• Tue 3 Dec 2019 08:26
    1045 visningar
    18 svar
    18
    1045

    Minnet hos en 1-åring

    Jag var borta en vecka med min då 10 månaders son och när vi kom hem igen så var han som vanligt med sin pappa igen. Vi Facetimade några ggr under veckan fast det var mer för vår äldre son som var 7 år då. Min man, barnens pappa, reser ibland med jobbet och vår dotter som är 10 mån nu har aldrig reagerat negativt när han kommer hem efter 2-3 dagar, inte ens när hon var i en mer känslig ålder, som 7-8 månader.

  • Tue 3 Dec 2019 21:29
    #5
    zivv skrev 2019-12-03 20:22:03 följande:

    Men ni som inte märkt skillnad på barnet då pappan träffar dom igen, märker ni skillnad på hur barnet beter sig om de en helt ny person eller någon de träffar mer sällan än pappan i vanliga fall.

    Tänker att det kanske inte märks lika mycket på ett barn som i vanliga fall inte reagerar så mycket på främmande människor?

    Vår dotter reagerar mycket på nya människor även de hon träffar en gång i veckan på tex öppna förskolan? Hon är blyg inför dom varje vecka ett tag innan hon blir mer avslappnad. Tänker att det betyder att hon inte kommer ihåg männiksor hon inte sett på en vecka?


    Alla mina 3 barn har varit och är fortfarande till viss del skeptiska till nya människor. Dom är inga personer som direkt går fram och säger hej självmant. Som bebisar har dom varit rätt så mammiga och i perioder absolut inte accepterat att andra än jag eller pappan skulle hålla dom. Så trots det så har dom ändå kommit ihåg deras pappa när dom träffat honom igen.
Svar på tråden Minnet hos en 1-åring