Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    husköp med hyresgäst

    En vräkningsprocess via kronofogden kan ta flera år om de inte flyttar frivilligt. Några tre månader kan du se dig om i månen efter. Skillnad på en uppsägning och när det behöver gå till vräkning när folk vägrar flytta. Endast kronofogden kan fysiskt lyfta ut folk från deras bostad. Även om de är uppsagda för länge sedan.

  • Drottningen1970
    Ms H skrev 2019-11-30 19:13:50 följande:

    Säljaren har inte rätt att häva köpet utan ersättning.


    Säljaren vill ju sälja, men att köparen blir av med sin handpenning när hen backar ut pga hyresgästerna.

    Ts har helt enkelt varit naiv och satt sig i en väldigt knepig sits. Antingen blir hen av med handpenning eller så blir ts sittande med ett hus som kanske inte kan nyttjas på ett par år.
  • Drottningen1970
    Ganjins skrev 2019-11-30 19:21:31 följande:

    Jag vet att det bara är kronofogden som kan göra det.

    3månader är deras uppsägningstid från hyresavtalet


    Det spelar ingen roll om de har tre månaders uppsägningstid när de vägrar flytta. När dessa tre månader gått och de fortfarande bor kvar så innebär inte det att kronofogden hjälper dig samma månad. När du har konstaterat att de inte flyttat måste du ansöka om avhysning hos kronofogden och det hela ska utredas och fattas lagliga beslut om. De ska delges beslut etc etc etc. Denna process kan ta flera år, och under tiden sitter hyresgästen kvar och du kan inte göra ett smack.
  • Drottningen1970
    Ganjins skrev 2019-11-30 19:43:08 följande:

    Hur kan jag vara naiv när dom va uppsagda innan jag skrev på kontraktet? Att dom sen nån månad senare säger till säljaren att dom inte kommer flytta.

    Jag vill fortfarande genomföra affären. Det står även i kontraktet att säljaren ansvarar för att fastigheten ska vara utrymd och städad senast på tillträdesdatumet.


    Jamendåså.... kör på du...

  • Drottningen1970
    trollhona skrev 2019-12-02 16:56:34 följande:

    Det är inte "olagligt"

    TS har all rätt att avhysa främlingar från sin bostad när de inte lämnar frivilligt. TS har inget kontrakt med dessa människor, kronofogdeprocessen är inte TS ansvar utan åligger säljaren då de har kontrakt (som är uppsagt) med honom. 


    Men sluta. Det är enbart kronofogden som har laglig rätt att avhysa någon och byta lås. Sluta ge råd som är felaktiga och olagliga.
  • Drottningen1970
    trollhona skrev 2019-12-03 14:21:28 följande:

    Ja för en person som har kontrakt. TS har inget kontrakt med hyresgästerna. om de fortfarande befinner sig i bostaden vid tillträde så ringer man polisen. Hur tror du fogden gör? Flyttar på folk med magi? De ringer också polisen.


    Kronofogden tar hjälp av polisen efter att ett laga beslut fattats. Du berättar hur du tycker att det ska vara men har ingen aning om hur det faktiskt ser ut rent juridiskt. Polisen kommer aldrig att gå in och lyfta ut människor ur sin bostad utan ett lagligt beslut om avhysning och handräckning. Oavsett om hyresgästen inte har kontrakt, inte betalt hyra, bosatt sig olagligt etc etc etc.
  • Drottningen1970
    trollhona skrev 2019-12-03 22:40:38 följande:

    Det är inte deras bostad, det är TS bostad. TS har inte gett dem tillåtelse att vistas där, därför kan man kontakta polisen om avhysning. Precis som du skulle göra om en främling befann sig i din farstu.Tidigare ägare kan hålla på med en kronofogdeprocess.


    Nej
  • Drottningen1970
    trollhona skrev 2019-12-03 22:40:01 följande:

    Så ponera att du lämnar din ytterdörr öppen på sommaren. Jag knatar in i ditt hus, sparkar av mig skorna, går till vardagsrummet och sätter mig i soffan. Fiser och slänger upp fötterna på ditt vardagsrumsbord. Säger "här tänker jag stanna"

    Då ringer inte du polisen, du bara ler lite ljuvt och tänker "detta löser kronofogden om 12-18 månader, inga problem." Så ringer du kronofogden två dagar senare eftersom det var helg och de bara har öppet måndag till fredag, och sätter igång processen. Jag campar i din soffa under tiden.


    Fanns faktiskt ett liknande fall för ett par år sedan då folk kom till sin sommarstuga efter vintern och upptäckte att en familj bosatt sig där genom att bruta sig in. Och ja, de fick gå via kronofogden.
  • Drottningen1970
    trollhona skrev 2019-12-04 15:35:00 följande:

    Källa på det.

    För min personliga erfarenhet när min kompis exflickän vägrade lämna hennes bostad så tillkallades polisen och de eskorterade henne därifrån.


    Källa är sveriges rikes lag...

    Orkar inte. Du får tro vad du blir lycklig av. Själv vet jag.
Svar på tråden husköp med hyresgäst