• pyssel

    Min sambo skadar min hund

    Han har något fundamentalt fel i sin empati. Alla kan inte gilla hundar men att NJUTA av att kuva och skrämma..? Nej, det där är så stört så jag hade varken velat lämna barn eller hund ensam med honom. Hade inte kunnat fortsätta med en sådan man. De bitarna du beskriver som bra, hur kan du koppla bort det grymma han gör och tycka att det är "bra sex"? Ni är ju i ett riktigt förhållande, en liten familj, det är ingen KK. Kanske blir du hjälpt av att läsa om misshandel som inleds med våld mot partnerns husdjur.


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Ess skrev 2019-12-07 09:57:06 följande:

    Nej jag ser inte honom som en kvinnomisshandlare, däremot som en djurplågare.

    Han har aldrig tyckt om eller velat ha hunden, sedan eskalerade det nog när hon förstörde golvet. Vet ju inte om hon förstört andra grejer mer än just golvet.

    Barn och djur sen tidigare är ju aldrig införskaffade gemensamt och blir nog många gånger en källa till konflikter. Ts sambo skulle troligen aldrig skaffa hund på eget bevåg eftersom han inte gillar eller vill ha en hund.

    Därför är det tramsigt av ts att inte inse fakta att han inte vill ha hunden. Antingen får ts omplacera hunden för hundens skull, eller så får hon sätta sig ner och diskutera hur de ska dela de gemensamma ägodelarna och få till ett umgängesschema för barnet.


    Det är inte speciellt väsentligt hur du eller någon annan "ser det". Attacker mot partnerns husdjur, som dessutom enligt beskrivning ingår i något slags maktkamp och kontroll, ingår de facto och enligt gängse termer i paketet "ViNR".

    Försök till paralleller till det du själv känner agg emot saknar faktiskt relevans här.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Ess skrev 2019-12-07 12:18:05 följande:

    Det är hur vanligt som helst att par pratar skit om varandras både ungar och husdjur. Det är ett otrevligt beteende men har inget med misshandel att göra.

    Om man även ser längre ut så är misshandel och även mord på partnerns barn något som faktiskt inträffar helt utan att hen misshandlar sin partner. 

    Jag tror att det beror på att personen känner sig trängd av barnet/djuret för inget av det är något man valt själv att skaffa, så allt barnet/djuret gör är negativt för partnern.

    Sedan rättfärdigar det självklart inte misshandel av varken barn eller djur, men vissa saknar den spärren när det går över hens gräns.


    Det här har ju inget med det som kommit fram eller det vi diskuterade att göra.

    Men för att spinna vidare på ditt spår av irrelevans, "hens gräns" var en väldigt udda formulering för de situationer du beskriver.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Ess skrev 2019-12-07 12:23:52 följande:

    Att han skrämmer henne ser jag som att han har en rätt kass humor som ts inte delar.


    Vilka delar humorn att skrämma hunden så den kryper ihop? Du, eftersom du ens kommer på ordet "humor" i sammanhanget? Det finns en hel del våldstillfällen av antingen fysisk, sexuell eller psykisk karaktär där förövaren, en eller flera, skrattar rått. Du sorterar alltså sådant under "humor", om än kass. Det är noterat att inte bara TS och i synnerhet sambon felar något i empatin gentemot djur.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Min sambo skadar min hund