• Anonym (A)

    Hur många barn hade ni skaffat om ni hade obegränsat med pengar?

    Har två barn och med facit i hand hade det räckt med ett barn. Pengar har aldrig varit avgörande för oss.

  • Anonym (A)
    Anonym (Julie) skrev 2019-12-02 14:45:00 följande:

    Mer pengar hade inte spelat in för mig. Man har ju bara så mycket tid på dagen och jag skulle inte vilja skaffa fler än vad jag hade tid med. 


    Där håller jag inte med. Med pengar kan man köpa tid, inte mer tid, men slippa jobba t ex, köpa in tjänster osv. Saker som underlättar att ta hand om 5 ungar istället för att bara hinna med två pga jobb och hemarbete.


  • Anonym (A)
    Anonym (Julie) skrev 2019-12-02 15:15:15 följande:
    Nja, barnen ska ju vara i skola och har annat för sig än att umgås med mig hela dagarna. Klart att det kan underlätta att köpa in städhjälp, kunna sluta jobba och  kunna känna mindre stress pga vardagsbestyr, men dygnet har ju fortfarande bara 24 timmar. 
    Ja, och jobbar man inte, så hinner man fixa vardagsbestyren på dagtid, så klart det blir mer tid åt barnen då.


  • Anonym (A)
    Anonym (--) skrev 2019-12-05 11:07:18 följande:
    Har man nanny så är det ju nannyn som har barnen mestadels så det blir ingen vinst i tid med barnen, mer som ordinär förskola fast föräldern kan lägga sina dagar på annat än yrkesarbete.
    Säkert vänjer man sig mot att ha utomstående hemma (i många låglöneländer är det ju fortfarande vanligt med hembiträde). Men personligen skurar jag inte golv så ofta att det känns värt att ha utomstående rännande i hemmet för att slippa den stunden. Sedan tycker jag ju rent principiellt att barn bör lära sig att hålla ordning efter sig själva.
    Om man har många barn så underlättar det med en Nanny. Det är inte samma sak som att föräldern aldrig är med barnen på dagtid, hur tänkte du där?


Svar på tråden Hur många barn hade ni skaffat om ni hade obegränsat med pengar?