Inlägg från: Anonym (Nyfiken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nyfiken)

    Varför bryr sig kvinnor om utseendet?

    Jag funderar lite över detta. På dejtingsiter så går kvinnor väldigt mycket efter utseendet. Killen ska gärna vara lång(185+), muskulös, mörkt hår , blåa ögon och tydliga käkben ala Fredrik Ljungberg.

    Ett fint ansikte kan jag iof förstå att det är lätt att förälska sig i... Men när det gäller sexuell attraktion så räcker det inte med en snygg kropp för de flesta kvinnor. En naken manskropp gör liksom inte så mycket alls. Att män bryr dig om kvinnors kroppar är mer logiskt då män generellt är mer visuella. Fler män tittar på porr osv.

    Men varför är kvinnor lika eller ändå mer kräsen när det gäller utseende på män? Trots att kroppen inte påverkar den sexuella attraktionen i lika hög grad som kvinnors kroppar.

  • Svar på tråden Varför bryr sig kvinnor om utseendet?
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (öö) skrev 2019-12-03 21:18:20 följande:

    Men hallå! Detjtingsiter bygger på att du ska ha snygga bilder. inte svårare än så.


    Samma beteende kan man även de på krogen. Om än inte lika hög grad kanske.
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (J) skrev 2019-12-03 21:25:42 följande:

    Och du själv? Väljer du den kvinnan som ser minst snygg ut på bilder på dejtningsajter för att vara snäll?


    Nej, jag väljer tjejer med smala kroppar och någorlunda sött ansikte. För att smala kroppar attraherar mig.

    Men för kvinnor attraktion bygger mer på känslor , omtanke och uppvaktning än det kroppsliga utseendet. Så om killen är 165 och rubd eller 185 cm och muskulös borde ju kvitta ?
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Nyfiken) skrev 2019-12-03 21:30:41 följande:

    Nej, jag väljer tjejer med smala kroppar och någorlunda sött ansikte. För att smala kroppar attraherar mig.

    Men för kvinnor attraktion bygger mer på känslor , omtanke och uppvaktning än det kroppsliga utseendet. Så om killen är 165 och rubd eller 185 cm och muskulös borde ju kvitta ?


    165 och rund.
  • Anonym (Nyfiken)
    CitronTulo skrev 2019-12-03 21:46:26 följande:

    Vad jag förstår så är du TS en kille?? Så förstår inte varför du uttalar dig om vad som är viktigt för tjejer när de väljer partner eller vad de nu söker på en dejtningsajt eller att utseendet på en manskropp inte är viktig?

    Varför skulle inte en tjej vilja ha en attraktiv partner?


    För att kvinnor inte attraheras lika mycket visuellt av den manliga kroppen.

    Personligheten borde vara överordnat då kvinnor attraheras av män som kan sköta om hemmet och ta hand om henne hennes avkommor. Utseendet är ju inte särskilt relevant i den ekvationen.
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Nybliven singel) skrev 2019-12-03 22:16:57 följande:

    Som nybliven singel har jag hängt lite på dejtingsidor de senaste dagarna.

    Generellt tycker jag det är ganska få kvinnor som uttryckligen ställer krav på att mannen ska vara lång. Vissa längre kvinnor (>175 cm) vill ha långa män men utöver det är det ett fåtal som skriver ut ett sådant direkt krav. Sedan kanske de önskar det ändå men det är ju svårt att sia om .

    Någon enstaka tjej (ofta kort) skriver att de vill ha en lång man med mycket muskler och tatueringar. Gillar när tjejer är så tydliga för då behöver jag inte lägga tid på just dem.


    Jag har dejtat under många år. Oftast brukar kvinnor fråga om längd innan det är dags att träffas. En del frågar inte alls. Men inte för att dom inte bryr sig. Jag har blivit dissat pga längden efter dejt också.

    Att man inte skriver sina krav i profilerna handlar nog mer om att man inte vill verka ytlig/otrevlig. Kravlistor som ger inte ett bra intryck helt enkelt.
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Visuell stimulans) skrev 2019-12-04 00:56:29 följande:

    Utseendet är väldigt viktigt för mig som kvinna. Jag är extremt visuell och behöver ha ganska hög skönhetsfaktor på en kropp för att kunna ha sex och tända. Även ansikte och hår är otroligt viktigt. Snygga drag, kläder, stil osv. Längs är inte alls viktigt för mig. Tänder på män mellan  ca 1.70-1.90 (sexigast runt 1.73-1.80)

    Sen tänder jag på män som tänder på mig, är nyfikna, bra på att förmedla sina känslor, ge mig komplimanger och utmana mig verbalt och intellektuellt. Som vågar hålla kvar blicken och visa sin sexualitet och lust och få mig att känna mig utvald och sexig. Som har tid att umgås, vill komma nära och lära känna mig på djupet och vara lärorika, ömma och spännande älskare.

    Som du skriver kan en enbart snygg kille funka bättre till sex än tvärtom. Men utan bara personlighet blir det inget intresse. Enbart bra personlighet blir enbart vänner.


    Intressant. Hur ser du själv ut? Längd ?

    Vad för kläder och stil ? Hur ser en kropp med hög skönhetsfaktor ut?

    Jag funderar på om du tillhör en minoritet bland kvinnor? Jag liksom aldrig sett att kvinnor varit lika visuella i sin attraktion som jag är...
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Visuell stimulans) skrev 2019-12-04 01:45:16 följande:

    Mitt utseende är ju inte relevant eftersom alla har olika smak och tycke. Ser tydligen bra ut enligt många så det ligger nog något i det. Bryr mig mycket om utseende men är långt ifrån någon klädsnobb. Kroppen är ganska ordinär, har snygga delar, men långt ifrån perfekt. Däremot månar jag om hur den framställs och tar hand om den. Tränar mycket och håller mig smal.

