• Sat 30 Nov 2019 17:31
    6220 visningar
    69 svar
    69
    6220

    Ruvardagar - följas åt?

    Idag gjorde vi insättning på ett 3 dagars embryo. Är det någon som är i samma situation och som följas åt, dela tips och peppa varann?

    Jag kan presentera mig lite kort. Är 39 år, detta är vårt första IVF-försök och gör via landstinget.

    Vilka är ni?

  • Svar på tråden Ruvardagar - följas åt?
  • Sat 30 Nov 2019 18:08
    #2
    Jooosen skrev 2019-11-30 17:44:27 följande:

    Hoppar med! Är 31 om en vecka och min kille 29. Tredje ggn jag ruvar. Satte in en blastocyst i onsdags, så är på ruvardag 3 idag. Har gjort en ivf innan med ett färskt och ett frysförsök. Båda misslyckades. Denna gång blev jag överstimulerad så har fått vänta ett tag... men har 2 till i frysen nu iallafall! Vi har försökt själva ca 2

    År och ivf typ 1 år. Inga hittade fel på varken mig eller sambon. Testdag fredag den 13e. Mensen borde komma nästa helg dock - när jag fyller år :/... vart gör ni ivf?


    Spännande! Då håller vi alla tummar för att det är er tur denna gång. Vi har försökt bli gravida i mer än ett år, men eftersom jag snart är 40 ville vi inte vänta längre och påbörjade utredning i sommras. Inga fel hittades, mer än att mitt amh är lågt (2.7) så vi körde igång så snart vi fick remiss. Vi går via RMC i Malmö. Vart går ni?

    Tror jag ska ha mens i min vanliga cykel nästa vecka, så hoppas den inte kommer givetvis. Har testdag 12/12.... Nervöst!

    Har du känt några symptom än så länge?
  • Sun 1 Dec 2019 10:35
    #4
    Jooosen skrev 2019-12-01 07:30:46 följande:

    Okej då e jag med! Tar du lutinus nu? Jag har tagit ovitrelle i tre omgången denna insättning. Det kan ju oxå ge lite gravsymptom. Har lite ömma bröstvårtor o liiiite molande värk (om ja inte inbillar mig) haha.. vågar verkligen inte hoppas alltså... känner du nägot?? Hoppas för oss båda, kram!


    Ja jag har tagit Lutinus nu sedan i onsdags efter äggplocket. Hur kommer det sig att du tog ovitrelle tre omgångar? Krånglade ägglossningen?

    Ja, det är lurigt med symptom för lutinus (och ovitrelle) kan ju ge spöksymptom. Jag känner mig mest lite öm idag, såhär RD1. Försöker dock leva som vanligt, men att vila lite och ha vetekudde på magen för ömheten, samt att den bidrar till ökade blodcirkulation där nere :)

    Jaaa, hoppas verkligen + för oss båda!! ???? Kram
  • Mon 2 Dec 2019 07:59
    #6
    Jooosen skrev 2019-12-01 15:20:28 följande:
    Okej ska du ta tre tabletter om dagen? Fått reda på om nögot gick att frysa? Det ör väl för tidigt kanske!! Man tar det vid frysförsök på min klinik ganska ofta vad det verkar som. Två ggn i anslutning nära ägglossningen och sen tredje ggn samma kväll som man har satt in! Så tog den senast i onsdags. Känns som att det man känner är efter sprutan. Så man vet fan inget! ... håller tummarna för oss nu!

    Japp, 3 Lutinus om dagen. Går bra än så länge, även om det är lite kladdigt... Får reda på imorgon tisdag om något gick till frysen (hoppas hoppas!).


    Nej, det är lurigt med symptomen. Jag kände av lite illamående imorse, men inte så jag behövde kräkas, var nog iosf mest hungrig... RD2 tror jag fortf är för tidigt att känna något. Hur mår du idag?

  • Mon 2 Dec 2019 07:59
    #7
    Jooosen skrev 2019-12-01 15:20:28 följande:
    Okej ska du ta tre tabletter om dagen? Fått reda på om nögot gick att frysa? Det ör väl för tidigt kanske!! Man tar det vid frysförsök på min klinik ganska ofta vad det verkar som. Två ggn i anslutning nära ägglossningen och sen tredje ggn samma kväll som man har satt in! Så tog den senast i onsdags. Känns som att det man känner är efter sprutan. Så man vet fan inget! ... håller tummarna för oss nu!

    Japp, 3 Lutinus om dagen. Går bra än så länge, även om det är lite kladdigt... Får reda på imorgon tisdag om något gick till frysen (hoppas hoppas!).


    Nej, det är lurigt med symptomen. Jag kände av lite illamående imorse, men inte så jag behövde kräkas, var nog iosf mest hungrig... RD2 tror jag fortf är för tidigt att känna något. Hur mår du idag?

  • Mon 2 Dec 2019 08:00
    #8

    Oj nu blev det två av mina svar och hittar inte hur man tar bort det haha!

