Vi går ifrån religion och det leder till en bättre värld där utveckling och vetenskap och inte gamla idéer och låsta traditioner dikterar.

    Samerna kastas inte ned från byggnader, de bräns inte för de har annan religion, deras barn blir inte tagna till slavar eller tvingade att konvertera.

    Kristendomen har spridit extremt mycket död och förintelse omkring sig, så har islam.. hinduism och alla de religioner vi haft innan.

    Problemet är avsaknaden av utveckling, logiskt tänkande samt underkastelse till ett fantasiväsen som mest framstår som en psykopat i sina handlingar.

    Med kristna länder då menar du syd och central Amerika då eller för det är där du hittar dem.

    Religion är endast en form av idologi precis som du har kommunism, kapitalism, liberalism osv. Däremot utvecklas de andra medan religion i sin grund är bakåtsträvande då och låst då det faktiskt inte är en mätbar form utan en samlingar tolkningar från en svunnen tid.
  • Fri 29 Nov 2019 23:33
    #10
    +5
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-29 23:20:47 följande:

    Med kristna länder menar jag alla i hela världen...slaveri, kolonisering, utrotning...det är bara något av det som de kristna länderna tagit sig för...det har inget med religion att göra, och detsamma gäller för de övriga länderna och religionerna som utövas där. Det är människan som är ond, inte religionen. Jag har läst de heliga skrifterna och jag vet deras budskap. Det onda finns inte där utan hos människor.


    Om du tror det så borde du öppna en historiebok ... Exempelvis skapades det industriella slaveriet av afrikaner av folk från Mellanöstern.

    Kolonialism var endast en modern version av att ta över länder, men istället för att utrota ursprungsbefolkningen så fick de bo kvar.

    Kristna länder menar du hela världen och du menar du extremt fel och saknar helt utbildning eller insikt. Kristendomen var inte vanlig i Östasien men slaveri och kolonialism förekom ändå.

    De heliga skrifterna som du kallar goda är i bästa fall en något en uttjackad hemlös på plattan skulle skrika om en söndagsmorgon efter 4 dagars vakentid.

    De har stått för med död, förintelse, slaveri och fördrivning i tusentals år.

    Jag rekommenderar att du lägger ifrån till ditt propaganda häfte och faktiskt läser på lite antropologi samt historia innan du försöker diskutera.
  • Sat 30 Nov 2019 00:26
    #13
    +4
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-29 23:51:36 följande:
    Du bara slingrar dig och bortser från fakta som exempelvis nazismen och de fasansfulla övergrepp som begicks. Man skulle kunna beskylla kristendomen för detta, men det är ju helt fel...precis som det du vräker ur dig.

    Jag har studerat religionsvetenskap i många år och vet att religionen inte är ond. Tvärtom! Det är idioter med makt som använder religionen som en förevändning att begå brott.

    Att påstå att muslimer är onda är ju ett bevis på bristande kunskap. Det finns goda och onda människor överallt...oavsett om de är ateister eller troende.

    Vad som sedan är gott och ont är en helt annan diskussion.

    Ha det gott!
    Nazismen var emot religion och kristna arbetade mot ideologin så ännu en gång så har du fel för att du helt saknar historia eller perspektiv.

    Om du läst religionsvetenskap på ett fristående universitet (alltså inte något religiöst inriktat sådant) så borde du veta att slaveri, stening och folkmord alla är gjorda och accepterade i båda böckerna.

    Tycker det är roligt att du tar upp nazismen vilket faktiskt spelar rätt in i argumentet mot just islam. Alla nazister var inte "onda" inte heller "goda" men ideologin som styrde gjorde det svårt att avvika från just det som låg till grund för samhället.
    Precis det som händer när religion får ett för stort inflytande och påverkan i ett samhälle.

    Eftersom du helt saknar kunskap inom historia så kan jag säga att nazisterna arbetade med arabvärlden på flera fronter samt att de hade samma personer de ville utrota och driva iväg.

