• Boobie­sarepo­etryin­motion
    Fri 29 Nov 2019 21:12
    7796 visningar
    258 svar
    -3
    258
    7796

    Islam

    Liberté skrev 2019-11-29 20:57:04 följande:

    Islam är rätt duktigt på att förstöra sig själv och minoriteters liv. Varit FN soldat is flera muslimska länder samt även i Mali och Irak nyligen och sett den extrema destruktivtet och icke tolerans det för med sig.

    Finns väl ett handfull länder som ens fungerar drägligt och har de inte olja så är det kört med utveckling och framsteg.

    Om väst hade velat förstöra islam hade man kunnat förvandla hela Mellanöstern samt Nordafrika till en parkeringsplats på 30 minuter.


    Du har noll koll! Drar alla över samma kam.

    Att du blandar in religion i ditt resonemang visar bara hur obildad du är.

    Ditt resonemang skulle isåfall även gälla alla de kristna länderna...till och med Sverige där samerna och andra minoriteter fortfarande diskrimineras och förtrycks.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Fri 29 Nov 2019 23:20
    #9
    -2

    Med kristna länder menar jag alla i hela världen...slaveri, kolonisering, utrotning...det är bara något av det som de kristna länderna tagit sig för...det har inget med religion att göra, och detsamma gäller för de övriga länderna och religionerna som utövas där. Det är människan som är ond, inte religionen. Jag har läst de heliga skrifterna och jag vet deras budskap. Det onda finns inte där utan hos människor.

  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Fri 29 Nov 2019 23:51
    #11
    -3
    Liberté skrev 2019-11-29 23:33:51 följande:

    Om du tror det så borde du öppna en historiebok ... Exempelvis skapades det industriella slaveriet av afrikaner av folk från Mellanöstern.

    Kolonialism var endast en modern version av att ta över länder, men istället för att utrota ursprungsbefolkningen så fick de bo kvar.

    Kristna länder menar du hela världen och du menar du extremt fel och saknar helt utbildning eller insikt. Kristendomen var inte vanlig i Östasien men slaveri och kolonialism förekom ändå.

    De heliga skrifterna som du kallar goda är i bästa fall en något en uttjackad hemlös på plattan skulle skrika om en söndagsmorgon efter 4 dagars vakentid.

    De har stått för med död, förintelse, slaveri och fördrivning i tusentals år.

    Jag rekommenderar att du lägger ifrån till ditt propaganda häfte och faktiskt läser på lite antropologi samt historia innan du försöker diskutera.


    Du bara slingrar dig och bortser från fakta som exempelvis nazismen och de fasansfulla övergrepp som begicks. Man skulle kunna beskylla kristendomen för detta, men det är ju helt fel...precis som det du vräker ur dig.

    Jag har studerat religionsvetenskap i många år och vet att religionen inte är ond. Tvärtom! Det är idioter med makt som använder religionen som en förevändning att begå brott.

    Att påstå att muslimer är onda är ju ett bevis på bristande kunskap. Det finns goda och onda människor överallt...oavsett om de är ateister eller troende.

    Vad som sedan är gott och ont är en helt annan diskussion.

    Ha det gott!
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sat 30 Nov 2019 09:35
    #16
    -4
    Liberté skrev 2019-11-30 00:26:44 följande:

    Nazismen var emot religion och kristna arbetade mot ideologin så ännu en gång så har du fel för att du helt saknar historia eller perspektiv.

    Om du läst religionsvetenskap på ett fristående universitet (alltså inte något religiöst inriktat sådant) så borde du veta att slaveri, stening och folkmord alla är gjorda och accepterade i båda böckerna.

    Tycker det är roligt att du tar upp nazismen vilket faktiskt spelar rätt in i argumentet mot just islam. Alla nazister var inte "onda" inte heller "goda" men ideologin som styrde gjorde det svårt att avvika från just det som låg till grund för samhället.

    Precis det som händer när religion får ett för stort inflytande och påverkan i ett samhälle.

