Inlägg från: Anonym (Olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olika)

    Förskola vid resa?

    Det är olika i olika kommuner. Där jag bor får barnet inte vara på förskolan när någon av föräldrarna är lediga från jobbet.

  • Anonym (Olika)
    Ess skrev 2019-12-05 15:45:42 följande:

    Jag anser inte att det är att fuska. Man har platsen och betalar för den och den som är hemma och ansvarar för barnet jobbar, så det finns inget att diskutera utan barnet går som vanligt.


    Om det var så att man verkligen betalade för sin plats hade det varit så. Men summan man betalar för barnomsorg är så låg att den knappt ens är symbolisk i jämförelse med vad det faktiskt kostar. Det jag betalar för mina två barn per månad är ungefär samma summa som mina kunder betalar mig för en timmes arbete. Och jag är inte högavlönad.

    Det är skattepengar som betalar dagis och de ska inte användas för barnpassning när ngn reser på semester.

    Att åka på begravning tycker jag är en situation som borde kunna lösas med förskolan, vi måste kunna vara medmänniskor också och se förbi reglerna ibland.
  • Anonym (Olika)
    Ess skrev 2019-12-06 08:17:00 följande:

    Det vet jag, men platsen kostar precis samma för skattebetalarna och ts om den står tom en vecka. Hade ts suttit hemma och pillar navelludd så hade det varit fel att inte ha barnet hemma, men hon jobbar och därför är det ok.


    Jag förstod det som att det var en nöjesresa.
  • Anonym (Olika)
    Ess skrev 2019-12-06 18:15:40 följande:

    Det spelar väl ingen roll, för ts och barnet är hemma och ts jobbar.


    Klart det spelar roll. Om en förälder är ledig har man i de flesta kommuner inte rätt att använda förskolan som barnpassning. Förskolan tar hand om barnet för att möjliggöra lönearbete (=skattepengar).

    Tycker du att det är ok att sitta hemma och se på TV och samtidigt ha barnet på förskolan?
Svar på tråden Förskola vid resa?