    Det är du som har dragit upp "goda" och "onda" som argument inte jag. Det är en svart / vit term ungefär som vi / dom och är precis hur religion fungerar genom att polarisera svåra frågor och gråskalor till antingen A eller B.


  • Sat 30 Nov 2019 23:18
    #26
    +4
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-30 09:35:12 följande:
    Åh kära nån dina argument är så inskränkta och vinklade. Du tolkar historien precis hur du vill...när du pratar om kolonialismen och hur humana västerlänningar var/är så visar det precis hur bristande dina kunskaper är. Kolonialismens spår präglas fortfarande av elände och död. När det gäller ditt snack om nazismen och deras samarbere med "Islam" så biter du dig i foten...ditt argument går ut på att säga att kristna och muslimer slog sig samman för att utrota judar. Tragiskt!

    Lille SD:are öppna ögonen och låt inte obefogat hat förblinda dig.
    en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

    en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Nazi_Germany

    www.dw.com/en/how-nazis-courted-the-islamic-world-during-wwii/a-41358387

    isgap.org/wp-content/uploads/2011/10/paper-herf-2-5-09.pdf

    en.wikipedia.org/wiki/Collaboration_with_the_Axis_Powers

    Du sa vadå ?  

    Kom tillbaka när du har något att komma med förutom din egna missriktade "religionsvetenskap"

    Nej jag är inte SD jag är direktdemokrat... dessutom så är det skitsamma vad för politiskt parti jag skulle tillhöra idag då det som jag visar dig redan hänt.

    Islam är en cancer.
  • Sat 30 Nov 2019 23:38
    #28
    +2
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-30 23:31:58 följande:
    Men snälla nån! Du använder dig av Wikipedia? Vet du vad källkritik är?
    Du har källorna längst ned... Wikipedia är helt klart godtagbart på det flesta bättre universitet i Sverige ifall du tidigare granskat källorna. 

    Precis som med all högre utbildning.. du som läst "religionvetenskap" borde väl veta detta då det är en utbildning på universitetsnivå ?

    Välkommen att bemöta mina argument med dina egna källor och vad du baserar detta på.
  • Sat 30 Nov 2019 23:55
    #30
    +4
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-11-30 23:49:36 följande:
    Visst har jag läst på högsta nivå...aldrig har Wikipedia räknats som källa. Man skiljer på primärkällor och sekundärkällor. Wiki räknas inte som en sekundärkälla!
    Med andra ord har du inte ett bajs att komma med då wikipedia endast är en sammanfattning av de källor som finns längst ned på artikeln.

    Om du inte orkar läsa eller kan ta till dig det som skrevs så fanns det 2 till länkar med mer direkta källor  bland mina länkar.

    Eftersom du läst på "högsta nivå" så borde du kunna detta och jag skulle inte behöva förklara grundläggande saker som inte ens är gymnasienivå.. men jag gissar att eftersom du inte har någonting att komma med för att motarbeta verkligheten så ska du anmärka på saker du inte ens läst.

    Jag räknade inte direkt med någonting annat då religiösa helt saknar förmåga till kritiskt tänkande samt är förnekar verkligheten, grundläggande för att tro på fantasifoster.
  • Sun 1 Dec 2019 00:49
    #38
    +3
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 00:19:15 följande:
    Hoppas verkligen du skojar? Visst finns ofta länkar till sekundärkällor, men i texten som står i Wikipedia kan du tolka och omvandla hänvisade källor så det passar dina syften.

    Du skriver att Islam är cancer...vem som helst kan hitta liknande "sanningar" om alla religioner.

    För sista gången religioner är INTE onda, tvärtom! All ondska kommer från människor!!!

    Jag hade givetvis kunnat lägga upp länkar som bekräftar detta, men till vilken nytta? Du har bestämt dig och kommer inte att ändra dig om man så matade dig med sanning.
    Din så kallade "sanning" är just nu en ensam person i en tråd utan några som helst källor eller argument som inte redan blivit nedskjutna snabbare än en jude i Mellanöstern anno 1944.