  • Tue 3 Dec 2019 10:18
    #14
    Eeii skrev 2019-12-02 22:00:15 följande:

    Hej! Är 41 år gammal och hade äggplock förra måndagen och insättning förra onsdagen. Har testdag 13/12. Detta är min andra IVF. Det första gjorde jag hösten 2017 med färskt ägg och ett år senare försökte vi med ett ägg från frysen. Inget lyckades tyvärr. Inför denna vända kände jag mig verkligen positiv. Fram till idag då jag började få mina typiska symptom på att mensen är på väg...illamående, finnar och molande värk i ryggslut. Känner mig arg, ledsen och besviken. Ja, ni känner säkert igen känslan. Följa gärna åt här. Skönt att bolla med andra som går igenom samma sak. Kram och styrka till er alla. ??


    Hej! Ja, vi följs åt här och peppar/stöttar varandra. Det kan ju faktiskt gå :) Tror det är väldigt olika med symptom, vissa känner mycket medan andra inget fastän de plussar. Jag har två nära vänner som lyckades med att få barn på sin första IVF och ena tjejen var 40 år då, känns ändå hoppfullt.


    Jag är på RD3 idag och känner lite molvärk i nedre delen av magen, Kan vara mens som är på väg, eller att något "händer" där nere, eller Lutinus. Tar också den den 3 ggr om dagen och det känns som att symptom kan spöka med den. Vaknade tidigt imorse illamående och kunde inte somna om. Men kan ju vara spöksymptom, för att man så gärna vill att det ska kännas något. Snurrigt är det.


    Hur många dagars empryo satte du in? Kör du privat klinik nu i Sverige? Jag har en vän som ska göra sin IVF i Spanien. De verkar bättre på att avgöra äggkvalite och har kommit längre i forskningen jmft med Sverige.


    Aja, hoppas allt går bra! Stoor kram!


     

  • Tue 3 Dec 2019 10:23
    #15
    Jooosen skrev 2019-12-02 22:18:29 följande:
    Åå hoppas på att ni får till frysen nu! Jaaa gud vad man känner efter. Har googlat hela dagen haha. Känner tyvärr inget. Magkänslan säger redan att det är kört faktiskt. Urs vilken pers detta är!

    Vi fick reda på igår att inget kom till frysen tyvärr :( Så funkar det inte denna rundan är det ny behandling som gäller, suck...


    Ja, det är en pers! Försöker hålla mig sysselsatt så gott det går. Mådde illa imorse och kunde inte sova vidare men hjälpte när jag väl gick upp och åt lite. Tror dock Lutinus kan spöka, så svårt att avgöra vilket det berodde på.


    Vilken RD är du på nu? När förväntas din mens? Jag gjorde långa protokollet så min cykel är lite huller om buller, men annars ska jag ha min på torsdag. Lutinus kan ju dock ställa till det. Hopplösa situation! 

  • Tue 3 Dec 2019 18:32
    #18
    Jooosen skrev 2019-12-03 16:29:20 följande:

    Beklagar med inget till frysen! Men är ju rätt vanligt att man inte får det tyvärr :(... ja lutinus kan nog spöka en del!! Brukar du få mensvärk innan mensen startar? Här är det fortf helt dött på symptom. Ömma bröstvårtor men jag är säker på att det är pga ovitrellen... förra frysförsöket kom mensen 10 dagar efter insättning - det är på lördag. Så där nånstans borde den komma... tog tom ett nikotintuggummi idag. Så lite tror jag på denna återföring. Suck. Uppdatera mig om något händer!


    Ja typiskt! Men får hoppas på det färska embryot. Jag brukar få ont innam mens, men idag under dagen har magen känts mkt bättre, så vet inte vad jag ska tro. Lovar uppdatera! Du också. Hoppas på det bästa inför lördag - har en bra känsla för dig! Kraaam
  • Tue 3 Dec 2019 18:40
    #19
    +1
    Eeii skrev 2019-12-03 16:50:15 följande:

    Åh, jag hoppas verkligen det! Vill sååå gärna. Känner verkligen igen de där spöksymptomen som ju faktiskt kan vara riktiga. Men så är det det där med att symptomen är typ de samma inför kommande mens som om man skulle blivit gravid. Man blir ju knäpp!

    Jag satte in ett tvådagars och gjorde det på Carl Von Linnékliniken i Uppsala. Så fina människor som jobbar där. Du, vart har du gjort din behandling? Spännande med Spanien, ska kolla upp det.

    Stor kram till dig!


    Härligt att du har en bra klinik! Har hört bra om Carl von Linné kliniken. Rmc i Malmö har varit ok, har dock haft olika läkare vid varje besök och det har inte känts hundra... Blir lite löpande band där och stressigt. Samtidigt bra att man får gratis försök via landstinget.

    Håll mig uppdaterad om hur det går för dig. Vi hoppas på det bästa för oss alla!
Svar på tråden Ruvardagar - följas åt?