    Eftersom du helt saknar kunskap inom historia så kan jag säga att nazisterna arbetade med arabvärlden på flera fronter samt att de hade samma personer de ville utrota och driva iväg.

    Det är du som har dragit upp "goda" och "onda" som argument inte jag. Det är en svart / vit term ungefär som vi / dom och är precis hur religion fungerar genom att polarisera svåra frågor och gråskalor till antingen A eller B.


    Åh kära nån dina argument är så inskränkta och vinklade. Du tolkar historien precis hur du vill...när du pratar om kolonialismen och hur humana västerlänningar var/är så visar det precis hur bristande dina kunskaper är. Kolonialismens spår präglas fortfarande av elände och död. När det gäller ditt snack om nazismen och deras samarbere med "Islam" så biter du dig i foten...ditt argument går ut på att säga att kristna och muslimer slog sig samman för att utrota judar. Tragiskt!

    Lille SD:are öppna ögonen och låt inte obefogat hat förblinda dig.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sat 30 Nov 2019 23:31
    #27
    -3
    Liberté skrev 2019-11-30 23:18:55 följande:

    en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

    en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Nazi_Germany

    www.dw.com/en/how-nazis-courted-the-islamic-world-during-wwii/a-41358387

    isgap.org/wp-content/uploads/2011/10/paper-herf-2-5-09.pdf

    en.wikipedia.org/wiki/Collaboration_with_the_Axis_Powers

    Du sa vadå ?  

    Kom tillbaka när du har något att komma med förutom din egna missriktade "religionsvetenskap"

    Nej jag är inte SD jag är direktdemokrat... dessutom så är det skitsamma vad för politiskt parti jag skulle tillhöra idag då det som jag visar dig redan hänt.

    Islam är en cancer.


    Men snälla nån! Du använder dig av Wikipedia? Vet du vad källkritik är?
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sat 30 Nov 2019 23:49
    #29
    -2
    Liberté skrev 2019-11-30 23:38:44 följande:

    Du har källorna längst ned... Wikipedia är helt klart godtagbart på det flesta bättre universitet i Sverige ifall du tidigare granskat källorna. 

    Precis som med all högre utbildning.. du som läst "religionvetenskap" borde väl veta detta då det är en utbildning på universitetsnivå ?

    Välkommen att bemöta mina argument med dina egna källor och vad du baserar detta på.


    Visst har jag läst på högsta nivå...aldrig har Wikipedia räknats som källa. Man skiljer på primärkällor och sekundärkällor. Wiki räknas inte som en sekundärkälla!
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 00:19
    #32
    -3
    Liberté skrev 2019-11-30 23:55:45 följande:

    Med andra ord har du inte ett bajs att komma med då wikipedia endast är en sammanfattning av de källor som finns längst ned på artikeln.

    Om du inte orkar läsa eller kan ta till dig det som skrevs så fanns det 2 till länkar med mer direkta källor  bland mina länkar.

    Eftersom du läst på "högsta nivå" så borde du kunna detta och jag skulle inte behöva förklara grundläggande saker som inte ens är gymnasienivå.. men jag gissar att eftersom du inte har någonting att komma med för att motarbeta verkligheten så ska du anmärka på saker du inte ens läst.

    Jag räknade inte direkt med någonting annat då religiösa helt saknar förmåga till kritiskt tänkande samt är förnekar verkligheten, grundläggande för att tro på fantasifoster.


    Hoppas verkligen du skojar? Visst finns ofta länkar till sekundärkällor, men i texten som står i Wikipedia kan du tolka och omvandla hänvisade källor så det passar dina syften.

    Du skriver att Islam är cancer...vem som helst kan hitta liknande "sanningar" om alla religioner.

    För sista gången religioner är INTE onda, tvärtom! All ondska kommer från människor!!!

    Jag hade givetvis kunnat lägga upp länkar som bekräftar detta, men till vilken nytta? Du har bestämt dig och kommer inte att ändra dig om man så matade dig med sanning.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 00:39
    #36
    Sonjassoja skrev 2019-12-01 00:28:46 följande:

    Känns som du har rätt dålig koll på Islam.