    Om du inte vill backa upp det du säger med källor som säger emot mina källor så förstår jag inte varför du ens bemödar dig att diskutera.

    Det enda jag läser från dig är en person som är trängd i ett hörn och börjar gå bakåt i argumentation till redan tidigare avklarade områden.

    Jag förväntade mig ingenting förutom detta och det skådespel du numera visar för de andra i tråden borde vara en varningens finger mot var religion gör med människors förmåga att analysera samt ta in information.
  • Sun 1 Dec 2019 01:20
    #40
    +4
    Boobiesarepoetryinmotion skrev 2019-12-01 01:14:26 följande:
    Så patetiskt och inskränkt...högerextremismen är ett mycket större hot mot vårt samhälle. Se bara vad som hänt i Sverige sedan Sd började skrämma och förvrida sanningar.

    Snälla öppna ögonen!
    Så det du säger är följande "Jag tror på X men jag har inte ett enda argument att förklara varför jag tror på X samt varför det är en bra grej"  och försöker sälja in det i denna tråd.

    Att blint tro på något för att någon annan säger något är bra eller för att det är tradition / kultur är att vara en mental slav.

    Öppna dina ögon och våga vara en person.

  • Sun 1 Dec 2019 23:18
    #70
    +3
    AndreaBD skrev 2019-12-01 23:12:18 följande:

    Självklart. Och alla seriösa muslimer tar ju helt avstånd från våldsamma extremister. Men det vet man, om man har bra allmänbildning. 


    Problemet är inte bara sk våldsamma extremister utan synen på mycket annat.

    Knappast som Pakistan, Saudiarabien, Iran , Bangladesh osv är några skinande exempel på mänskliga rättigheter och acceptans för oliktänkande.
  • Mon 2 Dec 2019 01:08
    #77
    +3
    AndreaBD skrev 2019-12-02 00:10:15 följande:

    De är u-länder som ligger typ 200 år bakom oss. Och de tolkar religion därefter. Förutom Iran, som gick tillbaka till barbariet. Men det var de fattiga, outbildade människorna i Iran. De rika ville ju leva som i väst. 


    Inte alls .. när Indien delades låg så var Pakistan den muslimska delen, Bangladesh den sekulära och Indien hinduiska.

    Av någon anledning är 2 av länderna extremt bakåt medan 1 av dem kommer bli en stormakt en dag... De två som inte kommer någonstans utan blir värre och värre har något gemensamt.

    Saudiarabien är ett rikt land och Iran var på väg dit med. Libanon var en bankstat , Marocco likaså med jetset liv.

    De valde att gå en viss väg och nu är flera av dem utfattiga från att ha varit progressiva stater med framtid.
  • Mon 2 Dec 2019 16:30
    AndreaBD skrev 2019-12-02 11:13:18 följande:

    Du tycker att Indien är på samma nivå som i-länder???  Jag har sett flera stycken dokumentärer där folk i Indien beter sig som på medeltiden. T.ex. att de får ett missbildat barn och påstår att barnet är en gudinna. Och att dessa barn nästan alltid dör för att föräldrarna ju inte vill ta dem till någon läkare. De litar ju mer på sin hokuspokus. Och föräldrarna väljer ju fortfarande partner åt sina barn, det får de inte bestämma själva i dem flesta familjerna. Gruppvåldtäkter, syre-attentat på kvinnor (för att mannen inte har fått tillräckligt mycket pengar av kvinnans familj). Modernt samhälle? 

    Jo, jag tycker de HAR faktiskt samma nivå - Pakistan, Bangladesh och Indien. Trots att de andra två är muslimska. Och förtryck av kvinnor, okunskap, m.m. är så lika. 

    Samma sak ser du också i mellanösten - inte allt är muslimskt där. T.ex. Libanon har en hel del kristna. Det är dock knappt någon skillnad i kulturen.  Min son var ihop med en kristen tjej från Libanon - de är lika hårt hållna hemifrån som muslimerna. 

