• Anonym (nej)

    Behöver man verkligen privat sjukvårdsförsäkring?

    Jag arbetar som läkare och har inte en privat sjukförsäkring. Jag anser att den offentliga vården fungerar bra, när man behöver den.
    Jag ville tex kontollera om jag har ansträngningsutlöst astma. Ringde min vårdcentral som ordnade tid två dagar senare. Fick ta blodprover, göra spirometri. Blev uppringd dagen efter av läkaren som skrev recept på läkemedel och gav mig en tid till astmasköterska. Fick tid någon vecka senare för att fylla i kurvor, och sedan har hon ringt mig vid ett par tillfällen för att kolla hur det går.
    Detta var inget akut, men jag blev ändå väldigt väl omhändertagen. Jag väljer att fortsätta så här.

  • Anonym (nej)
    Anonym (Grus i dojjan.) skrev 2019-12-03 08:04:50 följande:

    Det låter ju trevligt att det löste sig för dig. Men, har du provat att vänta på en akut gallstens operation i Stockholm nån gång? Har du privat sjukförsäkring så får den inom en vecka och du vet själv hur länge du måste vänta i den öppna sjukvården.


    Jag vet att det kan vara flera års väntetid, men detta är inte de akuta gallorna utan de som väntar på planerad operation. En akut galla (kolecystit) skall opereras inom 5-7 dagar, annars övergår den till planerat tillstånd när inflammationen lägger sig. Under väntetiden har de flesta hanterbara besvär.

    Själv skulle jag i det längsta undvika alla slags operationer överhuvudtaget.
Svar på tråden Behöver man verkligen privat sjukvårdsförsäkring?