• Anonym (Osäker)

    Okej att skippa skolan en vecka?

    Jag ska resa bort en vecka och nu har plötsligt maken fått en jobbresa samma vecka så han kommer inte kunna ha barnen. Enda alternativet är att de får vara hos släktingar under tiden, men de bor så långt ifrån att de inte kommer kunna gå i skolan den veckan. Finns ingen tid att ansöka om ledighet.

    Hur löser man detta?

  • Svar på tråden Okej att skippa skolan en vecka?
  • Tow2Mater

    Låter ju inte som du vill ha lösningar, utan bara medhåll i att hålla barnen hemma är okey. Du har ju redan bestämt dig som det verkar.

  • Anonym (Ö)
    Anonym (Skitnödigt folk!) skrev 2019-12-03 18:39:08 följande:

    Har ni aldrig nånsin skippat skolan ett par dar för att ni varit skoltrötta?

    Aldrig stannat hemma en extra dag från jobbet för att få vila upp sig?


    Nej, faktiskt inte.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (Osäker) skrev 2019-12-03 17:17:54 följande:

    Jag lämnar tråden, har verkligen inte energi till att låta er göra mig ännu mer upprörd än jag redan är.


    Om man har ett dilemma att starta ett tråd är det sämsta man kan göra.

    Använd ditt förnuft istället. Självklart ska man inte vara bortta från skolan bara för att, men om det krisar så krisar det. Vad är bäst för er alla inblandade? Fatta beslut därifrån. Ett stort familjekris, mera konflikter osv är inte värt det. Men berätta inte för lärarna då. De kan inte säga att det är ok, inte ens om man har full förståelse för detta. Jag jobbar som lärare, vi har precis nekat en ledighet för min mentorselev trots att familjen hade en jättebra anlednig. Men jag kan inte säga att den här är regeln - nu skiter jag i det. Du som fölälder kan.

    Och allt detta beror också på barnet. Riskerar hen F i något ämne skulle jag absolut avråda dig. Är hen en toppelev som kommer iknapp snabbt - no problem.
  • Anonym (pappa)
    Anonym (Lärare) skrev 2019-12-03 17:06:52 följande:

    Säg som det är till skolan. Även om skolan vägrar ge ledigt och de inte kommer till skolan, kommer absolut ingenting att hända. Vad ska skolan göra? Det enda som möjligen skulle kunna hända är att skolan säger till att ?skyll inte på oss? om barnen inte når målen i något/ några ämnen. Men inte ens det kan skolan klara sig undan med om det skulle bli så. Det är alltid skolans ansvar att erbjuda den hjälp alla elever behöver för att nå målen.

    Läraren/lärarna kan alltså bli irriterade, men i praktiken kan inget hända.


    Jo, något kan hända i praktiken. Jag  hade en elev förra året som bara försvann i 10 dagar. Det kom fram efter inte särskilt många dagar tillbaka i skolan att barnet hade varit hos mormor medan föräldrarna var bortresta, den ena på tjänsteresa och den andra på nöjesresa. Föräldrarna belades med vite för att eleven pga deras agerande inte kunde fullfölja skolplikten.
  • Anonym (En väg)

    Kan du köra din släkting ena vägen och sen får hen ordna resan åt andra hållet själv? Din man kanske också kan korta ner sin resa?

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Skitnödigt folk!) skrev 2019-12-03 18:39:08 följande:
    Men shit vad många skitnödiga människor det finns på detta forum! Har ni aldrig nånsin skippat skolan ett par dar för att ni varit skoltrötta? Aldrig stannat hemma en extra dag från jobbet för att få vila upp sig? Aldrig ruckat på en enda regel i ett liv? TS ungarnas betyg går inte under för att dom är borta EN vecka! Sjukanmäl dom och åk på begravningen. Kan va mysigt för dom att få lite extra ledigt med sina släktingar en vecka!

    Jo jag har ruckat på regler, men inget som gått ut över viktiga saker som jobb, skola eller att lära mitt barn vad som är rätt och vad som är fel. Mitt barn har lärt sig om rätt och fel, så skulle inte tycka det var mysigt med en veckas skolk från skola, oavsett hur kul den veckan var. Han skulle bara ha dåligt samvete och tycka jag var knäpp. Påverkan på betyg är inte det viktiga här. Jag har ett par gånger haft väldigt viktiga jobbmöten där min närvaro varit avgörande för mötet, men där jag har varit tvungen att skjuta upp mötena ändå kvällen innan, för mitt barn blev sjuk och då vill jag inte lämna honom hos barnvakt och sonens pappa är ingen att lita på i dessa situationer. Inga katastrofer inträffade, folk var förstående pga anledningen och mötena kunde genomföras senare. Tough skit, men normala människor tycker att begravningar och sjuka barn (eller barn som måste tas om hand och måste till skolan) är helt legitima anledningar för att senarelägga möten.
  • Anonym (S)

    Det du kan göra vad jag kan komma på

    1. Prata med skolan och hoppas på försråelse. Inte alls omöjligt om det handlar om mindre barn.

    2. Korta din resa och fråga om baenen får bo hos nån av sina kompisar (eller bo kortare hos släktingar)

    3. Be en släkting eller annan anhörig att bo hos er

    4. Mannen pratar med sin chef om den omöjliga sitiationen.

    5. Ljuga och sjukanmäla barnen. Detta är förstås ej tillåtet, men det förstår du ju.

    Jag tycker att du ska börja med att orata med skolan. Kanske löser det sig direkt och problemet är ur vägen.

    Jag tycker att om din man har den typ av jobb som du beskeiver och som förälder alltså är beroende av att du alltid kan ställa upp när han far iväg på oplanerade jobbresor borde ha pratat med sin aebetsgivare direkt som begravningen blev aktuell. Alltså innan han ens blev beordrad på resa och informerat om att just denna vecka kommer han ej kunna åka på resa.

  • Egon den stora

    Om din man har dom arbetsvillkoren på riktigt så måste han ju ordna så att det alltid finns någon som tar han om barnen vid akuta resor om du är borta. Det går ju att hyra in en barnflicka tex? I själva verket så tror jag inte att på att det inte kunde undvikas. Du har en fegis till man som inte vågar säga ifrån.

  • Egon den stora
    Anonym (Ö) skrev 2019-12-03 17:49:37 följande:

    Skitsnack att han inte kan. Jag har ett sånt jobb där man reser, och jag är den enda på mitt jobb som kan göra det jag gör. Självklart hade jag meddelat att det inte varit möjligt att åka.


    Har mig också. En gång förlorade företaget ett par hundratusen, men det är ju inte mitt fel att dom inte kunde lösa det. Jag sätter familjen först.
  • Egon den stora
    Anonym (Skitnödigt folk!) skrev 2019-12-03 18:39:08 följande:

    Men shit vad många skitnödiga människor det finns på detta forum! Har ni aldrig nånsin skippat skolan ett par dar för att ni varit skoltrötta? Aldrig stannat hemma en extra dag från jobbet för att få vila upp sig?


    Nej givetvis inte. Vag är det för inställning?
Svar på tråden Okej att skippa skolan en vecka?