    Det är kulturen, som är spelar roll där, inte religionen. Och när det gäller fattigt och rikt - Saudiarabien är lite speciell. Det är just för att det är så rikt, och för att det blev så plötsligt så rikt med oljan, att de har byggt upp ett totalt auktoritärt system. I grunden handlar det bara om att skrämma och förtrycka folket så att kungafamiljen kan hålla sig vid makten. Och det finns många i periferin till kungafamiljen - många är också lite släkta med dem, det är ju mycket inavel. Och alla dessa som är rika är ju måna om att ha kvar sitt lyx-liv. Resten är fattiga "tjänare". Och den stränga sharia-lagen är ju för att förtrycka dem. Det händer nästan aldrig att någon av dem rika avrättas eller stympas. På sin höjd enskilda barn till rika personer som spårat ur på något sätt. 

    Iran kommenterade jag tidigare, det var nästan ett modernt land och gick sedan tillbaka till detta elände för att de "fattiga" tog över. Libanon och Marocco har väl inte verkligen haft en bra levnadsstandard för alla, utan det har säkert varit ansiktet utåt bara, turism eller att det fanns en rik elit. 


    Va du tycker om Indien som industri eller utvecklingsland är oväsentligt. Det är världens 5 största ekonomi där 36% är kemisk / petroleum. De har en väl utbyggt it sektor samt är har världens näst största telekommunikations industri.

    Jämställdhet och liknande har inte med om landet anses vara i eller u land utan den utvecklingsgrad landet har. Ja landet ligger efter till stor del men fortfarande rätt långt framåt jämfört med Pakistan / Bangladesh osv vilka fick självständighet samtidigt vilket var poängen.

    Jag menar att islam hämmar utvecklingen i ett land och då om ett land som Indien med alla de hemskheter du listar ändå drar förbi från samma startpunkt så stärker det mer är stjälper det mitt argument.
  • Mon 2 Dec 2019 20:10
    +4
    AndreaBD skrev 2019-12-02 18:23:30 följande:

    Vad jag tycker är oväsentligt och det som du tycker är jätteviktigt? Konstig argumentation! 

    Det säger ju inte mycket att de är världens 5. största ekonomi. De är ju världens 2. största befolkning. Pakistan är mycket mindre, och Bangladesh är bara en liten bit av ett land som blev självständig. Men alla tre har ungefär samma dåliga människosyn (nu menar jag inte på individnivå), samma dåliga kvinnosyn. Det var ju mer det vi var inne på än ekonomi, ursprungligen.

    Som sagt, inte konstigt att Indien drar förbi med så stor befolkning.


    Det är betydligt svårare att hålla ihop ett stort land med extremt fattig befolkning än ett mindre land med mindre befolkning något som historien visat.

    Bangladesh var i framkant och grundades som sekulärt med en bra människosyn.. alltså du kanske borde läsa på lite ? Gissa när det blev ok att bränna kvinnor som var otrogna, inte fan var det när engelsk lag tillämpades.
  • Tue 3 Dec 2019 20:07
    +2
    AndreaBD skrev 2019-12-03 19:49:21 följande:
    Hä? Det är inte som om det något nytt. Jag har varit väldigt medveten om det i minst 10 år och har aldrig ändrat åsikt. Men poängen är: Du kan inte avskaffa en religion som har 1, 8 miljarder medlemmar. Du måste samarbeta med alla som är vettiga. 
    Finns rätt mycket nazister och kommunister i världen.. men inte tänker man likadant där och ska leta bland de kvarvarande för trevliga ?

    Religion är endast ideologi. Istället för stat har du ett fantasifoster.


  • Tue 3 Dec 2019 22:11
    AndreaBD skrev 2019-12-03 20:35:29 följande:
    Min baktanke är dessutom: En, två generationer senare är de då helt assimilerade. Så pass att de inte ens är intresserade av islam längre. Faktiskt.

