• Sun 8 Dec 2019 18:22
    40563 visningar
    411 svar
    411
    40563

    Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor

    Hur gick ditt utträde till, vad hände?

    Hur blir jag av med de som objudna går in i min trädgård, knackar på alla dörrar och lägger personliga lappar på lådan?


    #inteensamaldrigglömd
  • Sun 8 Dec 2019 19:07
    #6

    Tack för tipsen!

    Kan det hjälpa att komma ut på gården med en väldigt stor hund i kort koppel och "svår att hålla?"

    Jag har hittat deras c/o adress ett par kvarter bort, ska jag börja knacka på och varna att jag polisanmäler dem för trakasserier om de fortsätter komma trots att jag vänligt tackat nej? Kanske lämna tillbaka det de skrivit att jag ska läsa (tog ju inte emot det, utan de lägger på lådan när jag inte öppnar eller är iväg).

    Saken är den att jag blivit förföljd och bott på kvinnojour så de här oväntade besöken är extra besvärliga och angelägna att bli av med.


    #inteensamaldrigglömd
  • Mon 9 Dec 2019 05:25
    #31

    Har du varit med om, eller bevittnat, det som JV mfl sekter gör: Att ställa sig utanför rättssamhället och "lösa" det internt, när det gäller brott som sexuella övergrepp och våld i nära relationer?


    #inteensamaldrigglömd
  • Thu 5 Mar 2020 22:02
    kt h skrev 2020-03-05 21:13:22 följande:

    Ja, fast Jehovas vittnen ställer sig inte utanför rättssamhället. Jehovas vittnen underordnar sig samhällets lagar. Om en församlingsmedlem gjort något brottsligt enligt samhällets lagar, så kan personen dömas både i församlingen och i samhällets domstolar.Exakt, det har aldrig funnits något förbud att polisanmäla brott.

    Jag blev ett Jv långt innan det här programmet sändes, jag har alltid vetat om att man kan polisanmäla om man vill. Men sedan är det en annan fråga om man vill polisanmäla sina nära och kära, sin kompis, sin bror, sin far eller mor.

    Det här är inte ett problem som enbart Jehovas vittnen har, någon som säger något annat ljuger eller är känslokall.

    I Sverige har man inte anmälningsplikt för allmänheten, det finns orsaker för det. 

    Föräldrarna och dom drabbade är dom som främst ska avgöra om dom vill polisanmäla eller inte. Om äldste skulle vara tvungna att polisanmäla så fort dom får höra om övergrepp, så skulle konsekvensen kunna bli att människor inte vill anförtro dom om saker och ting.

    Samma princip gäller för präster i Svenska Kyrkan, jag hör ingen kräva att präster ska polisanmäla så fort dom får höra talas om brott genom förtroliga samtal.Ja dom var kusiner, första gången övergreppet skedde, så var förövaren ungefär 8 år gammal, och offret var 4 år gammal, detta enligt uppgifter i programmet.

    Men lämpligt nog säger dom inte att förövaren var 8 år gammal när övergreppen startade, istället talar dom om en "man" som begick övergrepp på Anders i 10 år, handlar det då om pedofili?

    Dessutom var familjen inte ens Jehovas vittnen när övergreppen började, familjen började studera med Jehovas vittnen långt senare.

    Programmet blev även fälld i Granskningsnämnden för osaklighet.


    Usch, vilken otäck barnsyn du har och vad du förvränger saker som skrivits. Inte förvånande dock.
    #inteensamaldrigglömd
  • Fri 6 Mar 2020 20:57
    kt h skrev 2020-03-06 18:12:01 följande:

    Hej pyssel, vilken barnsyn menar du att jag har, som är otäck?

    Jag tycker att om man ska anklagar någon, så ska man förklara sig, inte bara häva ur sig saker och ting, håller du med?


    "Föräldrarna och dom drabbade är dom som främst ska avgöra om dom vill polisanmäla eller inte. Om äldste skulle vara tvungna att polisanmäla så fort dom får höra om övergrepp, så skulle konsekvensen kunna bli att människor inte vill anförtro dom om saker och ting."