    Hög skönhetsfaktor enligt mig är en frisk och vältränad kropp med bra proportioner och hyfsat synliga muskler, bra hållning osv. Jag gillar nog hipsterstilen bäst på män. De ska se ut som de bryr sig och gilla kläder, hålla håret och ev skägg snyggt. Tänk på alla boybands ,rockstjärnor och snygga skådisar. Kvinnor är ju som besatta av snygga killar:) Hur kan du ha missat det?


    Jag har inte missat det. Märker ju att utseendet spelar stor roll för kvinnor.

    Men det krävs oftast mer än utseende för att en kvinna ska bli attraherad. Inte blir en kvinna attraherad av en kille som står vid spisen i mjukisbyxor och vill hoppa i säng? Nej, först man förbereda henne genom att få henne att skratta , ge komplimanger, smeka, å kyssa. För mig kan det räcka om jag är attraherad av en kvinna.... Hon är attraktiv i alla kläder och ändå mer i kläder som visar formerna. Behövs ingen uppvaktning för att jag ska bli sugen då....

    Typ såhär?

    pin.it/xvndkkjcfombuh
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Visuell stimulans) skrev 2019-12-04 02:34:34 följande:

    Du menar alltså "att vara attraherad" för din del räcker ungeför att du gillar hur någon ser ut på utseendet och kroppen. Du behöver alltså ingen bra kemi och att du är attraherad av hennes personlighet alls?

    I vissa fall har utseendet räckt för mig. Haft sex med några ons som jag gått hem med för att man sugits som magneter till varandras utseenden och inte vetat ett skit om varandra, bara haft häftigt och spännande sex.Men sånt är sällsynt numera eftersom jag sällan är ute i såna miljöer där så attraktiva människor finns. Vore det inte för riskerna hade jag kunnat göra det oftare.


    Jo, jag behöver gilla hennes personlighet. Det fungerar inte om hon är helt intelligens befriad. Men jag tänker i en relation, tex. Hon behöver inte säga ett ord. Räcker med att jag ser henne . Om det är nån jag är riktigt attraherad av.
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (...) skrev 2019-12-04 09:43:36 följande:

    Jag är kvinna och känner inte igen mig i din beskrivning alls. Eller ja, det enda jag kräver från en man är att han är längre än mig (jag är 180) och att han inte är överviktig. Men måste absolut inte vara vältränad, vrålsnygg eller ha en viss hårfärg. Jag tycker det är sjukt avtändade med för snygga män.. Jag tar hellre en rolig, snäll och underbar man med sneda tänder, lite fett på kroppen och ett vanligt jävla utseende. Snygga män är tråkiga..


    Okej, ska jag tolka det som att du attraheras mer av personlighet än utseendet då? I så fall stämmer ju min tes.
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Men skärp dig) skrev 2019-12-05 12:39:40 följande:

    Så du som man anser att du vet hur alla kvinnor funkar och tror dig kunna avgöra om kvinnor bryr sig om utseende eller inte. 

    Är det så att du inte får någon kvinna?? Kanske inte är ditt utseende som är boven i dramat visserligen med din attityd låter det som om det är din personlighet som inte funkar. I vilket fall som helst så vill de flesta kvinnor ha en man det tycker är snygga OCH som stämmer med känslorna. Jag dejtar ingen kille som inte attraherar mig, sen är det inte bara utseendet som leder till attraktion utan helheten. Men utseendet är fortfarande en del av det. 

    Jag attraheras väldigt mycket visuellt av den manliga kroppen och jag är inte ensam med tanke på hur många sexiga kalendrar det finns även med manskroppar (så som brandmän som ger ut kalendrar och när jag var yngre hade jag en Marcus Schenkenberg kalender på min vägg där han inte hade en tråd på sig men alltid dolde precis just det som var mellan benen) 

    www.humorbibeln.se/nyheter/antligen-alla-kvinnors-dromkalender-ar-har-sexiga-brandman-och-sota-djur-pa-en-och-samma-gang/

    www.ebay.co.uk/p/Calendar-Men-2016-DIN-A3-Wall-Calender-Top-OFFER/1340366002

    Tron att vi kvinnor inte bryr oss om mäns utseende är lika dum som att säga att alla män bara bryr sig om bröststorlek. Sanningen är den att helheten skall stämma. En kille kan vara snygg men idiot och då vill jag inte ha honom, han kan vara super snäll och trevlig men har ett utseende som inte attraherar mig, och då har han inte heller någon chans att hamna i säng med mig. 

    Attraherar man mig både till utseende och till personlighet ja då har man fångat mitt intresse! Precis som för de flesta (vettiga) män med andra ord!! 


    Jag har haft relationer och kvinnorna har inte varit alls så intresserad av att se, smeka och känna min kropp som jag har varit inför deras. Jag blev alldeles till mig när jag såg ex:et i träningskläder tex. Men ingen reaktion när jag hade detsamma. Tjejer inte lika visuella generellt helt enkelt.
  • Anonym (Nyfiken)
    Anonym (Va?) skrev 2019-12-05 17:52:26 följande:

    Det säger mer att ditt ex inte tyckte att du hade snygg kropp än att kvinnor inte är visuella :)


    Mitt ex gav komplimang för min kropp att den såg så bra ut i solljuset när jag öppnade persiennerna. Är rätt vältränad.

    Men ja hon visade det inte på samma sätt som jag gjorde.
Svar på tråden Varför bryr sig kvinnor om utseendet?