    Det har funkat med turkarna i Tyskland. Erdogan försökte nämligen utmana några tyska politiker av turkiskt ursprung och sa att de inte har någon heder, att de är dåliga turkar - han trodde de skulle vara på hans sida. Men alla bara förklarade att de står helt bakom Tysklands demokrati. 
    Fast Turkiet har gått från att vara sekulärt vid grundandet , Ataturk var emot Islams inflytande och avskaffade Islamiska kalifatet och bannlyste medlemmar hans mål var att omvandla Turkiet till en modern stat som styrdes från religion till en västerländsk syn. Han monterade ned hela det teokratiska styret samt såg till att landet gick över till gregorianska kalendern.

    Erdogan är precis motsatsen mot Ataturk och arbetar för att ta bort det som gjorde Turkiet till en styrka.


  • Wed 4 Dec 2019 20:37
    AndreaBD skrev 2019-12-04 19:26:24 följande:
    Det där förstår jag inte nu, men jag undrar hur du lyckas missa all information om vårt samhälle och inte förstår vad demokrati innebär. Och samtidigt vill försvara den, och bryta emot den och därmed förstöra den. 
    Fast en demokrati betyder egentligen bara att det styrs av majoriteten över minoriteten i beslut, krasst sett.

    Du har minst 12 vanligare former att välja mellan.. allt från liberal demokrati till guidad demokrati där besluten är betydligt mer centraliserade rakt igenom a la Ryssland.
  • Wed 4 Dec 2019 21:37
    +3
    Praktisk58 skrev 2019-12-04 21:05:16 följande:
    Och om Tyskarna kan förbjuda Nassarna så borde vi kunna förbjuda Mohammedanerna av samma orsak. Klart dom kan få be hemma, men mskeer, torn och annat skit borde dom klara sig utan.
    Ja det kan man säkert göra men inte med vår lagstiftning idag. Däremot borde byggnaden av bönetorn och liknande inte ske pga att det inskränker rätten till religionsfrihet.

    Att höra någon bröla ut att gud är bäst samt underkastelse är något som inte hör hemma i ett civiliserat land.
  • Thu 5 Dec 2019 17:43
    +4
    AndreaBD skrev 2019-12-05 12:06:55 följande:
    Okej, du tänker religion om kulturen påverkas så mycket av religion. Men om man pratar om hur "muslimer" är, så skiljer det sig ju väldigt mycket beroende på land/kultur. Muslimer från Bosnien eller Albanien är som vilka européer som helst, medan muslimer från Somalia eller Afghanistan (för att inte prata om Jemen, Jordanien eller Saudiarabien) verkligen har en kultur som kan vara ett problem här i Sverige. Och min son var en gång ihop med en tjej från mellanösten, som var kristen - och jag lovar, hon var hårthållen hemifrån, precis som om hon hade varit muslim. 

    Du tror inte att ungdomar som IS rekryterade också har dåligt självförtroende och tror att de inte klarar att bygga upp ett svensson-liv. Där håller jag inte med. Så hemskt naiva kan de inte vara, de måste förstå att det är en chansning och man chansar bara om man inte har mycket att förlora. 

    Och jag tror snarare att folk med olika religioner som bor i samma region har lärt sig leva med varandra, de har anpassat sig till varandra med tiden. Varför skulle de ha haft samma värderingar från början - om nu inte religionerna har så pass lika värderingar.
    Det finns olika stilar av Islam, hence problemen Islam har med Islam och varför Shia och Sunni hatar varandra.

    Sen din tes om "dåligt självförtroende" kan du glömma. De jag arbetat mot har varit det motsatta, de har sökt makt, inflytande , slavar, sex och vapen. En hel del kriminella eller extremister.

    Går du med i en organisation som skryter om våldtäkter, folkmord, tortyr och att äga slavar rättfärdigt så har du inte samma syn på demokrati och folkrätt som andra.

    Teorin om att religioner som mixas fungerar bra kan du bara öppna en historiebok och ta en titt om en.wikipedia.org/wiki/Religious_war

    Motsatt efffekt och stor trigger för inbördeskrig samt folkmord.

    Kanske kolla upp det du pratar om innan du skriver ned teorierna ?
Svar på tråden Islam