    Nope, jag har bra koll!

    Tyvärr sprids mycket felaktigheter pga okunskap. Denna okunskap är långt farligare än alla religioner.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 01:14
    #39
    -4
    Liberté skrev 2019-12-01 00:49:58 följande:

    Din så kallade "sanning" är just nu en ensam person i en tråd utan några som helst källor eller argument som inte redan blivit nedskjutna snabbare än en jude i Mellanöstern anno 1944.

    Om du inte vill backa upp det du säger med källor som säger emot mina källor så förstår jag inte varför du ens bemödar dig att diskutera.

    Det enda jag läser från dig är en person som är trängd i ett hörn och börjar gå bakåt i argumentation till redan tidigare avklarade områden.

    Jag förväntade mig ingenting förutom detta och det skådespel du numera visar för de andra i tråden borde vara en varningens finger mot var religion gör med människors förmåga att analysera samt ta in information.


    Så patetiskt och inskränkt...högerextremismen är ett mycket större hot mot vårt samhälle. Se bara vad som hänt i Sverige sedan Sd började skrämma och förvrida sanningar.

    Snälla öppna ögonen!
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 08:14
    #42
    -4
    Helt seriöst!

    Är det sådana källor ni Sd:are använder? Nu blir jag rädd på riktigt. Det är obehagligt när förnuftet försvinner och människor slutar tänka... låter hatet ta över. Sådana som ni gör Sverige otryggt!
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 08:24
    #43
    -2
    Liberté skrev 2019-12-01 01:20:10 följande:

    Så det du säger är följande "Jag tror på X men jag har inte ett enda argument att förklara varför jag tror på X samt varför det är en bra grej"  och försöker sälja in det i denna tråd.

    Att blint tro på något för att någon annan säger något är bra eller för att det är tradition / kultur är att vara en mental slav.

    Öppna dina ögon och våga vara en person.


    Okej, du erkänner att du är en mental slav! Du tror blint på att religioner är onda! Öppna dina inskränkta hatiska ögon.

    Vill du ha en källa? Läs Koranen från pärm till pärm. Finns en bra översättning på svenska, med en del förklaringar och förtydligande. Läs den så kan vi diskutera ondska sedan.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 08:35
    #44
    Sonjassoja skrev 2019-12-01 00:45:05 följande:

    Vad har du för religiös tillhörighet? 


    Ingen
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 08:51
    #45
    -2
    AndreaBD skrev 2019-12-01 00:17:38 följande:

    Du menar tvärtom? Som primärkälla?

    Och jag ska säga att vi lärare i skolan numera säger att eleverna kan få använda wikipedia - med lite försiktighet. Och naturligtvis kan ALLA citera wikipedia eller ange det som källa - OM de är säkra på att det som står där stämmer. Du kan ju inte veta om personen som du kritiserar har gjort det. Man kan ju ha total koll på ämnet, så att man själv kan avgöra om det som står där stämmer. Och så anger man det som källa, för att det råkar vara en lagom lång sammanfattning. Jag citerar också ibland wikipedia av den anledningen.


    Nu pratar jag om exempelvis masterexaminationer eller doktorsavhandlingar. När det gäller skolan och utbildning upp till kandidatnivå kan det säkert vara okej att använda Wikipedia som sekundär källa. Högre vetenskapliga studier kräver lite säkrare källor.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 08:56
    #46
    -2 +1
    Liberté skrev 2019-12-01 00:49:58 följande:

    Din så kallade "sanning" är just nu en ensam person i en tråd utan några som helst källor eller argument som inte redan blivit nedskjutna snabbare än en jude i Mellanöstern anno 1944.

    Om du inte vill backa upp det du säger med källor som säger emot mina källor så förstår jag inte varför du ens bemödar dig att diskutera.

    Det enda jag läser från dig är en person som är trängd i ett hörn och börjar gå bakåt i argumentation till redan tidigare avklarade områden.