    Ovanstående är sektmentalitet på sitt värsta, med noll barnperspektiv och krattar manegen för "betänkanden" så saker stannar där de hände. Nej, det var inget "uthävt" utan ett noga övervägt uttalande. Och de som jag håller med är inte dig, utan de som tycker den barnsynen och sektmanipulationen att gå emot beskyddarinstinkten är AVSKYVÄRD. Men eftersom du är JV är diskussioner rätt så meningslösa, men min åsikt gånger två har du ju fått nu som du bad om.
    #inteensamaldrigglömd
  • Fri 6 Mar 2020 22:05
    kt h skrev 2020-03-06 21:52:51 följande:

    Menar du att även präster i Svenska Kyrkan ska automatiskt polisanmäla så fort dom får höra om sexuella övergrepp?

    Har du förståelse för att samhället inte ställer ett sådant krav på präster i Svenska Kyrkan?


    Någon annan har redan svarat dig vad som gäller för teologiskt utbildade och vissa ämbeten. Det jag också vänder mig mot är det första du skrev som handlar om att det ens skulle vara ett alternativ för vuxna att tysta ner övergrepp och barnvåldtäkt. Vidrigt beteende. Dina sjuka resonemang är lite för magstark kost för mig en fredagskväll efter en vecka med barnperspektiv i arbetet. Jag vet ju nämligen att jag inte kan påverka en sektmedlem. Dock är det ibland värt att svara er för utbrytare kan hämta styrka i att läsa motståndet ni får och att de får bekräftelse i sina tvivel på om det är rätt att dölja sådant här.
    #inteensamaldrigglömd
  • Sat 7 Mar 2020 07:57
    kt h skrev 2020-03-06 22:25:40 följande:

    Du svarade inte på frågan: Ska även präster polisanmäla pedofili så fort dom får höra om det i deras förtroliga samtal?

    Gäller även detta socialarbetare, poliser och andra i samhället där offer vänder sig till för att få råd? Ska alla dessa automatiskt polisanmäla, även emot offrets vilja?

    Ska alla dessa automatiskt polisanmäla pedofili så fort någon nämner detta?

    Jag tror du egentligen inser det orimliga i detta, och därför inte är tydlig och uppriktig i vad som ska gälla, utan anklagar andra för dina tillkortakommanden.

    Jag tycker du är ett större hot mot barn som drabbas av pedofili egentligen, det är du och dina gelikar som borde skämmas som motarbetar att detta problem skulle få en realistisk lösning, det är du och dina gelikar som är äckliga otäcka pedofilskyddare, usch !!!


    Präster har absolut tystnadsplikt, diakoner och familjerådgivare i sv kyrkan har det inte. Inte heller föräldrar, du, jag eller era despoter.

    Ska för ovanlighetens skull bryta mot mina ateistiska principer och be en liten morgonbön att du inte skadar några/fler barn som den väktare av tystnadskultur runt barn som far illa du är. Argument rår ju inte på er, men högre makter gör kanske.
    #inteensamaldrigglömd
  • Sat 7 Mar 2020 11:30
    kt h skrev 2020-03-07 11:24:07 följande:

    Varför tror du att präster har absolut tystnadsplikt?

    Vad jag vet så har familjerådgivare, diakoner och föräldrar ingen anmälningsplikt, men du vill ändra på det?

    Hur vill du att anmälningsplikten ska fungera? Ska man polisanmäla sin pappa så fort man misstänker något, och om man inte anmäler så riskerar man fängelse?


    Som fan läser bibeln.. Nej, jag är inte förvånad. Vik hädan, kättare!
    #inteensamaldrigglömd
  • Sat 7 Mar 2020 11:41
    kt h skrev 2020-03-07 11:31:42 följande:

    Varför tror du att präster har absolut tystnadsplikt?


    kt h skrev 2020-03-07 11:33:55 följande:

    Enligt Pyssel så anmäler inte präster pedofili, eftersom dom har tystnadsplikt:


    Klarar du inte att läsa innantill från förstahandskällor? Det gäller bikt och enskild själavård om du hade frågat mig ordentligt. Så lägg ner dina sekteristiska lögner.
    #inteensamaldrigglömd
  • Sat 7 Mar 2020 11:46
    kt h skrev 2020-03-07 11:43:42 följande:

    Varför tror du att präster har absolut tystnadsplikt när det gäller bikt och enskild själavård?

    Varför anmäler inte präster pedofili till polisen?


    Varför tror du ens att en ateist tycker att det är en önskvärd ordning?
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor