• Anonym (Sarah­)
    Fri 29 Nov 2019 18:41
    1136 visningar
    79 svar
    -2
    79
    1136

    Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?

    Jag och min man har lite av en diskussion hurvida de flesta bjuder på alkoholhaltig passande dryck till en fredag/lördag middag med vuxna gäster. Säg att man lagar till något extra när man väl har helgmiddagsgäster. Min man menar på att det inte alls är så att "de flesta" serverar vin el öl till middagen, medan jag menar på att det är trevligt och lite "festligare och godare" att göra det.

    Hur tycker ni?

    Vi är 38 år och bor strax utanför Stockholm. Alltså inte frågan om nån fest utan bara dryck till maten som är godare än vatten el läsk.

  • Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?
  • Anonym (Sarah­) Trådstartaren
    Fri 29 Nov 2019 19:04
    #8
    -1

    Ja jag vet faktiskt inte var ifrån min man har fått det ifrån för hans föräldrar serverar allt som oftast vin till middagar (de bor på liten ort ganska långt ifrån stör stad om det nu skulle vara något sociokulturellt). De enda jag kan komma på i hans umgängeskrets är hans syster med man som nästan aldrig har alkohol till mat, trots att det är väldigt sällan vi är där, plus att mannen i familjen då gärna tar sig en öl/glas vin utan att fråga om nån annan vill ha.)

    Men säg att man väntar gäster till middag (kanske vårt barn fyller år och de kommer med presenter), gästerna har åkt ca 45 min med bil (några sover över, en kör hem). Man lagar något gott och efterrätt. Känns det inte ganska B att servera ramlösa till maten?

  • Anonym (Sarah­) Trådstartaren
    Sat 30 Nov 2019 09:57
    #28
    Tappadstekspade skrev 2019-11-30 02:04:58 följande:

    Vad spelar det för roll var ni bor??? Varför delger ni oss denna info?


    Ja men förlåt då. Jag tänkte att det kunde vara någon kulturell skillnad el klasskillnad.
Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?