    Jag förväntade mig ingenting förutom detta och det skådespel du numera visar för de andra i tråden borde vara en varningens finger mot var religion gör med människors förmåga att analysera samt ta in information.


    Tror du att jag är religiös? Så är inte fallet! Ett varningens finger borde höjas mot den främlingsfientlighet som brer ut sig värre än digerdöden. Historiskt sett har detta hat, som inte är kopplat till religion, aldrig slutat väl.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 10:47
    #48
    -2
    AndreaBD skrev 2019-12-01 10:26:48 följande:

    Ähhh... jag har också en master och jag hade nog inte ens hamnat i situationen att använda wikipedia då, eftersom andra källor helt enkelt är det mer uppenbara valet. Men HUR kommer man ens på tanken att ställa samma krav på folk i ett forum som det ställs på master eller doktorsavhandlingar! Då har man nog något problem med sin självkänsla och ett sjukligt behov att skryta. 


    Inte alls! Skryt avskyr jag! Jag menar att folk sprider rykten om att Islam är en ond religion och hänvisar till Wikipedia. Inte konstigt att hatet i vårt samhälle ökar om vi tror på allting vi matas med. Man måste ställa sig frågan: stämmer detta? Och där efter själv kritiskt granska.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 13:21
    #51
    -2
    Storogrå skrev 2019-12-01 12:48:00 följande:

    Vad är bra med Islam?


    Islam är varken bättre eller sämre än någon annan religion. En tro är en tro och den är personlig. Att sedan personer med makt (oavsett religion) använt religionen som förkläde att kunna göra hemska saker är något annat.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 13:54
    #54
    AndreaBD skrev 2019-12-01 13:46:23 följande:

    Naivt! Islam är varken bättre eller sämre än andra religioner. Du har uppenbarligen inte läst något av varken koranen eller bibeln. Den är inte så mycket bättre. Och då behöver vi inte ens begränsa oss till gamla testamentet. Det finns kvinnoförnedrande i bibeln, i nya testamentet också. Av kvinnohataren Paulus t.ex. 


    Sant! Rekommenderar att alla med negativ inställning läser både bibeln och koranen. Därefter kan vi diskutera huruvida religionen är ond eller ej.

    Ha det!
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 16:00
    #57
    -1
    Storogrå skrev 2019-12-01 14:50:42 följande:

    Pratar bara om Islam. Varför blanda in de andra religionerna?


    För att du som kulturkristen visar precis den intolerans mot islam som du upplever islam göra. Du ser med andra ord inte bjälken i ditt eget öga.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Sun 1 Dec 2019 16:35
    #59
    Storogrå skrev 2019-12-01 16:29:21 följande:

    Nej, är inte på något sätt religiös. Det jag grundar min uppfattning på är allt jag läst (på flera nivåer) och upplevt. Islam är väldigt duktiga på att göra antireklam för sig själva. Är nog bland det värsta som finns för ett demokratiskt och fritt samhälle. 


    Nej du är inte religiös, men kulturkristen...dina värderingar är kristna.

    Ha nu en fortsatt fin 1:a advent.
  • Boobie­sarepo­etryin­motion
    Fri 13 Dec 2019 06:50
    Haryrpotter skrev 2019-12-13 01:10:19 följande:

    Hur gammal var "kvinnan" som profeten Muhammed gifte sig med? Vad säger koranen om de som inte lyder och följer det som Allah säger och vill? Vad säger koranen att ni ska göra med de som inte tror på Gud eller vägrar sig och konvertera till muslimer? (Har läst koranen flera gånger just därför ställer jag de specifika frågorna), Har era kvinnor samma rättigheter som män? Har homosexuella det? Vad tycker du om de homosexuella, bisexuella, transvestiter osv? Vad tycker du om att låta Sverige och Europa generellt fortsätta och vara en kristen kontinent? Skulle ni acceptera att kvinnan jobbar och mannen tar hand om barnet livet ut?


    Läst Koranen...tillåt mig tvivla!
Svar på tråden Islam