• Thu 5 Dec 2019 19:51
    318 visningar
    1 svar
    1
    318

    Jogga plus amning

    Någon som har erfarenhet av att jogga trots att man ammar ? Läst att man ska undvika att jogga medans man ammar pga ett ämne man har när man ammar som mjukar upp leder och framfall risk osv ?

    Jag hel ammar och bebis är snart 5 månader.

    Allt såg fint ut på efterkontroll osv vid 3 månader.

    Vågar man ge sig ut och jogga lite eller är risken stor för skador ?

  • Svar på tråden Jogga plus amning
  • Mascar­aklump­ar
    Sun 8 Dec 2019 12:54
    #1

    Om man enbart ser det ur framfallssynpunkt så bör kvinnor inte jogga/springa alls då det ger en belastning på bäckenbottnen. Efter en förlossning innan musklerna återhämtat sig så är ju risken redan ökad och då är joggning antagligen extra dålig sett enbart ur det perspektivet (det gäller oavsett om man ammar eller inte).

    MEN, motion har ju samtidigt enormt mycket positiva effekter, både fysiskt och psykiskt, och rent krasst så är ett framfall ofarligt och går att operera medan tusentals personer i Sverige drabbas av dödliga sjukdomar varje år för att de motionerar för lite. Det är ju inte heller så att du garanterat kommer att få framfall för att du joggar, eller garanterat kommer att slippa det för att du låter bli, utan det finns förstås mycket annat som spelar in.

    Så sammanfattningsvis:

    Crosstraining eller liknande träning är det mest optimala, under förutsättning att träningen utförs i samma utsträckning som du annars skulle ha joggat.

    Joggning är det bästa alternativet om det ovan inte är möjligt eller inte känns tillräckligt motiverande och roligt (för är du inte motiverad är det stor risk att träningen inte blir av).

Svar på tråden Jogga plus amning