• Anonym (Osäke­r)
    Tue 3 Dec 2019 14:01
    919 visningar
    118 svar
    -1
    118
    919

    Okej att skippa skolan en vecka?

    Jag ska resa bort en vecka och nu har plötsligt maken fått en jobbresa samma vecka så han kommer inte kunna ha barnen. Enda alternativet är att de får vara hos släktingar under tiden, men de bor så långt ifrån att de inte kommer kunna gå i skolan den veckan. Finns ingen tid att ansöka om ledighet.

    Hur löser man detta?

  • Svar på tråden Okej att skippa skolan en vecka?
  • Anonym (S)
    Wed 4 Dec 2019 06:59
    #94
    +3
    Egon den stora skrev 2019-12-04 06:50:23 följande:

    Om din man har dom arbetsvillkoren på riktigt så måste han ju ordna så att det alltid finns någon som tar han om barnen vid akuta resor om du är borta. Det går ju att hyra in en barnflicka tex? I själva verket så tror jag inte att på att det inte kunde undvikas. Du har en fegis till man som inte vågar säga ifrån.


    Ja, detta reagerade jag också på. Om han har ett sådant jobb där han är helt beroende av sin fru att alltid kunna ställa upp, borde han ju direkt han fick reda på om begravningen löst situationen utifall att han skulle behöva åka på plötslig jobbresa.

    Men han vil tydligen jnte alls lösa situationen utan säger bara att han " inte kan". Uppenbarligen tar han för givet att ts ska ta ansvar och lösa situationen på egen hand. Detta är anmärkningsvärt illa beteende av ts man och barnens far tycker jag.
  • Wed 4 Dec 2019 07:00
    #95
    Anonym (Skitnödigt folk!) skrev 2019-12-03 18:39:08 följande:

    Men shit vad många skitnödiga människor det finns på detta forum! Har ni aldrig nånsin skippat skolan ett par dar för att ni varit skoltrötta? Aldrig stannat hemma en extra dag från jobbet för att få vila upp sig? Aldrig ruckat på en enda regel i ett liv?

    TS ungarnas betyg går inte under för att dom är borta EN vecka! Sjukanmäl dom och åk på begravningen. Kan va mysigt för dom att få lite extra ledigt med sina släktingar en vecka!


    Nej det har jag inte. För så gör man inte. Vi har tagit ledigt för barnen ett par gånger trots att man inte får det beviljat men då har vi varit helt ärliga gentemot skolan. Aldrig att jag skulle sjukanmäla mig eller barnen om ingen är sjuk.
  • Wed 4 Dec 2019 07:59
    #96

    Kontakta skolan och förklara läget. Inte be om lov utan förklara att barnen kommer vara borta en vecka och varför och att ni självklart beklagar att det blir så men just nu fimms inget annat alternativ. Barnen ska inte behöva ljuga om sin frånvaro.

    Det enda jag undrar är egentligen varöfr inte barnen följer med på begravningen.

  • Anonym (Sara)
    Wed 4 Dec 2019 08:06
    #97
    Anonym (Osäker) skrev 2019-12-03 15:26:15 följande:

    Ja det är en begravning.


    Anonym (Osäker) skrev 2019-12-03 16:31:17 följande:

    Det tar ca 6 timmar att åka dit och jag åker med en släkting, så är inte jag som styr när vi åker dit och tillbaka. Är väldigt många som inte träffats på flera år, så därav att det blir några dagar.


    Varför är barnen inte med om det är en begravning? Du får ju hursomhelst korta av resan när nu denna situation uppstått.
  • Anonym (Det fixar sig)
    Wed 4 Dec 2019 08:35
    #98

    Livet händer, så är det.

    I ditt fall hade jag tagit med ungarna på begravningen och jag hade meddelat skolan. Hade de vägrat så hade jag gjort det ändå. För, för mig hade detta varit en engångshändelse och jag är säker på att den veckan hade mina barn tagit igen utan svårigheter med min hjälp. Jag hade inte ljugit, det orsakar bara en drös av problem. Jobbar själv inom utbildningsväsendet och tycker inte detta är speciellt problematiskt om det är en engångsföreteelse. Skolan har dessutom inte några större befogenheter när det kommer till den här typen av överträdelse. Vad ska de göra? Orosanmälan? Knappast....

    Men ett tips för framtiden är att du och din man pratar igenom alternativa lösningar för när han bara måste åka på akutjobb. Det är givetvis svårt för oss att avgöra hur akut det faktiskt är. Min upplevelse är att väldigt mycket är förhandlingsbart. Men låt oss säga att din man har rätt och det verkligen inte går, då måste ni hitta en alternativ lösning som håller i framtiden. För att du alltid ska vara den som ställer upp är inte hållbart.

  • Wed 4 Dec 2019 08:43
    #99
    +2
    Anonym (Osäker) skrev 2019-12-03 16:40:39 följande:
    Går inte, de har också jobb.
    Så då ska dom lämna barnen hemma ensamma när dom jobbar alltså? Känns påhittad denna historia.
  • Elin P
    Wed 4 Dec 2019 10:06

    Men ring klassläraren och förklara som det är. Du måste resa bort på begravning och mannen måste åka bort samma vecka. Om inte barnen har jättestor frånvaro annars från skolan måste det väl gå att de får med sig läxor för den veckan som de är borta? Alternativt om man inte hinner fixa dessa läxor så får barnen försöka jobba ikapp veckorna efter (t.ex. ta hem skolarbete över helgerna). Jag tycker det är skillnad om det vore nöjesresor ni åker på men så är det ju inte. Och det här händer väl troligtvis bara en gång att det kör ihop sig så. Onödigt hårda kommentarer du får TS. Jag är generellt emot att låta barn vara hemma från skolan "i onödan" men i ert fall känns det både OK och nödvändigt.

  • Anonym (Anony­m)
    Wed 4 Dec 2019 10:16
    Anonym (Osäker) skrev 2019-12-03 14:01:24 följande:

    Jag ska resa bort en vecka och nu har plötsligt maken fått en jobbresa samma vecka så han kommer inte kunna ha barnen. Enda alternativet är att de får vara hos släktingar under tiden, men de bor så långt ifrån att de inte kommer kunna gå i skolan den veckan. Finns ingen tid att ansöka om ledighet.

    Hur löser man detta?


    Så här enkelt är det. Du ringer skolan, förklarar att ni har en begravning att åka på, därav kort varsel med ledighetsansökan.  Jag ser ingen anledning att de skulle neka. Kan tillägga att även jag är lärare.
  • Anonym (Sandr­a)
    Wed 4 Dec 2019 10:22
    viseversa skrev 2019-12-04 08:43:56 följande:
    Så då ska dom lämna barnen hemma ensamma när dom jobbar alltså? Känns påhittad denna historia.
    Barnen skulle visst få följa med till släktingens jobb.
  • Wed 4 Dec 2019 10:36
    Anonym (Sara) skrev 2019-12-04 08:06:13 följande:

    Varför är barnen inte med om det är en begravning? Du får ju hursomhelst korta av resan när nu denna situation uppstått.


    Varför skulle barnen behöva vara med på en begravning av ts släkting? Jag var inte med på mina mor- och farföräldrars begravningar, helt enkelt för att jag inte kände dem/inte ville vara där.
Svar på tråden Okej att skippa skolan en vecka?