Inlägg från: Anonym (ok) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ok)

    Dra ut tand på barn

    Min 5-åring har mineraliseringsstörning på ett par tänder. De valde att låta dem sitta kvar tills det blev problem, såsom smärta eller varböld. Hon fick tyvärr en varböld för ett par år sedan och de drog då ut den ena tanden. Hon fick lugnande läkemedel innan bedövningen. Det gick jättebra.

    Min 7-åring har dragit en tand som gått sönder och även den fått en varböld intill. Hon fick bedövning utan lugnande medel, och även detta gick jättebra.

  • Anonym (ok)
    Anonym (TS) skrev 2019-12-03 08:32:21 följande:

    Problemet med dessa är ju att det tydligen inte är att bara bedöva och dra ut då dessa tänder är svårbedövade. De rekommenderar därför kraftig bedövning plus lustgas om man ska laga dessa tänder...


    Jag är ingen tandläkare men tänker att det är skillnad på att laga och på att dra ut. När man lagar och borrar i tanden är det ju tandens egna nerver som måste bedövas. När man drar ut en tand är det främst nerverna runtomkring, vilket borde vara mycket lättare.

    Prata med er tandläkare om strategi.
  • Anonym (ok)
    Anonym (TS) skrev 2019-12-03 22:02:54 följande:
    Barnet har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som gör att denne har väldigt svårt för såna här saker.
    Beroende på hur just ditt barn är som person så kan det ev vara möjligt att sövas för att fixa tänder, som att laga eller dra ut. Det görs ofta, då främst om barnet har någon form av funktionsnedsättning, som hindrar att de klarar detta i vaket tillstånd. En sövning kan naturligtvis också vara jobbig, men kan göras med mask för ansiktet utan att få stick av sprutor i vaket tillstånd (även om det är att föredra att ha en nål i armen också).
Svar på tråden Dra ut tand på barn