• Anonym (Mardrömsvärld)

    Skrämmande att vistas ute i samhället!

    Blir så förtvivlad över utvecklingen i vårt samhälle. Fick en chock när jag följde veckans händelser på polisens hemsida. Så mycket fasansfullt, mycket värre än jag kunnat föreställa mig.Tänker på killen som blev kidnappad i 9 timmar och utsatt för tortyr av 4 unga män som skulle råna honom som var i nyheterna igår.

    Läser om bortrövade och våldtagna kvinnor var och varannan dag, som i bästa fall hittas döda i kärr, människorov och busschaufförer som sparkas brutalt för att de säger till om ogiltiga biljetter. Ständiga helikoptersökningar i mitt område sista tiden, brandbilar som tjuter flera gånger per dag, skjutningar, upprepade bilbränder på parkeringen utanför. Barn som blir rånade på allt de äger och sparkade på väg hem från busshållsplatser osv osv.......

    Värst av allt är hur jag påverkats, blivit så rädd och helt förändrat min livsstil på kort tid. Besöker aldrig vänner eller går ut och roar mig efter mörkrets infall. Sitter hemma och är numera också rädd när jag ska gå motionsrundan i skogen.

    Hur fan ska det sluta? Det mest skrämmande är våldsutövarnas totala brist på empati för offret och auktoritet.Det är ungdomar som tappat allt hopp och skiter i allt som ger sig på andra. Som inte har någon respekt för samhället eller liv. Det
    är för jävlig utveckling.

    Har era liv påverkats? Känner ni er rädda, drabbade?

  • Svar på tråden Skrämmande att vistas ute i samhället!
  • Anonym (öhm)
    Anonym (P.A) skrev 2019-12-04 20:41:03 följande:
    Jag häpnar. Skulle chansen att en misshandlad muslimsk kvinna anmäler till polisen vara större än när en svensk kvinna blir misshandlad? Finns något som hederskultur/hedersvåld och en muslimsk kvinna som anmäler sin man får vara glad om hon klarar sig levande. Självklart kan även detta hända svensk kvinna som anmäler sin man, men Sverige saknar traditioner av att mannen äger sin kvinna. Lästips: Koranen.
    Men självfallet inte! Det jag skriver är att det finns en större benägenhet att anmäla utlandsfödda för brott de begår än det gör när det handlar om etniskt svenska gärningsmän. 

    Som tidigare länkats, eller om det var någon som skrev det, saknar Sverige för övrigt inte traditioner av att äga sin kvinna.
  • Anonym (P.A)
    Anonym (öhm) skrev 2019-12-04 20:54:52 följande:
    Men självfallet inte! Det jag skriver är att det finns en större benägenhet att anmäla utlandsfödda för brott de begår än det gör när det handlar om etniskt svenska gärningsmän. 

    Som tidigare länkats, eller om det var någon som skrev det, saknar Sverige för övrigt inte traditioner av att äga sin kvinna.
    Menar du att det finns traditioner i Sverige av patriarkalt förtryck?

    Visst finns det svenska män som ser kvinnan som sin ägodel och de är väldigt, väldigt få.
  • Anonym (Förvånad)

    Jag bor i Västerås och det skrivs mycket i media om otryggheten här i stan. Det tråkigaste är att centrumhandeln helt håller på att förstöras. Vanligt folk vill inte åka dit

    För ett tag sen skulle min dotter och jag vänta på centralen på min sambo. Han som själv reser mycket på olika tider på dygnet sa att vi inte borde vänta där. Jag trodde att han överdrev. Kl var typ sju åtta på kvällen, det var fullt dagsljus så jag kände mig inte alls orolig. Men jag blev verkligen överraskad över hur fort stämningen blev förändrad. Så fort affärerna stängt och det mesta folket åkt hemåt så kom gängen fram. Och det var många. Det värsta var att se hur vansinnigt påtända dom var. Människor så höga på knark kan faktiskt lätt ta sig till vad som helst.

    Även om de kanske inte ger sig på mig och min dotter så vill jag inte bli vittne till någon av alla de uppgörelser som sker dom emellan.

    Så, jag har definitivt tänkt om och ändrat mitt beteende. Jag vistas inte gärna i centrum eller runt centralen på sen eftermiddag eller kväll.

    Det är verkligen synd att vi kan låta oss trängas undan så här. Det borde gå att göra någonting. Nu pratar jag inte om strängare straff och utvisning. Utan jag tror att om vanligt folk istället skulle röra sig ännu mer på dessa platser skulle det inte vara lika populärt för dom som vill syssla med skumraskaffärer.

    Men det är en svår fråga utan enkel lösning. Hoppas bara att nånting händer innan det är försent och vi får helt förslummade stadskärnor.

  • Anonym (Rädd)

    Jag har i hela mitt liv egentligen älskat att springa. Även promenera. Jag törs inte längre göra det själv, framförallt inte när mörkret infallit. Skogen, som varit en frizon, och elljusspår känns också skrämmande. Såå tragiskt hur en påverkats.

  • Anonym (P.A)
    Anonym (Rädd) skrev 2019-12-04 23:19:19 följande:

    Jag har i hela mitt liv egentligen älskat att springa. Även promenera. Jag törs inte längre göra det själv, framförallt inte när mörkret infallit. Skogen, som varit en frizon, och elljusspår känns också skrämmande. Såå tragiskt hur en påverkats.


    Tycker det är fullt naturligt att du påverkats.

    Snart säger någon i tråden att det bara är den inbillade otryggheten som ökat, medan den verkliga otryggheten minskat.

    Samhällsutvecklingen är ett resultat av politiska beslut.
  • StevenDiese
    VillaVillerkulla skrev 2019-12-04 18:32:10 följande:

    Jag lever i en statistiskt sett mycket trygg kommun. Folk är otrygga här med. Vi har gjort massor här för att folk ska känna sig tryggare och vi pratar om det hela tiden. Men det hjälper inte. Trygghetsvandringar, mera polispatrullering etcetera etcetera, spelar liksom ingen roll när folk har _uppfattningen_ att det blivit otryggare. Så länge vissa partier och medier göds av att måla upp den bilden är vi chanslösa.


    Det man kan göra för att känna sig mer trygg är att sluta läsa/titta på nyheter. Det är väldigt effektivt och enkelt.
  • Kramklubba

    I Sverige skulle det behövas en haverikommission, utlandsägd sådan, inga korrumperade sossar och vänsterpartister eller moderater får deltaga.

    Där man helt enkelt bit för bit går igenom vad som måste göras. Sjukvården är prio 1, kommunernas ekonomi prio 2.

    Haverikommissionen skulle ha fria händer även att expropriera tidigare politiker och deras familjer. Alla som sett till att det skett oegentligheter på bekostnad av folket=byebye pengar inkluderandes pensioner. Även utlandskonto skulle jagas.

  • Anonym (Rädd)
    Anonym (P.A) skrev 2019-12-04 23:24:42 följande:

    Tycker det är fullt naturligt att du påverkats.

    Snart säger någon i tråden att det bara är den inbillade otryggheten som ökat, medan den verkliga otryggheten.


    Jamen eller hur...

    Tänker själv att det kan vara mediabilden som rapporteras som kanske påverkar. Men oavsett vetskapen om detta så påverkas en likväl. Tror också det är naturligt.
  • storpappan

    Numera ligger vi i samma liga som t.ex Mexiko och liknande länder när det gäller skjutningar! 

Svar på tråden Skrämmande att vistas ute i samhället!