• MikeThinker

    Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor

    Jag är ett före detta Jehovas vittne. Uppvuxen i religonen och en gång troende. Lämnade religonen i 30-års ålder efter att ha kommit till "nya" insikter.

    Ställ dina frågor om sådant du undrar över.

  • Svar på tråden Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor
  • Anonym (Muahahaha)
    MikeThinker skrev 2019-12-09 16:16:45 följande:
    Med all respekt så visar dina exempel att du fick dem att gå. Nya personer kommer att komma vid ett senare tillfälle så ingen varaktigt lösning. Varför lägga så mycket energi när det räcker att säga, tack för erbjudandet, tyvärr är jag inte intresserad.

    Det enda fallet jag inte kan verifiera om de kommit tillbaka eller inte är min mor, de andra vet jag om att JV inte var tillbaka på iallafall över 10 år.... 


    I deras fall så handlade det inte om att lägga energi utan om att de öppnade dörren och antingen var felklädda eller så hade de fel dekoration i sitt hem (vilket de inte hade för att skrämma JV utan för att det var så de trivdes) den enda som ansträngde sig var väl prästsonen som blev irriterad och skrek och vifta, att han var halvnaken och hade gjutjärnspannan i handen var dock mer av en händelse  

  • Swagger
    MikeThinker skrev 2019-12-09 14:34:34 följande:
    Sex får bara förekomma mellan gifta personer. Men det kan nog de flesta räkna ut att detta inte blir så enkel i praktiken...

    En konsekvens är att många gifter sig unga ( på gott och ont), sedan sker det "misstag" även bland jv men det leder ofta till uteslutning för en period. Snackades mycket om förkläde när personer dejtade osv.

    Sexualitet är nog en av de vanligaste orsakerna till uteslutning. Skulle inte säga vanligt, men inte heller ovanligt. Det är trots allt en av människans starkaste drifter vi pratar om. Grejer kommer att hända...
    Gifte du dig med ett annat vittne?
  • Swagger
    MikeThinker skrev 2019-12-09 14:04:56 följande:
    Nu får jag gräva långt i minnet. Jag vet att vissa församlingsmedlemmar där jag växte upp menade att oralsex inte var ok, men det finns vad jag känner till ingen vakttornsartikel där detta skrivs ut. En äldstebroder redde ut detta vid ett tillfälle. Så det är nog personliga tolkningar som kan ha funnits och på sina ställen varit en norm.

    Däremot så är analsex helt uteslutet. Likaså homosexualitet.
    Hur går logiken/argumenten kring att oralsex är OK, men analsex är det inte?
  • Håkan på Öland

    Frågan är inte riktad just till dig som "f d" Jehovas Vittne utan frågan kan ställas till alla oavsett religionsinriktning.

    Alla naturkatastrofer typ jordbävningar, vulkaner, tsunamis  mm är det Guds "tillverkningsfel" av jorden eftersom dessa har ju jorden drabbats av långt innan människans skapelse dvs i ca 5 miljarder år.

    I så fall tycker jag Gud har utfört ett otroligt dåligt jobb när han skapade jorden.

  • Swagger
    MikeThinker skrev 2019-12-09 19:16:27 följande:
    Japp.
    Är ni fortfarande gifta?
    Gifte ni er unga för att ni ville ha sex?
  • elmadumle

    Min pappa var jv när jag och min bror var barn/ungdom, men tack vare en mamma som vägrade ställa upp på det så slapp vi bli indragna, vi firade jul och födelsedagar ändå. Han gick ur några år senare, dock minns jag att det en lång tid innan de slutade höra av sig och tjata på att han skulle gå med igen. 

  • Cheescake

    Har du någon kontakt med din familj?

    Vad ty mer du om blodtransfusioner? Anser du att det är fel eftersom själen sitter i blodet? (Trots art du har gått ur Jehovas vittnen)

  • Cheescake
    pyssel skrev 2019-12-08 18:22:34 följande:

    Hur gick ditt utträde till, vad hände?

    Hur blir jag av med de som objudna går in i min trädgård, knackar på alla dörrar och lägger personliga lappar på lådan?


    Bjud in den och diskutera med dem och Guds icke-vara. Hadd en kompis som gjorde det och har aldrig haft besök av JV efter det...
  • MikeThinker
    Swagger skrev 2019-12-09 19:26:10 följande:

    Hur går logiken/argumenten kring att oralsex är OK, men analsex är det inte?


    Har inte något svar på det utöver att det var så det var.
Svar på tråden Fd Jehovas Vittne ställ dina frågor